Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje. Sponzor: |
Pogledajte rezultate glasanja: Da li otići (zapaliti) iz Srbije, zbog nade u bolji života po svim kriterijumima | |||
Da, vani je 100 puta bolje | 25 | 52,08% | |
Ne. U Srbiji je bolje živeti, i stižu bolji dani | 7 | 14,58% | |
U večitoj sam dilemi | 16 | 33,33% | |
Glasači: 48. Ne možete glasati ovde |
|
Alati teme | Način prikaza |
23. 10. 2010. | #21 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 09.04.2009
Hvala: 80
72 "Hvala" u 46 poruka
|
Ono što sam pomenuo na početku teme, a vezano za rad doktora u Nemačkoj,
doslovce je pisalo, da nije potrebna nostrifikacija diplome i potrebni su isključivo doktori bez iskustva za ovo poslednje razmišljam da im nije potrebno naše iskustvo red kafa red cigare...facebook, burek jogurt šalim se malo, imamo jako dobre stručnjake ali ima malo i ovoga iz šale edit: http://www.vesti-online.com/Vesti/Te...-srpske-lekare http://www.politika.rs/rubrike/Drust...emacku.lt.html ako neko sazna više o ovoj priči neka postavi u ovoj temi Poslednja izmena od metaphysic : 23. 10. 2010. u 15:29. |
23. 10. 2010. | #22 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Moji drugari koji zive napolju, a ima ih dosta, se uglavno zale na socijalni i privatni zivot. Mislim da tu ima dosta i u stavu koji izgradis prema celoj prici. Dosta njih ima jako negativan stav prema toj zemlji u kojoj zive, generalno, sve ih nervira, a opet kad ih pitas da ti navedu sta je to sto je problem, to su obicno sitnice.. mislim da su naprosto iznervirani cinjenicom da su "morali" da odu, i onda im je ovde zelenija trava, plavlje nebo, ukusnija hrana... a dok su bili ovde nista im isto tako nije valjalo...
Oni koji su inace imali pozitivniji stav u zivotu, oni su se bolje uklopili i tamo, nasli prijatelje, rade, zive, ne kukaju... just my $0.02...
23. 10. 2010. | #23 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pa ono ... dok sam živeo preko meni je bilo ok, a onda sam napravio jednu grešku pa sam dovukao i čoveka koji je bio negativac (kukanje tipa "tomi majonez ovde nije isti kao kod nas") ... pa je i mene to smorilo. Na kraju sam morao da se vratim iz privatniih razloga, ali da nije bilo toga - sigurno bih ostao duže ako ne i zauvek (možda na drugom mestu).
Dakle, samo +1 da potvrdim da je to individualna stvar, nekome je super i na Islandu, a neko će da kuka bilo gde.
23. 10. 2010. | #24 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
To je klasika.. mnogi pljuju po svemu oko sebe i sve im smeta, ali su i dalje ovde :-) I uvek vide sebe kao "mi" i ostale kao "oni" a ne kapiraju da su tu vec npr. 10+ godina..
Zesce smaranje i mlacenje prazne slame. Ali, nije to specificno samo za tako dalje zemlje, ima toga i kod nas: npr. dosta ljudi koji dodju u Srbiju, ali ni nakon npr. 20 godina zivota nece da pricaju ekavicu kao okolina. Valjda je to nemoguce, sa ijekavice preci na ekavicu, mnogo tesko, gore nego najtezi strani jezik.. :-)
23. 10. 2010. | #25 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
23. 10. 2010. | #26 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Само једна ствар: парадајз. Још касних осамдесетих сам се чудио мојој тетки која се преселила у Француску и стално кукала како је тамо парадајз без укуса, а сад видим колико је у праву. Кад дођем у Србију једем малтене само парадајз на опште чуђење рођака и пријатеља који очекују да сам се ужелео ћевапчића и бурека.
|
"Hvala" Dragi Tata za poruku: |
23. 10. 2010. | #27 |
Banned
Professional
Datum učlanjenja: 24.04.2006
Hvala: 11
9 "Hvala" u 5 poruka
|
ja bi najradije privatno ostrvo, jedno 1km u radiusu i 1000 i "jedna" zena i da uzivam smorilo me odavno da programiram
|
23. 10. 2010. | #28 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Citat:
|
|
23. 10. 2010. | #29 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Uh kad smo kod povrca, ovi Cesi ne gaje nista.
Krompir je katastrofa (ali uspeo sam da skontam i njega kako da spremim). Ostalo uglavnom uvozno. Jedino sto imaju vinogradaske krajeve ovde u juznoj moraviji pa ima vina i grozdja koliko istete. |
23. 10. 2010. | #30 |
Mister
Master
|
Slažem se da je u uređenijim zemljama iz više razloga "drugačije" živeti ali ni ovde nije toliko loše.
Svima koji su otišli nešto smeta tamo a mi ovde mislimo da je tamo bolje. U stvari je isto a ovde je možda i lakše. Pogotov ko ima sreće da radi za inostrane firme ili klijente. Možda bi tamo plata bila veća ali je i standard drugačiji pa otprilike dođe na isto. Ne vidim da je bilo gde toliko bolje da bih otišao odavde i ostavio porodicu i prijatelje.