16. 07. 2008. | #21 |
profesionalac
Professional
|
Citao sam odavno o polifaznom snu, ali je ipak takav nacin zivota veoma tesko odrzati, jedino ako si self employed, i uz to imas vrlo jaku volju ( te strpljivu lepsu polovinu )
Ne uzimam nista jace od kofeina, mada ni s kofeinom ne preterujem.... Kofein moze da mi otera pospanost u odredjenim trenucima, ali kada se mozak umori to je kraj, i dzaba to sto mi odrzava telo budnim...To onda bude cisto kontraproduktivno trosenje vremena.
16. 07. 2008. | #22 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Ako neko moze da objasni koja je razlika izmedju 16h posla i 20h posla dnevno :-)
|
16. 07. 2008. | #23 |
profesionalac
Professional
|
4h posla
16. 07. 2008. | #24 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Ja sam davno prestao da se opterecujem kolicinom posla. Vremenom covek nauci koliko posla moze da prihvati, a da mu se posao ne mesa u privatni zivot. Kada to covek nauci ostalo je samo naci ravnotezu izmedju cene koju trazis za svoj rad i kolicine posla.
|
27. 07. 2008. | #25 | |
Comfortably Numb
Professional
|
Citat:
Zar nisi primijetio da, ako ne spavas duze vremena, sve teze i teze se sjecas detalja tog dana (ili tih dana) otkako ne spavas? Meni se desavalo da ne znam je li se nesto desilo prije 2 sata ili 2 dana, a da ne pominjem to sto sam se u gubio sam u svom kodu (ako je rad uzrok nespavanju). Probacu da iskopam par linkova posle, da ne bude rekla-kazala. Imam sad puno posla oko citanja sta ste sve skrabali od maja mjeseca do danas
27. 07. 2008. | #26 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
@nespavanje, sto rece jedan moj prijatelj, u takvom stanju programiram, ali ne komitujem
|
27. 07. 2008. | #27 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 01.09.2007
Hvala: 76
4 "Hvala" u 4 poruka
|
Citat:
Nespavanje, losa i neredovna ishrana i pripadajuci poroci za vreme studiranja u drugoj polovini devedesetih, uzimaju svoj danak tako da danas primecujem da sve to teze podnosim(kad se desi) i oporavak je sve duzi.Na srecu,sve redje mi se desava da upadam u "rizicne" situacije.Naucio sam da se vecina problema resava ovako ili onako.A ako si u poslu duze od 4-5 godina i dalje "moras" da radis 16 ili 20 sati dnevno, onda nesto debelo bije u redu ili sa tobom ili sa poslom ili sa obe nepoznate Btw,mi smo za ispite koristili uglavnom guaranu,tako smo bili u mogucnosti Nije od neke preterane koristi,osim ako postoji potreba da ostanes samo budan ali od tog rada nema nista(mozes da radis kao nocni cuvar,ili u trafici Poslednja izmena od Milija Veljovic : 27. 07. 2008. u 18:14. |
|
27. 07. 2008. | #28 |
član
Certified
4 "Hvala" u 4 poruka
|
|
27. 07. 2008. | #29 |
član
Certified
4 "Hvala" u 4 poruka
|
Koliko god banalno to mozda zvucalo, prirodni adrenalin je najbolji podstrekivac. Kad god sam bio u frci da nesto zavrsim, zbog posledica, bio to gubitak novca, reputacije ili cega god, vise mi je potrebno da se tada smirim kako bih posao obavio sto bolje. Jedan moj drug ume da kaze da se u tim stresnim momentima treba samo setiti Mr.Bonda, i biti cool, dok sve prsti oko tebe Zato agent 007 tako dugo zivi
A ako nije stvarno, stvarno hitan posao, cemu onda kafa, Akutil, lezi spavaj... Poslednja izmena od Milija Veljovic : 27. 07. 2008. u 18:30. |
27. 07. 2008. | #30 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 27.07.2007
Hvala: 0
2 "Hvala" u 2 poruka
|
Tema je zanimljiva i van IT-ja. Evo je i kod nas na forumu, sa savetima farmaceuta:
http://forum.mojlek.com/forums/18/topics/15