|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
22. 10. 2008. | #31 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Ne znam, mozda sam ja kreten ali ja se nekako iz petnih zila trudim da ne predjem tih njihovih 4mil za ulaz u PDV. (ziveo epasporte)
|
22. 10. 2008. | #32 |
Super Moderator
Invented the damn thing
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Eh da, da malo odem i u offtopic (mozemo naravno otvoriti novu temu mada mislim da smo o tome vec nasiroko raspravljali). Ja sam nazalost zbog porodicnih problema (sa cime je dosta ljudi i ovde upoznato) morao da se jos neko vreme primirim i ostanem u toj "one man show" shemi. S tim u vezi meni status preduzetnika/pausalca savrseno odgovara, zero smaranje sa knjigovodjstvom, kad mi legne novac napisem na blanko nalogu (do 100k din) i podignem, bez pravdanja, putnih naloga ... itd. itd. Iskreno bas me zabole da li me neka firma odadve smatra velikim, to mi je totalno nebitno jer uopste i ne radim sa firmama odavde. Verujem da nisam jedini sa ovakvim stavom, ali sam opet otvorenih shvatanja da totalno nisam u pravu ali hajde da za tu raspravu (ako ima zainteresovanih) otvorimo novu temu.
Btw, mozda je tebi Dragane promaklo, ja nisam pokusao da otvorim cc za agenciju, vec za sebe licno (u tome i jeste stvar koja me je toliko iznervirala). Realno ima razlike, mogli su malo da bace pogled na moje licne racune (imali bi sta da vide) no dobro. |
22. 10. 2008. | #33 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
kreditni odbor != kreditni biro Kreditni odbor je telo unutar banke, dok je kreditni biro nezavisno telo koje saradjuje sa svim bankama (pa i recimo mobilnim operaterima pri izdavanju postpaid kartica). |
|
22. 10. 2008. | #34 |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
|
SZR nije pravno lice nego firma u svojstvu fizičkog lica, i u tvojoj banci te ne gledaju kao običnog građanina, nego kao SZR paušalca - u tome je štos.
Ovo se najlakše rešava menjanjem banke (kao građanin, ne i premeštanje računa firme u istu banku, jer će te verovatno isto gledati, kao i prethodni). Što se tiče sistema poslovanja (SZR ili d.o.o.), to je bukvalno na nivou samostalne odluke pojedinca. Činjenica je da kada se radi u Srbiji sa domaćim firmama, i kada ima dovoljno posla i dovoljno para od posla - neminovno je ulaženje u ozbiljnije sisteme organizovanja firmi... S druge strane, nekima zna da radi sujeta, pa kada počnu da se objavljuju rezultati sa APR-a, pa se tamo nađu firme koje nisu onako dobre kakve promete imaju (a vi znate kakve promete imate)... Sujeta je čudo... To se desilo pre dve godine u sektoru marketinških agencija. Odjednom prošle godine sve ozbiljnije marketinške agencije nisu više bile SZR (naročito od kada je promenjen pečat za preduzetnike)... |
22. 10. 2008. | #35 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Citat:
|
|
22. 10. 2008. | #36 | |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Citat:
22. 10. 2008. | #37 |
Igor Marinović
Expert
|
Da ponovim jos jednom: kod Meridian banke udjes, polozis depozit, i gotovo. Toliko mozes mesecno da trosis. Daju dve kartice, a npr. zena i ja imamo isti racun i svako svoju karticu, itd.
Nije bilo nikakve provere, makar kruze neke legende da po JMBG-u banke razmenjuju informacije ko kako stoji. Sto se tice off-topica koji si pomenuo, tema je interesantna, ali mislim da zahteva novu temu, ne ovu.
23. 10. 2008. | #38 | |
kockar
Qualified
|
Citat:
A sto se tice doo...mada je offtopic, voleo bih kad bi neko sa iskustvom pojasnio malo broj poseta raznoraznih inspekcija u tom slucaju. Kao najvecu manu istog meni knjigovodje ovde uglavnom navode to da cu imati nekoliko inspekcija mesecno u firmi...nije da ista radim nelegalno, ali me nesto strecne oko srca svaki put kad cujem rec inspektor...valjda urodjena mana, sta god...elem, ajd ovi sto imaju doo nek daju neki info o tome ako nije problem (na ovoj temi ili vec nekoj drugoj) |
|
23. 10. 2008. | #39 |
Siva eminencija
Grand Master
|
Ponovo isti savet, promeni knjigovodju.
(iskustvo: za 18 godina firme, 4 posete inspekcije) |
23. 10. 2008. | #40 |
Super Moderator
Invented the damn thing
701 "Hvala" u 194 poruka
|
^ Nemamo mi u Kg-u tako dobar izbor
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koja znanja treba Internet marketing expert? | MarioFr | Marketing i SEO | 69 | 11. 10. 2012. 15:14 |
Preporuka za banku | rex | e-Business | 18 | 26. 03. 2010. 10:25 |
RSS ne otvara kako treba | marijano | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 0 | 29. 09. 2009. 14:39 |
Kako da registrujem kompaniju koja bi pruzala usluge preko Neta? | Nena | e-Business | 1 | 11. 09. 2006. 14:34 |