|
Flash Flash, actionscript |
|
Alati teme | Način prikaza |
28. 05. 2007. | #21 |
član
Na probnom radu
|
1.) Kako da pokrenem .swf file pomocu PLAYER-a kao nezavisnu aplikaciju? Dakle, imam web stranicu na kojoj stoji link ka mojoj igrici i kada kliknem na link ona treba da se otvori u playeru.
2.) swf saradjuje sa php-om samo ukoliko je pokrenut u browseru sa: http://localhost/sklapanje/dugme.swf Prilikom integracije swf u html, skript ne vrsi dobar ispis. Ne radi dobro ni kada pokrenem E:\xampp\htdocs\sklapanje\dugme.swf Zasto? Kako resiti? Pozdrav! |
28. 05. 2007. | #22 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
|
1) nikako ne mozes naterati swf da se otvori u standalone playeru
mozes ili da force-ujes download ili da napravis apollo aplikaciju koja ce raditi sa desktopa, mada bilo bi dobro da navedes razlog sto bi moralo u standalone 2) ako radi direktno swf a html nece onda verovatno nisi dobro ubacio swf u stranicu mada, nije sigurno okaci zip pa da vidimo mora biti pokrenut server da bi radilo zato ti i ne radi e:/...
28. 05. 2007. | #23 |
Nekad bio ddz
Expert
|
2) Zato što je PHP serverski jezik. Ako pozoveš SWF kroz server, on će (kada pozove .php fajl) dobiti ono što je tvoj kod ispljunuo. Ako pozoveš SWF direktno sa diska, on će takođe pokušavati da dobije nešto od PHP fajla, ali pošto ne ideš kroz server nema nikoga da parsira PHP fajl i vrati ti promenljive koje želiš.
Izmena (ddz): Sad tek videh tvoju poruku MrSteel, sorry zbog ponavljanja |
28. 05. 2007. | #24 |
član
Na probnom radu
|
Kôd:
<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://active.macromedia.com/f...bs/swflash.cab#version=4,0,0,0" ID=napises id WIDTH=800 HEIGHT=600> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <PARAM NAME=movie VALUE="dugme.swf"> <PARAM NAME=quality VALUE=high> <PARAM NAME=bgcolor VALUE=#FFFFFF> <EMBED src="dugme" quality=high bgcolor=#FFFFFF WIDTH=300 HEIGHT=25 TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shoc...P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></EMBED> i probao sam jos: Kôd:
<script language="JavaScript"> function openWindow(){ popupWin = window.open('dugme.swf', 'remote', 'toolbar=0,location=0,directories=0,menubar=0,scro llbars=0,resizeable=0,fullscreen=0') } </script> . . . <a href=javascript:openWindow()>Igrica</a> |
28. 05. 2007. | #25 |
član
Na probnom radu
|
Radi swf + php integrisano u html.
Sorry! |
01. 06. 2007. | #26 |
član
Na probnom radu
|
Cilj mi je da napravljeni swf otvorim u novom browseru tako da on bude relativno mali. To sam postigao:
index.html HTML kôd:
<script language="JavaScript"> function openWindow(){ popupWin = window.open('dugme.swf', 'remote', 'toolbar=0,location=0,directories=0,menubar=0,scrollbars=0,resizeable=1,fullscreen=0,width=500,height=500') } </script> <HTML> <HEAD> <TITLE>fight</TITLE> </HEAD> <BODY bgcolor="white"> <br><br> <a href=javascript:openWindow()>Igrica</a> </BODY> </HTML> dugme.html HTML kôd:
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /> <title>dugme</title> </head> <body bgcolor="#ffffff"> <!--url's used in the movie--> <!--text used in the movie--> <!-- <p align="left"></p> --> <!-- saved from url=(0013)about:internet --> <object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" width="400" height="400" id="dugme" align="middle"> <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /> <param name="movie" value="dugme.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><embed src="dugme.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="400" height="400" name="dugme" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" /> </object> </body> </html> Dakle u index.html stoji link koji otvara dugme.html, koje sadrzi dugme.swf . Problem je u tome sto se u novom prozoru swf prikazuje u sredini, tako da iznad i ispod ostaju dve (debele) bele strafte. Kako da se swf pojavi preko celog novog prozorcica? Probao sam da podesim parametre unutar dugme.html (width i height), ali zasada bezuspesno. Mozda treba da odradim specijalan Publish? Kako? Pozdrav! |
01. 06. 2007. | #27 |
Moderator
Professional
4 "Hvala" u 4 poruka
|
pogledaj SWFObject lak je za koriscenje a olaksava embedovanje flash-a na stranicu mnogo mnogo
medju njihovim primerima imas i primer za 100% width i 100% height
17. 06. 2007. | #28 |
član
Na probnom radu
|
DUZE vreme se pokusavam da resim sledecu nejasnocu: php mi postavi vrednost promenjive _root.red.text . To radi korektno.
