![]() |
#31 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Off Topic: Slična priča je ovde sa VIDIjem (po meni najjači računarski časopis uz PCChip na ovim prostorima). Početkom januara na kioscima oktobarski ili u najboljem slučaju novembarski broj.
![]() |
#32 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Kupih i ja, listam... iskreno, prvi utisak je da nisam ni malo oduševljen dizajnom.
![]()
![]() |
#33 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Heh, moram i ja da skoknem i uzmem, ipak je samo 120 dinzi
![]() Off Topic: nego citam e magazin i veoma sam se razocarao kad sam video mapu evrope na strani 96..... ![]()
polovni mobilni telefoni mali oglasi prodaja korišćenih aparata Poslednja izmena od [nq] : 02. 02. 2006. u 21:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
profesionalac
Professional
|
![]() Citat:
Off Topic: Pa da napravimo razmjenu ja cu vama slati nove VIDI-je a vi meni PC Magazin ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |||
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() |
![]() |
#36 | |
profesionalac
Professional
|
![]() Citat:
Off Topic: Vazno je da nam dragi super popularni SVET stize na vrijeme za prvu jutarnju kafu i ogovaranje... ![]() Dobro bar sad znam kako to ide. da ne moram ici kao danas od kioska do kioska.. Takodje, jedan prijedlog.. S obzirom da ce u toku marta izaci konkursi za upis na fakultet-e u Srbiji.. mislim da bi jedna od veoma interesantnih tema mogla biti neki usporedni pregled fakulteta na kojima postoje IT smjerovi.. Takodje to bi posluzilo mnogima da izaberu pravi fakultet za IT obrazovanje, a i bilo bi dobro da se u tome osvrnu na postojece stanje (i da se prikazu neki problemi - prvenstveno mislim na VETS jer sam upravo trebam da diplomiram , a sve sto je bilo obecano na poceku studija nije ispunjeno, na kraju studija totalno sam se razocarao.. Gosp. Dragan Varagic bi mogao da asistira pri tom clanku.. s obzirom na njegovo djelovanje na VETS-u, VES-u i FTN-u.... Poslednja izmena od bokacbl : 02. 02. 2006. u 23:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Danas sam putovao vozom do SU prolazim pored trafike pa kazem hajde da uzmem PC Magazin da citam u vozu. Casopis sam uzeo zbog pozitivnih pisanja na forumu, novog urednika a i cena je kakva treba da bude. Domace casopise ne kupujem nego ih dobijam kao saradnik i kada mi se objavi tekst. Do sada sam PC Magazin kupio samo jednom.
Ima zanimljivih stvari kao kolumna Varagica, posao preko mreze je uvek zanimljiva tema, Markov tekst je, takodje, zanimljiv iako sam slican procitao na BusinessWeek-u, a i XP besplatni programi su korisni. Takodje, dizajn bi mogao da bude bolji, ali meni dizajn i nije toliko bitan nego sadrzaj. Moje misljenje je da ce sve teze biti urednicima casopisa da svoje citaoce imaju medju tzv. Internet profesionalcima koji sve sto ih interesuje nalaze i citaju na stranim sajtovima. Meni, na primer, od domacih casopisa najvise odgovara eMagazin posto me hardver i ne-Internet aplikacije ne zanimaju previse, nego spoj biznisa i Interneta tj. Internet poslovanje. Problem sa domacom IT stampom je sto je prisutno dosta tzv. PR tekstova. Drugim recima, nepotpisani tekstovi i pisani od strane vendora, distributera ili u njihovo ime, nakon kojeg obicno ide njihova reklama. Sve je to u redu ali onda se casopisi trebaju deliti besplatno a uzimati pare na taj nacin. To moze da prodje kod pocetnika ali ne kod iskusnijih korisnika. Citat:
Stellanova, potpuno se slazem sa tvojom inicijativom o tekstovima tog tipa. Samo je pitanje da li uopste ovo pisanje na forumu, diskusionim listama i casopisima uopste ima nekog znacajnijeg efekta na one koji donose odluke. Zato ja na to vise ne planiram da trosim svoje slobodno vreme na Internetu. Takodje, ne svidja mi se kada god neko nesto inicira onda to neko moze da protumaci kao pametovanje. Svako treba da doprinosi necemu onoliko koliko je u mogucnosti da doprinosi ako smatra da to ima nekog smisla i da je svrsishodno.
![]() |
![]() |
#38 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ja mislim da bi trebalo i malo više hrabrosti (ili kako god hoćete to da nazovete) pa da se neke stvari nazovu pravim imenom. Znam da puno zavisite od oglašavača, ali ne morate da im objavljujete PR tekstove, ako ništa drugo bar navedite izvor ili dajte na kraju teksta svoj neki komentar. Toliki bar autoritet imate. U par tekstova mi je to zasmetalo, naročito kod onih vesti, noviteta...
![]() |
#39 | ||
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Citat:
Citat:
![]() |
![]() |
#40 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Martovski broj kod mene u rukama. Interesantni tekstovi, i dalje je grafički dizajn najlošiji deo časopisa, pri tome naročito mislim na naslove. Loše izabran font, bez ikakvih tipografksih pravila sve po default kerningu, leading koji "leluja", a posebno ono bojenje reči u naslovu u druge boje.
Znači tekstovi su solidni, šteta što oprema ne prati taj kvalitet.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Software za kreiranje pdf magazina | STELLANOVA | Opušteno | 13 | 12. 01. 2008. 16:43 |
Potreban urednik portala za edukaciju | Nikola Subotić | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 27. 12. 2007. 10:36 |
Tv Avala Raspisuje Konkurs Za Web Mastera - Urednik Web Sajta | Goran Aničić | Poslovne ponude i zapošljavanje | 8 | 16. 09. 2007. 17:16 |