Regular expression i htaccess regex, PCRE, POSIX, upotreba Apache .htaccess , mod_rewrite |
|
Alati teme | Način prikaza |
29. 07. 2007. | #21 |
Bez naziva
Certified
Datum učlanjenja: 22.12.2006
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Ne, to sto si ti napisao je relativna putanja. Apsolutne putanje moraju da poseduju kompletnu adresu nekog fajla na internetu ukljucujuci domen.
|
29. 07. 2007. | #22 |
Genghis Khan
Datum učlanjenja: 22.11.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
@ Ivanhoe
Slazem se sa Igorom. To sto si naveo je relativna putanja, a ne apsolutna...
29. 07. 2007. | #23 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
^ Obojica ste u krivu, Ivanhoe pravo zbori.
/something/somefile.html je apsolutna putanja (u odnosu na tekuci domen), kao i http://www.domain.com/something/somefile.html something/somefile.html je relativna putanja, u odnosu na tekuci direktorijum. Imate na google gomilu primera.
29. 07. 2007. | #24 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Još jedan glas za ajvanhoa :-)
|
29. 07. 2007. | #25 |
Bez naziva
Certified
Datum učlanjenja: 22.12.2006
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
OK pogledao sam kako je po standardu i moja je greska, putanje koje pocinju sa / se definisu kao apsolutne.
Medjutim, idalje mislim da ja to ne mogu da upotrebim u mom slucaju (IIS), shvatam da je ovo forum za apache server i da vi to uspesno koristite i da ste dali primere za to tako da nema potrebe da raspravljamo vise o ovome jer izgleda za apache moze da se upotrebi. I vise mi se svidja nacin koji je opisao kodi, da u lokalu koristim .dev ali ja ne mogu tako da koristim. |
29. 07. 2007. | #26 |
emperor Selassie
Grand Master
|
U kakva se diskusija razvila
Sviđa mi se ono što Peđa reče: PHP kôd:
|
29. 07. 2007. | #27 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Samo da dopunim:
Kôd:
// // function url_root () // Return root level of site // This works if function is called from script which is in the root of the site, // or if script is included by other script which is in the root. // function url_root() { $m_result = "http://" . $_SERVER['HTTP_HOST'] . str_replace('\\', '/', dirname ($_SERVER['SCRIPT_NAME'])); if (substr($m_result, -1,1) !== "/"){ $m_result .= '/'; } return $m_result; } Imas srece sto se i ja bas bakcem sa istim problemom. Ideja sa <base href= > koja je izneta ovde mi se bas potrefila tako da mi je sad stvar mnogo jednostavnije od umetanja apsolutnih putanja za ama bas sve na strani.
29. 07. 2007. | #28 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Za svaki Web Server postoji ta mogucnost, za IIS evo hinta: iisweb. Procackaj malo na MS sajtu.
29. 07. 2007. | #29 | |
133t
Master
|
Citat:
apsolutna putanja je jednostavno najbolja - nema brige oko imena domena * - nema dodatnog koda koji proverava gde si * - radi svuda * a i ako treba, lako se dodaje |
|
29. 07. 2007. | #30 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
igore, with all due respect, ovo spada u neke osnove, ono sta je URI, a sta URL, sta su relative a sta apsolutne putanje, apsolutno je neophodno da se to razume, da bi moglo da se radi... tako da procitaj malo o tome, ima puno textova na netu koji to lepo objasnjavaju...
i naravno to mozes da koristis na svakom serveru,posto se apsolutne putanje u web space-u gledaju u odnosu na web root, znaci nebitno je da li je windows ili linux, putanje su iste i svaki web server to ume da koristi...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Double float problem - resen, ali ima dodatni problem :0 | ljtruba | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 34 | 23. 08. 2008. 03:28 |