Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
21. 02. 2012. | #21 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Zavisi kako gledas na monetizaciju. Uzecu svoj primer koji sam vec naceo pa neko slobodno moze da kaze gde gresim.
Pocetno stanje: Privoleti studente da za nadoknadu od 0 dinara ili necemu sto tezi nula dinara pisu clanke o knjizevnosti, preglede knjiga, najnovije vesti iz izdavastva i slicno. Stroga nisa pisanja i citanja knjiga. Korak drugi: Posete na nivou od 10-20k mesecno. Pregovori sa svim izdavacima da vam salju besplatne knjige. Sada nadoknada barem nije nula jer mozes da das knjigu onome ko cita review. Korak treci: 100k+ poseta mesecno. Sajt je verovatno medju posecenijima za nisu ako ne i najposeceniji. Pruzanje usluga lektorisanja, pisanja za druge sajtove (ono zasto je otvoren ovaj topic) i ostalih nekih usluga Korak cetvrti: Sa dovoljno posetilaca i clanova koji u stvari zele da im vi nesto preporucite mozete da radite sa mladim autorima i da relativno jeftino izdajete na Amazonu gde su troskovi stampanja nula a troskovi distribucije se odbijaju od prodatih primeraka. Da li je sve ovo realno, pa moglo bi da bude. Da li treba ulagati neke posebno velike pare, nisam bas nesto siguran. U svakom slucaju to je ozbiljan organizacioni posao i nimalo jednostavno za izvesti. |
21. 02. 2012. | #22 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 14.10.2006
Hvala: 39
17 "Hvala" u 14 poruka
|
Pogledaj ovde www.hi-files.com
|
19. 03. 2012. | #23 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Jel ima nekog voljnog da radi na ovom gore ja bih finansirao?
|
20. 03. 2012. | #24 |
član
Na probnom radu
|
Ja sam mozda zainteresovan. Je l' ti treba neko ko bi sve ovo izveo(mislim, nasao studente da pisu, kao i sve ostale korake)?
Ja sam do pre godinu dana bio vrlo zagrejan slicnom idejom za globalno trziste, ali sam na kraju odustao. Inace volim da citam, pa bih verovatno i ja mogao da dam poprilican broj review-a.
20. 03. 2012. | #25 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Upravo to kako sam i napisao sto sa tehnicke sto sa logisticke strane.
Posalji mi na PP nesto sto si radio i neke clanke koje si pisao ne bilo ti tesko |
|
|