04. 10. 2006. | #31 | ||
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
Citat:
Citat:
Definiši kategoriju " najbolji sajt "
04. 10. 2006. | #32 | ||
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Citat:
Ne znam tačno, ali mogu da pretpostavim pod kakvim je presingom taj programerski tim (ili programer) i kakav kod nastaje kao posledica. Što se skalabilnosti u smislu performansi tiče, ja nisam primetio problem, ali skalabilnost u smislu organizacije sadržaja je definitivno kompromitovana. Citat:
|
||
04. 10. 2006. | #33 | |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Citat:
04. 10. 2006. | #34 | ||
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Citat:
Citat:
Niko ne moze da ospori to da stalno izbacujemo nesto novo i trudimo se da stalno budemo bolji i pored toga sto trenutno nemamo pravu konkurenciju. I pored toga ne sedimo skrstenih ruku. Ulaze se u nove servise a i pored toga mi se cini da to ne nailazi na adekvatan odjek npr. na blogovima. Na primer, kada Google izbaci nesto novo bez obzira koliko je to korisno pogotovo za nas iz Srbije svi ce o tome da pisu na svom blogu. A mi ako izbacimo blog, tehnopolis i slicno retko ko odluci da pise o tome na svom blogu. To sam primetio i na primeru mog sajta Humanost. Mnogo manje ljudi je o tome pisalo nego sto sam mislio ali i pored toga nisam odustao od tog projekta. Bez obzira da li ima ocekivan pozitivan odjek u javnosti.
04. 10. 2006. | #35 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Citat:
Mislim da ćemo "morati" da se složimo da se ne slažemo po ovom pitanju. |
|
04. 10. 2006. | #36 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
|
Citat:
Imam blagi utisak da vam je visoka posećenost malo "udarila u glavu"... Pa ljudi ne dolaze na vaš sajt zato što imate dobar CMS, već zato što nudite nešto što drugi nemaju - koliko-toliko objektivne vesti i često ažuriranje istih. I, kao što sam već rekao, najposećeniji sajt nije (uvek) i najbolji (štaviše, voleo bih da se apstraktni pojmovi poput loš/dobar sajt malo opreznije koriste). Porediš vaš sajt i Gugl... Gugl dobrim delom svojih poteza probija granice poimanja veba, što se ni za jedan vaš servis ne može reći. Čak i oni Guglovi projekti koji ne donose ništa revolucionarno imaju veliki odjek na tržištu i diktiraju poteze konkurencije (MS, Yahoo i ekipa). Ne bih da zvučim potcenjivački, ali vi ste instalirali Drupal za blog i šta očekujete - da devojčice počnu da lepe vaše postere? Da se vratim na temu, smatram da bi bolji potez bio da ste postojeći (prevashodno kvalitetan, da se razumemo) sadržaj reorganizovali i redizajnirali, umesto što se trudite da od informativnog sajta pravite svaštaru - malo dijete, malo alternativne medicine, malo sporta, malo automobila, malo kompjutera. Jednostavno mislim da vaša organizacija, što informatički, što kadrovski ne može da podmiri tako široke zahteve. |
|
04. 10. 2006. | #37 | |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
|
Citat:
Ono sto definitivno stoji je da im sistem nekako "visi", vidi se da je radjen pre par godina i da je od tada samo budzen. Sa druge strane cost/benefit analiza je dosta prosta. Sta bi donelo ulaganje u modernizaciju CMS resenja? Tipa Web 2.0 UI, full multimedia streaming, integracija CMS-a sa nekim asset management sistemom, groupware-om i sl. Da li bi dobili veci market share? Vernost citalaca? Pozicionirali se u odnosu na konkurenciju? Tesko ista od toga... zato i guraju ovako, tu ih potpuno razumem. Samo je pitanje dokle Jer onaj mucenik kome upadne da redizajnira taj sistem ima prvo da sabije tablu kafetina... |
|
04. 10. 2006. | #38 | |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
Citat:
04. 10. 2006. | #39 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
|
Citat:
Drugo, tačno je da za te pare mogu da nas okupe na godinu dana, ali je pitanje da li mogu da nas plaćaju svake iduće godine da im dodajemo nove zezalice (te AJAX, te feedovi...)... Poenta gotovog rešenja je i u tome što znaš da neko drugi na tom alatu non-stop radi i da ne moraš ti da se zezaš da ga krpiš kad izađe nova verzija brauzera, neki exploit, kad treba da se doda load-balanser i milion drugih stvari o kojima razmišljaju ljudi koji su plaćeni za to, a ne neki siroti PHP koder koga cimaju za svaku sitnicu. |
|
04. 10. 2006. | #40 | ||
Designer guy
Wrote a book
|
Citat:
Citat:
|
||
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Lansiran sajt Humanost.org | Dejan Bizinger | Web site, dizajn i multimedia | 172 | 15. 10. 2008. 02:19 |