Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
16. 09. 2009. | #21 |
133t
Master
|
Bedak sto nema shell, ja koristim rsync i prostu deploy skriptu, ako imam shell ni ne dizem ftp server. Prednosti valjda ne treba da navodim.
|
16. 09. 2009. | #22 |
Designer guy
Wrote a book
|
Pogledaj ovaj link, frišak je: http://carsonified.com/blog/web-apps...ersion-to-git/
Meni je recimo super kod Gita što je on kompletno u jednom diru u rootu projekta, nasuprot SVNu koji ti zagadi kompletnu dir strukturu projekta sa .svn folderima. Takođe merge na Gitu radi gotovo magično, ja stvarno ne znam kako, ali radi kao zmaj. Takođe open source repo poput GitHuba čini da imaš gomile softvera i parčića koda koje vrlo lako updateuješ ukoliko to radiš putem Gita, itd. |
16. 09. 2009. | #23 |
Knowledge base
Wrote a book
|
@Dragan Procitao sam navedeni tekst pre par dana ali ne znam koliko je objektivan s'obzirom da je autor Scott Chacon is a Git evangelist U svakom slucaju, ja koristim i Git i SVN ali mislim da u cu uskoro kompletno preci na Git.
|
16. 09. 2009. | #24 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ja obicno radim ovako kako @srdjevic kaze, na serveru na kom zelis da radis testiranje instaliras svn klijent, i onda uradis checkout direktno u web-root virtuelnog hosta (samo namestis .htaccess da zabranis pristup .svn fajlovima). Svaki sledeci put kad treba testirati kod pre objavljivanja, samo uradis svn update da povuces zeljenu reviziju i odmah moze da krene testiranje. Ako nemas shell, moze da se napise php skripta koja poziva svn...
16. 09. 2009. | #25 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Hvala Dragane, to sam odavno tražio, i meni žestoko ide na živce to što mi svn "zagađuje" strukturu svojim stvarima, godinama mi je baš to (i skoro isključivo to) smetalo da počnem da koristim SVN. Sad ću da pogledam to pa da vidim šta da radim.
17. 09. 2009. | #26 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Ako želite da jednostavno uklonite sve .svn foldere ispod nekog foldera, evo rešenja (za Win): sačuvajte ovo u tekst fajlu sa .reg ekstenzijom i onda poterajte.. Nakon toga kada uradite desni klik na neki folder odaberite opciju "Delete SVN Folders".
Kôd:
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Folder\shell\DeleteSVN] @="Delete SVN Folders" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Folder\shell\DeleteSVN\command] @="cmd.exe /c \"TITLE Removing SVN Folders in %1 && COLOR 9A && FOR /r \"%1\" %%f IN (.svn) DO RD /s /q \"%%f\" \""
17. 09. 2009. | #27 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Radi kao zmaj... hvala.
Pre brisanja .svn bilo je: 2347 files i 872 folders, 16,3 MB Posle brisanja .svn ostaje: 825 files i 96 folders, 8,04 MB Što je mnogo - mnogo je. Eto zašto sam se toliko opirao SVN-u. Možda iracionalno jer je stvarno dobar alat za timski rad, ali mislim da su ovo mogli drugačije da reše.
17. 09. 2009. | #28 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
linux varijanta ovog za brisanje:
find . -name '.svn' -exec rm -rf {} \;
17. 09. 2009. | #29 | |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Citat:
Kôd:
$ svn co https://metasploit.com/svn/framework3/trunk/ metasploit $ du -hs metasploit 150M metasploit $ git svn clone https://metasploit.com/svn/framework3/trunk/ metasploit $ du -hs metasploit 97M metasploit E, da, ako koristiš TortoiseSVN, postoji i TortoiseGit. Čak i ako si odlučio da ostaneš na Subversionu, Git definitivno ne bi trebalo gubiti iz vidokruga. |
|
"Hvala" nn.nn za poruku: |
18. 09. 2009. | #30 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Evo još jedan fazon za uklanjanje .svn foldera, bez po muke: jednostavno uradite export.. u isti folder I to je to.
Znači, desni klik na folder->TortoiseSVN->Export.. pa pokažite na isti taj folder i pojavi se i obaveštenje da će "working copy" biti "unversioned"
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Utf-8 export iz Excela | noviKorisnik | Sva početnička pitanja | 8 | 13. 02. 2008. 17:39 |
Export OPML-a iz Opere? | [nq] | Opušteno | 0 | 22. 02. 2007. 20:49 |
Export iz PDF dokument u Word ili u tekstualni fajl.. | bokacbl | Web aplikacije, web servisi i software | 8 | 09. 03. 2006. 16:20 |