|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
03. 08. 2005. | #21 | ||
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
To što si ti naveo da kontriram sam sebi jednostavno ne stoji. Developeri biraju platformu, ali ni jedan developer neće zanemariti dominantni browser ako nije baš prisiljen da to uradi. Zna se kako se radi: pravi se za Gecko, hackuje za IE. Šta je tu kontradiktorno?
U pravu si da developeri vole pare, ali imaju neke stvari koje se radi iz nekih drugih pobuda. Pogledam SF.net, sav taj sadržaj pod CC i srodnim licencama itd. Te stvari retko, gotovo nikad ne plaćaju račune Citat:
Citat:
-- Mislim da je Mozilla u velikoj prednosti iz jednog razgloga > svež kod. Kompletan kod je prepisan kad ga je Netscape pustio da bude public. Mogu da se kladim da u IEu ima blokova koji su stari 10 godina. Nekako mi dođe žao IE tima, treba se nositi sa tom gomilom prekrpljenog koda...
03. 08. 2005. | #22 |
profesionalac
Professional
|
Kao sto neko rece, i da IE7 ispravi sve poznate CSS bugove, i podrzi CSS3, i sta god, opet cemo se godinama smarati sa hackovima za starije verzije browsera, dok svi ne prihvate Sedmicu.
Kada pravite sajtove, da li jos radite i za IE <6? Ja sad razmisljam da prestanem sa box model hackovima i barem proglasim IE6 pa nagore... |
03. 08. 2005. | #23 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
IE 5.5 i dalje uzima veliki deo kolaca tako da ce jos mnogo vremena da potraje dok ne predjemo na standarde
U advocacy raspravu ne zelim da ulazim |
03. 08. 2005. | #24 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
|
03. 08. 2005. | #25 | |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
http://www.mozillazine.org/talkback.html?article=7085
Citat:
|
|
04. 08. 2005. | #26 | |||
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Ilija, kod star 10 godina, ako radi dobro, ne treba ni dirati nego samo dodati komentar: NE DIRAJ, OVO DOBRO RADI VEĆ 10 GODINA !! Citat:
Nego svi u kuknjavu sve ove godine pre, gledaju hoće li MS sam nešto da uradi po tom pitanju, a ono - MS misli prvo na sebe. Au, čudo neviđeno, zar ne? Pa šta treba, da im tuđi interes bude preči od njihovog vlastitog? Eh.. Citat:
Pa, koliko je meni poznato, svi koji se bave web razvojem odavno priželjkuju ovakve promene u IE. Pre bi se kao "kurčenje" moglo okarakterisati ono što nisu radili ništa po tom pitanju standarda do sada. Mada, naravno, nije tu u pitanju inat, već ko zna koji razlozi što reče Ilija gore.. O Netscape.. kad uhvatiš vremena, biću zaista zainteresovan da čujem zašto je "smijurija" i "za jugonostalgičare". Meni je NS 8.x prva liga, a inače, ovaj NS nema mnogo veze sa onim iz vremena Jugoslavije. Jednostavno je školjka za FF i IE. I radi super.
04. 08. 2005. | #27 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Ma, dobro.. mislim da sad razumem šta si hteo da kažeš. Nego imam ja jedno pitanje za vas koji se intenzivno bavite webom: koja je poenta da prvo radiš za Gecko, pa onda hakuješ za IE, ako recimo očekuješ da će 90% posetilaca biti sa IE? Ne bi li nekako logičnije bilo da se radi obrnuto? Pogotovo pre jedno 2-3 godine?
04. 08. 2005. | #28 | |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Citat:
Van šale, to je pre pitanje prakse, svako radi po obrascu u koji se uklopi, navike i slično - znam i ljude koji prvo štimaju za IE pa onda za ostale. Ovako, subjektivna ocena je da se Gecko ponaša prirodnije u odnosu na kod stranice, pa otud i motivacija da bude primarni developerski viewer. |
|
04. 08. 2005. | #29 |
Goran Radulović
Professional
|
U potpunosti se slazem sa korisnikom, i upravo je o razlog zashto prvo optimizujem za firefox (gecko) pa tek onda za explorer
04. 08. 2005. | #30 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
90 % ? JEr to statistika od pre 2-3 godine ? Makar meni se cini da je stanje sad ipak malo drugacije, i da treba uzeti u obzir i "ostale" jer po meni oni cine makar 20 %.