25. 07. 2008. | #31 |
Moderator
Qualified
|
@Stellanova
A da se ti odlucis? Nema mogucnosti ili svaki provajder to moze da radi?
Train yourself to let go of everything you are afraid to loose. BLOG? http://www.dejankurel.info/blog Poslednja izmena od dkurel : 25. 07. 2008. u 13:23. |
25. 07. 2008. | #32 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
well call me a paranoid... ali je ovo na pola koraka od necega kao sto je patriot act u usa, a zivot u policiskoj drzavi mi ne budi prijatne emocije
a ovaj stupanj civilizacije nije bas nesto cime se ljudska rasa moze pohvaliti |
25. 07. 2008. | #33 |
Moderator
Qualified
|
Mudros' iz tebe govori!
25. 07. 2008. | #34 | |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 03.12.2006
Hvala: 0
7 "Hvala" u 3 poruka
|
Citat:
Mozda ces onda malo drugacije razmisljati o tome "moras da imas pristup svim podacima". |
|
"Hvala" pbogdanovic za poruku: |
25. 07. 2008. | #35 |
expert
Master
|
Pricate napamet ali dobro, paranoja je ozbiljna stvar kada dodje do tog stupnja.
Jedno pitanje, da li je iko procitao kompletan tekst onoga sto pise u prvoj poruci? Ovde se spominju razne agencije, zloupotrebe i slicno a tamo je samo stavljeno do znanja da se tehnicki, provajderi osposobe da mogu dostaviti nadleznim organima u slucaju potrebe podatke koje su od znacaja za istragu. To postoji u svakoj razvijenijoj zemlji na svetu i zaista ne znam cemu ovolika buka... |
25. 07. 2008. | #36 | |
expert
Master
|
Btw na jednom drugom forumu covek lepo pejstovao iz zakona nesto sto je izgleda vecina paranoika ovde zaboravila:
Citat:
|
|
25. 07. 2008. | #37 |
Moderator
Qualified
|
Evo zasto:
Citiram: "Pruzalac Internet usluga je duzan da, u okviru svog tehnickog sistema, obezbedi hardver i softver za monitoring saobracaja izmedju proizvoljnog pretplatnika, preko pruzaoca internet usluga, prema trecem internet provajderu." Nadam se da, moj neparanoicni prijatelju, poznajes znacenje reci "proizvoljno". Sapienti sat.
Train yourself to let go of everything you are afraid to loose. BLOG? http://www.dejankurel.info/blog Poslednja izmena od dkurel : 25. 07. 2008. u 14:34. |
25. 07. 2008. | #38 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 01.09.2007
Hvala: 76
4 "Hvala" u 4 poruka
|
Smanjenje ljudskih prava moze biti opravdano u nekim situacijama, raznim vanrednim(bar smo ih se mi u Srbiji nagledali) ali mi zivimo u zemlji kojoj je to opste mesto.Cak je vise nemar prema ljudskim pravima u pitanju nego sto je slucaj da ce neko namerno da zloupotrebi svoj polozaj.Nece ga zloupotrebiti zato sto je nezainteresovan,nema vremena ili mu jos nije palo to na pamet.Problem je u tome sto on moze da to uradi bez da iko zna za to (o odgovornosti necu da pricam).Velika je verovatnoca da on uopste nema svest o tome da radi nesto lose(dugogodisnja selekcija) i da svako moze onda tako da prodje.
Nije pedofilija ono sto razjeda ovo drustvo (a i za to je potreban sudski nalog ma koliko bilo tesko.Ne zato sto neko podrzava manijake(ako cemo da pravimo teska poredjenja), vec sto za tako nesto mora da postoji bar neki dokaz a ne ostavlja se na volju nekom Milutinu da proceni. Istina je da smo po raznim osnovama hteli ne hteli vec u sistemu i ne dozivljavam to kao neko opterecenje.To je cena drustvenog napretka i raznih drugih pogodnosti koje svi koristimo.To sto sam paranoican ne znaci da mi niko ne radi o glavi )) |
25. 07. 2008. | #39 | |
expert
Master
|
@dkurel
To sto je RRA donela je samo podzakonski akt koji mora da bude u skladu sa zakonom koji uredjuje oblast na koju se akt odnosi. Sto se tice citirane stvari misli se da na to da se omoguci pristum svacijim informacijama ako su one od znacaja za istragu. Pod "proizvoljnog pretplatnika" se podrazumeva da je moguce izvrsiti uvid u svakog pretplatnika za kojim se ukaze potreba a sve u skaldu za Zakonom o Telekomunikacijama. Citat:
Though nothing can bring back the hour Of splendour in the grass, of glory in the flower; We will grieve not, rather find Strength in what remains behind; Poslednja izmena od STELLANOVA : 25. 07. 2008. u 14:23. |
|
25. 07. 2008. | #40 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pa ja sada ne razumem, ti kao da si prespavao zadnjih 20 godina pa ne znas sta je u stanju da uradi DB, da ne pominjemo "sitnije" stvari, samo ona ubistva politickih protivnika ne dozvoljavaju da opusteno gledas na ovo, a poznato je da je to sluzba koja se skoro ni malo nije promenila.
U drzavi u kojoj u svakoj uhapsenoj kriminalnoj grupi (aka "klan") ima bar 30% aktivnih ili bivsih policajaca i bezbednjaka, neoprezno je ne biti sumnjicav. Paranoja je po definiciji psihoticko stanje koje karakterise bezrazlozan i iracionalan strah, a posto znamo sta se sve desava ovde, vrlo je racionalno sumnjati u veliku mogucnost zloupotrebe ovoga, stoga to ne mozes da nazoves paranojom. U navedenom pravilniku nigde se ne spominju "sudski nalozi" ni bilo kakva procedura, vec se naprotiv govori o monitoringu kompletnog saobracaj "proizvoljnog" korisnika, preusmeravanju sabracaja na servere "nadleznih", pa cak i periodicnom izvestavanju o SVIM korisnicima. Pored standardnig email i web aktivnosti, prati se i voip, video, IM pa cak i slanje faksova. I nigde se ne spominje da je osoba koja zatrazi te podatke duzna da pokaze sudski nalog ili bilo kakav drugi pravni osnov.
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Upotreba Interneta u Srbiji... | glaspodrinja.com | Opušteno | 4 | 03. 08. 2009. 20:42 |