18. 06. 2008. | #21 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Za razvoj isključivo desktop, za "kancelarijski" posao (sastanci, itd) laptop, kući desktop.
Baš sam kupio destkop HP Pavillion za 390 USD - makina kao zmaj Za laptop sličnih performansi bi mi otišlo otprilike 4-5 puta više. |
18. 06. 2008. | #22 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Na poslu 24" iMac sa 4GB RAM-a. Razmazi te dijagonala i dosta RAM-a da tera XP u Unity modu, a da ne štucne ni na sekund.
Kada sam u stanu ili u pokretu tu je 13" MacBook, 1GB RAM-a. Radio sam na njemu neko vreme bez većih problema, ali je desktop ipak bolji zbog veće dijagonale i više memorije. Tastatura na oba je ista. Apple Wireless Keyboard prikačena na desktop je identična ovoj na 13" laptopu. Nemam apsolutno nikakav problem sa prebacivanje - sve je isto. Rešenje za sinhronizaciju: WebDav disk (Bingo disk) za dokumente i SVN za kod. Što se filmova tiče, štekenš laptop na TV i mali Mac postaje media centar sa sve softverom i daljinskim. Muzika ide na zvučnike bežično kroz AirTunes.
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 18. 06. 2008. u 17:04. |
18. 06. 2008. | #23 | |
Designer guy
Wrote a book
|
Citat:
|
|
18. 06. 2008. | #24 | ||
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Citat:
Osim loših puteva, najveći problem je dijagonala ekrana, odnosno koliko možeš da otvoriš notebook zbog sedišta ispred tebe. Ja nisam baš mogao skroz da otvorim 14" wide screen, pa mi ugao gledanja u monitor i nije bio baš najbolji, ili ga skroz zarotiraš pa da ti tastatura bude na stomaku a ekran u krilima?! Tako da, što manje to bolje, a zavisi i kako su šarke postavljene na samom notebooku. Citat:
Poslednja izmena od mileusna : 18. 06. 2008. u 17:31. |
||
18. 06. 2008. | #25 |
profesionalac
Qualified
|
Ja imam doma desktop mašinu, 22" wide monitor i to mi je ono što trebam. No, kako u zadnje vrijeme imam sve više posla, a manje vremena, dobro bi mi došao laptop. Gledam kolege s faksa, svaki drugi ima laptop i radi na faksu, pod predavanjima (onim dosadnim) itd, dođe doma, dovrši posao i ide spavat. Ja dođem doma pa tek počnem s radom
Ali sumnjam da bih ikad koristio laptop kao primarno sredstvo rada. Nema meni do moje KeyTronic tastature
18. 06. 2008. | #26 | |
profesionalac
Professional
|
Citat:
Kuci iskljucivo MacPro i PowerMac G5 (koji je na Fedori) sa slichnim periferijama (Apple-ova wireless tastaturica je fenomenalna). iBook (12") imam vec godinama i nema razloga da investiram u neki MacBook (chudo jedno koliko je stari G4 PowerPC i dalje sasvim dovoljan za day-to-day computing). Supruga je na iMac-u i sve to nekako integrishemo preko svn-a i sambe. Zbog prirode posla josh uvek nisam imao problema sa statichnom prirodom svog tog hardvera. Na poslu je vec druga pricha i nadam se da mi nikada ne daju laptop (jer bi to impliciralo mitingovanje/smaranje ) Lichno nalazim desktop varijantu komfornijom za rad, mada bi MacBook Pro verovatno odradio podjednako dobar posao uz obavezan eksterni monitor. Nemam iskustva sa ne-Apple laptopovima tako da ne znam kakva je situacija sa te strane ograde.
18. 06. 2008. | #27 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 21
70 "Hvala" u 46 poruka
|
Desktop, naravno Više komada
Nagledao sam se raznih docking stanica i laptopova i ubeđivan više no jednom da je to ono što mi treba. No, teško je parirati Core2Duo sa 4 GB Ram-a + 2 x 500 Gb u Raid 0 (stripe) vezanim diskovima I na poslu i kod kuće imam zveri od desktop mašina, sa dva (posao) ili jednim 22"+ LCD wide monitorom. Kod kuće imam i Win Home Server (file storage, SQL server, SVN repo, night backup, scheduled tasks itd) Za mobilnu varijantu Dell XPS M1330 - jaka mašinica, laka, velika autonomija. Zbog malog ekrana praktično služi za support kada sam odvojen od desktop računara. Prosto se trudim da sebi priuštim maksimalno udobno okruženje - velika, komforna tastatura, veliki miš, velika radna površina ekrana - naravno, to je najviše diktirano tipom posla; moj primarni je razvoj .Net aplikacija (VS 2005 / VS 2008). (nemam problema sa kablovima - da se rešiti tako da ostane čist sto za rad)
18. 06. 2008. | #28 | |
majstor
Wrote a book
|
Citat:
Sad, kad nakacis na laptop monitor, tastaturu, mish, napajanje i mrezu - gdje si ti tu 'za laptopom' i 'mobilan'? btw. imam laptop i kuci i na poslu ali ih koristim samo kad idem negdje. |
|
18. 06. 2008. | #29 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Zakljucak je jasan - svi su sretni sa svojim izborom, bez obzira da li je osnovni racunar prenosan ili ne. Hvala svima
|
24. 06. 2008. | #30 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
^ e pa moram i ja da kazem nesto,...
Laptop je majka. Najbolja stvar da se siromasni studenti skupe i rade nesto, ili se umreze i igraju.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Laptop se restartuje | hypo | Hardware | 11 | 11. 06. 2010. 00:00 |
Preporuka za laptop do 60.000 din | [nq] | Hardware | 32 | 05. 09. 2008. 12:49 |
Help Me Buy a Laptop! | Petar Marić | Opušteno | 13 | 25. 11. 2006. 09:05 |
Laptop memorija od 1GB | jasmanac | Opušteno | 10 | 05. 05. 2006. 16:57 |