Tu promenjivu koristim dalje: Kôd:
koord=parseInt(_root.red.text); if(koord!=-1) { _global.sub=true; } else { _global.sub=false; } ipsilon=180; if(koord<=9 && koord>=0) { switch (koord) { case 0: ipsilon=166; break; case 1: ipsilon=151; break; case 2: ipsilon=136; break; case 3: ipsilon=120; break; case 4: ipsilon=106; break; case 5: ipsilon=90; break; case 6: ipsilon=75; break; case 7: ipsilon=60; break; case 8: ipsilon=45; break; case 9: ipsilon=32; break; }//kraj swtich-a _root.createTextField('zaFor',1,215,ipsilon,250,60); //4. parametar je y _root.zaFor.type='input'; _root.zaFor.border=0; _root.zaFor.multiline=0; _root.zaFor.wordWrap=0; _root.zaFor.autoSize=false; _root.zaFor.font = "Arial"; _root.zaFor.size = 10; _root.zaFor.text="ENTER YOUR NAME"; _root.zaFor.maxChars=25; Selection.setFocus(this.zaFor); } trivijalan kod, MEDJUTIM prilikom testiranja scenario je sledeci: -najcesce je sve ok, i textField se pojavljuje na jednom od 10 pozicija koje odredjuje koord (oko 90% slucajeva) -nekada se textField pojavi u samom dnu ekrana. (oko 5%) -nekada se textField UOPSTE NE POJAVI (?!) (oko 5%) Pokusavao sam da radim switch direktno sa stringom, ali ista prica. Gde je greska? Da li je neko imao ovakva (vrlo neobicna) iskustva: isti swf nekada da radi 'vako nekad 'nako?? P.S. nazalost nemam nadleznost da okacim ceo .fla |
18. 06. 2007. | #29 |
Moderator
Professional
4 "Hvala" u 4 poruka
|
uradi trace tamo gde mislis da je greska
koristi flash tracer plug in za firefox ako moras iz browsera da ga teras postavi trejsove tamo gde mislis da treba, ima par zanimljivih mesta ili ti koord nije dobra vrednost ili ti flash film sjebava rad na tom frejmu, sto nije nemoguce ako je prvi frejm ili drugi ili se polje ne kreira dobro trace pa javi mozes da probas da koristis tekstualno polje koje se vec nalazi u flash filmu pa da na njega primenjujes ideju bez kreiranja polja pa da vidis sta se desava a mozes i da objasnis sta zelis ;0
24. 06. 2007. | #30 |
član
Na probnom radu
|
Flash tracer plug in josh nisam poterao (instalirao sam ga, ali ne radi).
Dosao sam do sledecih zakljucaka: -php skript vraca dobru vrednost, dakle koord je OK (kao sto sam i ranije naveo) -sta moze da se uradi ukoliko se swf sjebava?? to mi najvishe smrdi... posto swf sadrzi svega 2 frejma (1. i 2. !) -polje kreiram sa naredbom _root.createTextField('zaFor',1,215,ipsilon,250,60 ); To mi deluje chisto. Pokusacu da podesim Flash tracer kako treba, pa se javljam |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Javascript flash player | akubra | Flash | 10 | 09. 06. 2010. 12:53 |
Php.js - php funkcije realizovane u javascript-u | Marko Medojevic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 1 | 24. 06. 2009. 18:20 |
SWFFix, uskoro novi JavaScript za embedovanje Flash sadrzaja na stranicu | MrSteel | Flash | 6 | 03. 08. 2007. 20:19 |
Vrednost PR i računanje... | pravim.prvi.sajt | Marketing i SEO | 15 | 06. 06. 2007. 08:11 |
Flash / JavaScript Integration Kit (Beta) | nixa | Flash | 0 | 09. 06. 2005. 16:12 |