|
Istine i zablude Sve što ste ikada želeli da znate o ... a niste smeli da pitate, ili niste imali koga da pitate ili vas je neki "znalac" opasno slagao :) |
|
Alati teme | Način prikaza |
04. 12. 2010. | #331 |
Aleksandar Janković
Qualified
Datum učlanjenja: 16.10.2010
Hvala: 70
54 "Hvala" u 36 poruka
|
^Ovde su ti svi laici bato. Možda ako dođe neki DB obaveštajac .
ajankovic.com] Poslednja izmena od ajankovic : 04. 12. 2010. u 00:40. |
04. 12. 2010. | #332 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
^ Ma, možda je on okrenuo pogrešan broj, al' je dobio koga je tražio
|
"Hvala" nn.nn za poruku: |
04. 12. 2010. | #333 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
"The Office of Management and Budget today directed all federal agencies to bar employees from accessing the Wikileaks web site."
drago mi je da tamo ipak postoje i ljudi kao Ron Paul...
04. 12. 2010. | #334 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Prvi amandman, free speech highlight...
lista USA cenzora se uvecava (Amazon, EveryDNS, PayPal, Kongresna biblioteka, Federalne agencije, pojedini univerziteti?, US trupe... Sve ovo bez podizannja bilo kakve optuznice u USA ili bilo gde protiv WL. Mislim nesto...sto se blamiraju ovako na parce, sto ne blokiraju ne celoj teritoriji. Sta, svi ovi blokirani kod kuce nemaju internet? Dakle, cisto zastrasivanje onih koji bi mogli svojim uticajem okrenuti javnost!
04. 12. 2010. | #335 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Zasto misliš da su cenzori?
Amazon, kao i svaka druga firma, radi u interesu svojih vlasnika, u skladu sa terms of use koji prihvatiš. Baš zato što USA nije Kina ili recimo Turska, nije moguće blokirati pristup internetu. |
04. 12. 2010. | #336 |
branislav mandic mando
Wrote a book
486 "Hvala" u 189 poruka
|
^ po ko zna koji put slazem se da USA nije ovo sto si nabrojao, ali zalosno je da pocinje da lici
Naravno da Amazon ima "terms of use"...ali ih ne primenjuje na nekoliko stotina slucajeva knjiga koje su u sporu zbog autorskih prava. Ne primenjuje ih ni u slucaju ociglednog krsenja zakona prodajuci knjigu/prirucnik o Pedohiles How To Da budem precizan...knjiga se nasla u prodaji i brzo je povucena nakon ogromnog pritiska javnosti, ali je i pored svog ociglednog naslova dospela na "rafove". Ako to nije bolesno ne znam sta je?
04. 12. 2010. | #337 |
xyz
Grand Master
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Složićeš se da Wikileaks i tamo neka knjiga koju je neko iščačkao medju milionima artikala nemaju isti značaj ili medijsku težinu.
Pa misim ovi PRodavci magle ubiše se da objasne kako se treba pojavljivati u pozitivnom svetlu. Možda su namere WL časne, ali publicitet je ekstremno negativan. Gde god se spominje WL imaš u istom tekstu korupciju, ubistva, špijunažu... Zbog čega bi Amazon ili bilo koja druga firma htela da bude spomenuta u tom kontekstu, umesto da se izmaknu iz cele priče i tako usput izbegnu bilo kakve zakonske probleme sutra kad budu optužili WL za otkrivanje državnih tajni. |
04. 12. 2010. | #338 | ||
branislav mandic mando
Wrote a book
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Citat:
Dalje, ako ostavimo po strani privatne kompanije, objasni mi koja je logika bana u drzavnim sluzbama? Citat:
04. 12. 2010. | #339 | ||
xyz
Grand Master
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Citat:
Koja je logika u državnim službama?? Citat:
POVEZANE VESTI: Pejpal blokirao donacije za Vikiliks Josipović: Vikiliks ugrožava bezbednost ljudi i država Čitaoci oborili sajt Gardijana pitanjima za Asanža Ambasadorka SAD osudila objavljivanje tajnih dokumenata Skotland jard bi danas mogao da uhapsi osnivača Vikiliksa Vikiliks: Korupcija i pronevere izjedaju Avganistan Vikiliks: Srbiji nuđen SSP zbog Kosova Vikiliks: Medvedev lobirao protiv priznavanja Kosova Vladimir Putin besan na Ameriku zbog afere "Vikiliks" Afera "Vikiliks": Rusija je mafijaška država To su sve negativni naslovi, to ti pričam. |
||
04. 12. 2010. | #340 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@srki: Nije to ni u Americi bas tako kako ti zamisljas, i tamo se okrecu telefoni, vrse politicki pritisci, cine usluge, lobira i prave dogovori ispod zita. To kao prvo, a kao drugo niko ni ne bi znao da je WL hostovan na Amazonu da mediji (ukljcujuci mainstream medije kao CNN) nisu to ponavljali over and over, cime je indirektno izvrsen medijski pritisak na Amazon i ostale korporacije da operu ruke. Cenzura je nezgodna, ali auto-cenzura je mnogo, mnogo dublja i gora, a jednako nedemokratska pojava...
A uzgred, ova druga vest koju sam ja preneo gore, da je naredjeno da svim zaposlenima u drzavnim sluzbama bude zabranjen pristup WL (ne samo na poslu, nego da je prekrsaj da i od kuce pristupe WL) je cista drzavna cenzura... objasnjenje kako je to zbog "povecanja sigurnosti" je cista budalastina, jer onaj ko hoce da prenosi podatke ce sigurno naci nacina... ovo je cisto pritisak na ljude, da im se ZABRANI da citaju ono sto vladi ne odgovara... i ne znam cemu poredjenje sa Srbijom, naravno da smo mi u mnogo vecem k***, ali ovde je bar vecina ljudi toga svesna... Amerika je lider i zato se ocekuje da ispunjava neke vise standarde, tako da to nije ista prica...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 04. 12. 2010. u 15:32. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Google pozicioniranje, zasto kasni? | marijano | Marketing i SEO | 22 | 12. 11. 2008. 02:17 |
Ima li neko ideju zasto se ovo desilo? | Peca | Marketing i SEO | 3 | 07. 09. 2007. 17:41 |
Zasto mi se poruka brise? | NYCWalker | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 0 | 02. 01. 2007. 19:16 |
Da li ovo moze?!? a i ako moze kako?!? | LiquidBrain | PHP | 16 | 22. 09. 2006. 15:55 |
google - kako zasto ??? | ivanhoe | Marketing i SEO | 0 | 23. 12. 2005. 05:36 |