Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
08. 06. 2007. | #21 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
|
poceo si da postavljas Silverlight naspram Flash-a bez potrebe, i da uzdizes ovu tehnologiju u nebesa, sve je to ipak racunar i programiranje
glavni razlog koji MS navodi, medju glavnima ajde je popunjavanje praznine koja je nedostajala developerima na MS platformi stvarno je uzasno bilo raditi rich UI u bilo kojoj osnovi MS-a sad je sve to lakse, da li za desktop ili za web wpf lejer je odlican i meni je bas drago zbog toga, a sto se tice kenjanja po RIA, za deset godina cemo svi gledati izmenjeno lice web-a da li ce to da lici na tekst ili na animaciju?
08. 06. 2007. | #22 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
I nisam namerno uzdizao Silverlight, već samo pokušao realno da ocenim prednosti istog: možeš da koristiš isti jezik kao i za server-side, odlično se integriše sa ostalim MS tehnologijama (i VS). Po meni to jesu prednosti. Pa da li ti je lakše da sve radiš u npr. C# ili da radiš npr. C# + ActionScript + JavaScript? Nisam ni sporio da je Flash više rasprostranjen na internetu, samo sam rekao da u slučaju intraneta, to nije bitno.. itd (uopšte je u takvim situacijama nebitno da li će Silverlight imati 1% ili 99% zastupljenosti).
08. 06. 2007. | #23 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
|
ovaj deo recimo :
"Rešava on problem, samo koji? Tj. upotrebom Flasha si dobio još jednu tehnologiju, još jedan jezik pored onog što sam gore naveo. Mašala.. Dalje, nekako mi se čini da se Flash, iz nekog razloga, koristi za reklame i to je to, manje više (dobro, poneka cool animacija, itd). Ovo ima malo veći potencijal, čini mi se: aplikacije." Mashala i ovo za animacije i sl. flash je odlican za aplikacije klijent deo (kao i flex) pogotovo za RIA fazon, jer tu nije potrebno google indexiranje i ostalo nije mi uopste lose sto imam i server jezik sa kojim ga povezujem ja sam radio na par bas dobrih tako da... sve je to stvar izbora i limita koje imas flex kod je vec sada dostupan kao apache extenzija, tako da i oni idu u tom smeru itd. videcemo tek kako ce se tu ponasati tehnologija ali C# != SilverLight, zato kazem ovo je najvise leglo MS developerima koji gotovo da nisu imali dobro resenje za rich experience, vec samo neko budzenje za sada SL se jos dokazuje, i treba mu komjuniti ja se spremam u avgustu da ga obradim videcemo btw. ja sam flash spomenuo zbog tog primera, kao i gomile drugih, dakle za mene nema potrebe da izucavam iz tog razloga SL, zato i takav komentar, ali ima drugih stvari otom potom kao sto rekoh
blog: mrsteel.wordpress.com www: hagane.us del.icio.us Hagane Flash Forum - od pocetnika do eksperta Poslednja izmena od MrSteel : 08. 06. 2007. u 22:44. |
08. 06. 2007. | #24 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Citat:
Druga stvar u kojoj grešiš je to što misliš da si se time što radiš intranet potpuno zaštitio od uticaja internet tržišta. Možeš ti da radiš svoju intranet aplikaciju i u SNOBOLu i da to sasvim lepo radi, ali ćeš itekako osetiti šta znači otvoreno tržište kad ti lead programmer da otkaz, a ti daš oglas u pokušaju da nađeš novog. Treća zabluda je to što misliš da išta znači činjenica da radiš sve u istom jeziku, a ne u 2 ili tri različita. Doduše, programer sa tvojim iskustvom bi toga morao da bude svestan, ubeđen sam da taj citat mogu da pripišem advokatu, a ne programeru u tebi... |
|
08. 06. 2007. | #25 | |||||
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
08. 06. 2007. | #26 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
|
Ti nisi svestan koliko bi para namlatio da si otišao u advokate... Činjenica da će sve da se radi u istom jeziku (što kao prvo nije tačno, što se može videti ako se otvori sors WPFE apleta koji si linkovao u prvoj poruci) ne pomaže mnogo (ok, priznajem da znači nešto ) jer i dalje imaš serversku stranu i klijentsku stranu. Svakako da je činjenica što se najzad eliminiše HTML izuzetno bitna, i to je ono što pravi razliku, a ne banalna činjenica da se sve radi u C# ili kom već jeziku, ali, složićeš se, to nije nešto što je MS izmislio ili ponudio prvi. Poslednja izmena od jablan : 08. 06. 2007. u 23:22. |
08. 06. 2007. | #27 | ||
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Citat:
08. 06. 2007. | #28 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Sorry, nisi pošten: Iliji pričaš jedno (praktično isto što i ja na ovoj temi), a sada meni obrnuto.. Pozdrav... it's FRIDAAAAAAAAY
08. 06. 2007. | #29 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ja čak mislim da je u nekoj prethodnoj inkarnaciji bio pitbull
Ali moram reći da je 50% u pravu, a preostalih 50% ću mu oprostiti jer se ne bavi time što komentariše degojs, html, css pa i javascript se odavno ne razdvajaju u bilo kakvom web razvoju za nešto više od "personal homepage".
08. 06. 2007. | #30 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
|
^Ma jok, samo sam, kao zagriženi levičar, uvek na strani slabijih...
Da se vratim na temu, Sun je još pre 10-ak godina već izdao platformu za pisanje rich internet aplikacija, i bila je cross-platform, i isti jezik si mogao da koristiš i za server i za klijent i šta? Kao proprietary tehnologija, preživeo je samo serverski deo. Ja bih iskreno želeo da Silverlight (FLEX, Apollo, čega sve sad nema) ne doživi istu sudbinu, a za to postoji samo jedan način... Poslednja izmena od jablan : 09. 06. 2007. u 00:01. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Konfigurator DEMO | mangia | Programiranje | 16 | 20. 07. 2010. 21:12 |
[demo] Berza web development poslova - DevProJobs.com | MorenoArdohain | Web site, dizajn i multimedia | 43 | 06. 01. 2008. 17:00 |
Microsoft - Silverlight?!?!? | LiquidBrain | Web aplikacije, web servisi i software | 20 | 11. 05. 2007. 08:30 |
Ruby: Interaktivni on-line demo/tutorial | andrej | Programiranje | 0 | 11. 11. 2006. 20:22 |