06. 03. 2010. | #331 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
|
Ima veze sa ovom temom pa moram da prokomentarišem. Iako nemam nikakvih informacija u vezi ovog "nameštanja" licitacija, na osnovu svega što sam čuo od visokotehnoloških specijalaca u vezi "ilegalne organizacije klađenja", imam jak osećaj o čemu se ovde radi.
Nisam igrao ove licitacije, ali sam jednom (u gostima) prisustvovao i slušao priču o tome. Kako su pominjali za koliko je ko dobio auto, primetio sam da je većina suma u intervalu od 500 - 2000 din (tako nešto). Odmah mi je na pamet pala ideja da bi se, pokrivanjem tog intervala sa 1500 poruka, puta 60 din, potrošilo oko 1000 €, a verovatnoća dobitka bi bila veoma velika. U nekoliko takvih ponavljanja skoro stopostotna, a auto vredi 6000 € (mogle bi ovde da se urade razne modifikacije na ideji, nije bitno za ovu priču). Ostao je problem brzog automatskog slanja SMS poruka - a tu odmah pomisliš na neki programčić koji bi to radio. Još kada sam čuo da te oni povratnom porukom usmeravaju ka najbližoj jedinstvenoc ponudi, bilo mi je jasno da se ova igra može nadigrati (namerno kažen nadigrati, ne prevariti). Po onom saopštenju o nameštanju igre uz pomoć specijalnog kompjuterskog programa, od strane ljudi spolja (koji nisu organizatori), imam snažan utisak da su ti ljudi to radili, nadigrali loše osmišljenu igru (sa nedovoljno dobrom mehanikom), i ništa više. To sigurno nije nameštanje igre, a da li je protivzakonito - meni se čini da nije, ili bar ne znam po kom zakonu jeste. Još jednom, samo nagađam, ali metodom analogije mogu da zaklučim da je možda ovako nešto u pitanju. Poslednja izmena od dacha : 06. 03. 2010. u 20:27. |
06. 03. 2010. | #332 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
Bio je članak u http://kragujevacke.rs/
neki delovi: Ђокићу је легло на рачун 248.860 евра, око 25.000 фунти и око 77.000 америчких долара за протеклих пет година, док је Јагличић у истом периоду инкасирао око 262.000 евра, 45.000 долара и мало више од 6.500 фунти. Од тих пара адаптирали су породичне куће и купили аутомобиле. Али, имали су и велике расходе. - Администраторима су морали да издвоје значајна средства за плаћање сервера у Америци, око 400 евра месечно. Ђокић је имао и шесторо запослених радника, да се не говори о трошковима друге врсте да би се уопште дошло до тог посла, и унапређивао сајт, објашњава наш саговорник (упућени познаник). По његовој причи, уопште није било тешко да се открију Ђорђе Ђокић и Душан Јагличић. Открила их управа лутрије. На њиховом сајтовима постоје подаци који се путем ИП адреса дају проверити. ИП је практично лична карта сајта. Ти подаци су могли бити скривени, што они нису учинили. Напротив, на сајту стоји пуно име и презиме Ђокићево, као и пуна адреса. Ђорђе Ђокић и Душан Јагличић никада раније нису осуђивани нити су дилазили у сукоб са законом и словили су за угледне комшије. Можда је трик и у самом имену донео толику посећеност њиховог сајта. Наиме, постоји чувени сајт www.greebetting.com који има много корисника и који се наметнуо као доминантан сајт у тој сфери, а Ђокић и Јагличић су регистровали врло сличан, само на крају уместо com. стоји net . и вероватно је добар део светских играча који су тражили претраживачем долазио на њихов сајт не проверавајући да ли је то баш онај доминантни. - Афилајт програме поседује свака светска кладионица и њихова сврха је да се разграна мрежа сајтова широм света путем којих ће играчи полагати новац баш у ту конкретну кладионицу. Између те светске кладионице и чланова афилајт програма не закључује се формални уговор, него се на самом сајту те светске кладионице попуни електронски образац у који се унесу лични идентификациони подаци, број рачуна и други параметри, и све се заврши једним кликом „мишем” на accepт – што у преводу значи прихвати. И то се налази на крају електронског обрасца, каже наш саговорник и додаје да измена тако направљеног условног договора није могућа, већ је могуће само да се откаже и то је разлог зашто је новац легао на приватне рачуне, а не на рачун Агенције за производњу софтвера, која је отворена у међувремену. Прибављени новац од кладионичара широм света који је стигао на њихове рачуне као накнада за посредовање у клађењу Ђокић и Јагличић орочили су код више банака, а део су оставили за текуће пословање. Око 60.000 евра привремено је блокирано на банкарским рачунима. Поред тога заплењено је и 11 рачунара који су служили као средство за чињење кривичног дела, два путничка аутомобила, као и документација која се односила на уплате девизног новца из иностранства. Иначе, они су већ саслушани пред истражним судијом Вишег суда у Београду и задржани су до даљњег у притвору. |
06. 03. 2010. | #333 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
@dacha Čitajući današnji članak u Večernjim novostima i meni je delovalo da je o tome reč.
|
06. 03. 2010. | #334 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
opet ostaje nejasno kod krivicnog dela? Ovo o cemu oni pricaju je utaja poreza na dohodak fizickog lica, sto je valjda prekrsaj za koji je predvidjena novcana kazna (neko je citirao zakon ovde na forumu pre koji dan)
Definitivno ne valja biti zbunjen u zemlji ludaka...
06. 03. 2010. | #335 | |
Super Moderator
Knowledge base
|
Citat:
Taj "čuveni" freebetting.com je parkiran domen. Ne mogu da verujem da neko ko sebe zove novinarom ne može da odvoji ni 1 minut da proveri neke banalne stvari na Internetu. Poslednja izmena od mileusna : 06. 03. 2010. u 21:00. |
|
06. 03. 2010. | #336 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 30.03.2008
Hvala: 139
15 "Hvala" u 11 poruka
|
I meni sad sve mirise da nisu slucajno prvi "pali" oni pa ovi sto namestaju Punta za SMS. Znaci nema sanse da je to slucajno.
Cc sta rade mediji...
06. 03. 2010. | #337 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
|
Ma kakav "upućeni poznanik"! A priča istu priču kao i sagovornik Blica "blizak istrazi", samo onaj kaže poznati sajt frebetting a ovaj kaže greebetting A ni jedan, ni drugi ne postoje, niti je tako moguće napraviti posetu (to bar vi ovde znate). Gluposti.
|
06. 03. 2010. | #338 |
Super Moderator
Knowledge base
|
Ma dobro za greebetting, to se vidi da je greška, ovi iz Kragujevačkih su čak i kladionicar.com napisali pogrešno (jedan backlink manje)
|
06. 03. 2010. | #339 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 06.09.2007
Hvala: 55
202 "Hvala" u 26 poruka
|
Eto, ko planira sličan sajt može da uzme greebetting.com i unapred ima nekoliko beklinkova.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Uhapseni zbog Internet kazina | mileusna | e-Business | 129 | 16. 03. 2011. 21:26 |
Tužba zbog klevete na forumu | borstale | Opušteno | 44 | 31. 01. 2008. 14:47 |
Java Script bug u FF zbog doctype-a! | flash_back | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 10 | 08. 12. 2006. 00:42 |
Priča dana : Glavom u banderu zbog igrice | Mr.Paja | Opušteno | 17 | 25. 11. 2006. 21:52 |
Tužba protiv Exit-a zbog domena www.exitfest.org | Aleksandar Marković | Opušteno | 18 | 10. 11. 2006. 22:15 |