28. 09. 2006. | #31 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Ovde je postao opsti trend da se reklamiraju nekupljeni domeni... Ovo je 3-4 primer da velika ustanova/firma/grupa radi reklamnu kampanju a da jos nije ni kupljen domen.
Moj predlog, stavi ga na aukciju
28. 09. 2006. | #32 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Citat:
|
|
28. 09. 2006. | #33 |
A joint a day
Master
|
Inače, kontaktirali su me, samo mi nije jasno da li misle da sam ja idiot, ili su oni baš - dno.
Pitaju oni mene koliko tražim za domen (usput, zakupio sam i .org, sa prijateljima iz jedne nevladine organizacije, krajem nedelje će biti tamo redirekcija na ovaj moj .com), a ja pitam njih kolko oni plaćaju webmastera za sajt, da bih probao da u glavi osmislim neke kriterijume (mislim, ništa nisam rešio, nego eto, razmišljam o raznim mogućnostima) i šta mislite šta su mi rekli? 200€!!! Rekao sam im baš to što sam i ovde napisao: - Ili vi mislite da sam ja idiot, ili vi stvarno jeste idioti U svakom slučaju ne žurim nigde, a mogućnosti su beskrajne. Ma bilo bi mi lakše da nisu radikali na vlasti, ovako imam i moralnu dilemu da li uopšte da razgovaram sa njima (a sa druge strane radi se o instituciji koja je i moje neko vlasništvo valjda)...
28. 09. 2006. | #34 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Pa borstale, ti prodajes, a ne oni. Ako nemas cijenu, oni nude onako kako misle. Napravi cijenu, daj im ponudu i gotovo.
Realno, taj domen vrijedi $10, a vise samo ukoliko hoces da im ga prodas i oni hoce da ga kupe. I to odmah. Jer u suptrotnom ce da daju lovu za novu kampanju sa novim domenom. Uzeti par stotina evra za 5 minuta posla stvarno nije lose |
28. 09. 2006. | #35 | |
A joint a day
Master
|
Citat:
edit: samo, nisi razumeo... oni webmastera plaćaju 200€, meni bi verovatno za domen ponudili 20
RainDog Poslednja izmena od borstale : 28. 09. 2006. u 12:00. |
|
28. 09. 2006. | #36 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Citat:
|
|
28. 09. 2006. | #37 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Vidim da si ostao kratak u komunikaciji - pitaju te koliko tražiš za domen, umesto odgovora postavljaš pitanje o plaćanju webmastera ... dobijaš odgovor na svoje pitanje ali i dalje ne daješ odgovor koliko tražiš za domen.
A pitanje plaćanja webmastera nije u vezi s kupovinom domena. Osim ukoliko ciljaš na to radno mesto. Meni je ovde igra političke ostrašćenosti smešna. Na tebi je sada da li ćeš da radiš posao s radikalima ili da nastavljaš sprdnju. Teško da za domen ima drugog interesenta. I u pitanju je samo klasični penal za promociju domena bez regulisanog vlasništva - njih sigurno svrbi zbog kampanje i zato te i pitaju koliko tražiš za domen. Jedino kontra pitanje može da bude "koliko nudite?" |
28. 09. 2006. | #38 | |
A joint a day
Master
|
Citat:
A ako im vredi toliko da webmastera plaćaju 200€, znači da im ne vredi. Jel tako ili nije? U tom slučaju, nedam domen, makar samo zato da ga ne upropaste, jer za 200€ mogu da dobiju možda razglednicu, a ne sajt.
28. 09. 2006. | #39 |
Pušelja Predrag
Professional
|
Realno oni ti nece platiti neki novac za taj domen. A ako ga prodas za par stotina evra onda ti savest nece biti cista (ono sto si rekao u vezi moralnih nacela i gde se potpuno slazem sa tobom). Verovatno da je resenje za ovaj problem veoma univerzalan i da bi svako resio na svoj nacin i verujem da bi svaka od tih resenja bila dobra.
Ja bi' da sam na tvom mestu trazio nekih 10K - 15K sa nadom da nece prihvatiti i tako bi mi savest bila mirna (opet moralna nacela ) Bacis na index neku dobru edukativnu poruku i to je to. A ako se bas zainate (zar ne bese "INAT" ona rec o kojoj su najvise pricali '99te) onda im uvaljas. Tako si se fino materijalno pokrio, a moralno se pokrijes tako sto nadjes nekog da ti napise kvalitetan PR text o rasipanju opstinskog novca i posaljes svim medijskim kucama. I onda je satisfakcija kompletna... (bar bi moja bila ) |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Bilo Kuda Metak Svuda | noviKorisnik | Web aplikacije, web servisi i software | 25 | 09. 01. 2008. 01:39 |
FAQ, bilo bi korisno | pcigre | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 7 | 04. 11. 2007. 21:59 |
Adsense bilo gdje u wordpress clanku | dee | Web aplikacije, web servisi i software | 9 | 28. 04. 2007. 01:53 |
Koliko bi bilo opasno dozvoliti EMBED HTML tag na forumu? | Peca | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 11 | 10. 01. 2007. 18:22 |