|
Istine i zablude Sve što ste ikada želeli da znate o ... a niste smeli da pitate, ili niste imali koga da pitate ili vas je neki "znalac" opasno slagao :) |
|
Alati teme | Način prikaza |
05. 09. 2008. | #21 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 04.09.2008
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Evo ovo sam dobio od WIPO-a
Dear Sir/Madam, The company that owns the domain name <www.kragujevacplaza.rs> might be envisaging filing a complaint against you under the Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy (UDRP). http://www.wipo.int/amc/en/domains/gtld/udrp/ The UDRP is intended to resolve disputes between trademark owners and holders of domain names registered and used in bad faith. The UDRP also applies in cases where the complainant does not have a registered mark. (See below). According to Paragraph 4(a) of the UDRP, trademark or service mark owners can obtain the transfer of the domain name if they establish each of the following elements: (i) the domain name registered by the domain name registrant (you) is identical or confusingly similar to a trademark or service mark in which the complainant (the person or entity bringing the complaint) has rights; and (ii) the domain name registrant has no rights or legitimate interests in respect of the domain name in question; and (iii) the domain name has been registered and is being used in bad faith. If any of these elements is not established, then the complaint is denied, i.e. the disputed domain name remains with the respondent. The Center, as an independent and impartial body, cannot give any views about the strengths or weaknesses of a party's case, or provide any legal assistance outside of general references. However, the Center's Index of WIPO UDRP Panel Decisions offers easy access for parties to the legal and other information contained in WIPO decisions. http://www.wipo.int/cgi-bin/domains/...lindex?lang=en. When using the Index of Decisions, it is recommended to enter only one criterion at a time for optimal results. |
05. 09. 2008. | #22 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 01.09.2007
Hvala: 76
4 "Hvala" u 4 poruka
|
@mihaillo Jesi li bar iz Kragujevca?
|
05. 09. 2008. | #23 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
|
|
05. 09. 2008. | #24 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 09.08.2007
Hvala: 2
2 "Hvala" u 2 poruka
|
nisam stručnjak, pa moje mišljenje ne vrijedi pred sudom ako se ta tvrtka nema pojmove "plaza" i "kragujevac" u svojem nazivu, ne vidim kako oni imaju osnove za tužbu. po toj logici, oni mogu tužiti bilo koga tko ima pojam "plaza" u bilo kojoj kombinaciji u nazivu domene.
|
05. 09. 2008. | #25 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Ja nemam vise zelju da se bavim ovim. Ako neko zeli domen da mu ustupim neka se javi. Za sada je domen kragujevacplaza.com redirektovan na kragujevacplaza.rs kako su mi iz Plaze i trazili. Ako neko misli da moze da uzme pare dajem mu domen. A ako isposluje dobro nek mi javi
Pozdrav svima i hvala na Vasem vremenu |
05. 09. 2008. | #26 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 01.09.2007
Hvala: 76
4 "Hvala" u 4 poruka
|
Citat:
|
|
05. 09. 2008. | #27 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Citat:
06. 09. 2008. | #28 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 09.08.2007
Hvala: 2
2 "Hvala" u 2 poruka
|
ah, taaaako dakle. onda je sve jasno. Cybersquatting, nema sumnje
|
08. 09. 2008. | #29 | |
expert
Grand Master
|
Citat:
btw kako se ovde trazi, upises za MARK? brainstormujem sam sa sobom domen za sledeci projekat pa bi mi ovo jako znacilo |
|
08. 09. 2008. | #30 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Ja ne znam sta oni hoce da postignu sa WIPO... kada ce posle svega toga morati da se smaraju sa RNIDS, koji btw ima svoj pravilnik kako se resavaju ovakve stvari...
Po meni je RNIDS nadlezan za ovaj slucaj, ova situacija mi lici na to da sam ja opsovao Zikinu sestru od tetke i on me je tuzio za uvredu pred vrhovnim sudom. Dakle, smatram da ovde WIPO ne moze nista da uradi osim da posalje dopis RNIDS o svojoj odluci po povom sporu, a da ce onda i sam RNIDS morati o tome da se odluci. Mada... nisam ja guru za ove teme, sve sto zakljucujem ide logikom. Najlepse bi bilo kada bi se neki od clanova, koji se bave ovom problematikom maalko ukljucili u ovu temu i rasvetlili ko ima koje nadleznosti i kakva je tacno procedura po ovom pitanju. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Content slider slican ovom | Mitrović Srđan | Sva početnička pitanja | 5 | 03. 06. 2010. 03:40 |
Any Colour You Like vs Da li je moguće... | mungos | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 9 | 09. 07. 2007. 16:09 |
Ne mogu da izdržim... | chegevara | Opušteno | 3 | 05. 03. 2007. 02:10 |