|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
|
Alati teme | Način prikaza |
06. 10. 2010. | #31 |
Branimir Ivanov
Qualified
Datum učlanjenja: 19.09.2007
Hvala: 62
24 "Hvala" u 19 poruka
|
Po meni na Balkanu su Bugari najbolji SEO majstori, i mnogobrojniji od Sprskih i Hrvatskih. I sto mi je najzanimljivije mladi se jos u srednjim skolama pocinju interesovati za SEO, blogove, affiliate...
Imaju dva velika foruma webmasterbg.org i predpriemach.com. Konkurencije su ogromne i za manju nichu. Svake godine se organizuju SEO takmichenja sa nagradama vrednih nekolika hiljada leva (1 lev ~ 50 dinara). Ne zivim u Beogradu i ne znam kakvih SEO konferencija ima ali u Bugarskoj ih ima svake godina sa vrlo iskusnim i poznatim SEO specijalistima, pre 5-6 dana je bila konferencija posvecena samo Wordpress-u. Na sajtovima za oglase stalno izlaze oglasi gde se traze seo specijalisti (a koliko chesto izlaze takvi u SR i HR?) bar 1 novi ogas nedeljno... Ima jos razloga koji me teraju da mislim da su Bugari na vrlo zavidnom nivou znanja i iskustva. Poslednja izmena od bane06 : 06. 10. 2010. u 02:16. |
07. 10. 2010. | #32 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 11.10.2009
Hvala: 14
19 "Hvala" u 17 poruka
|
Bane06,
Znam neke nase koji pobjedjuju na stranim (engleskim) SEO takmicenjima sa finim cetvorocifrenim nagradama ali se ne eskponiraju na nasem govornom podrucju. Jedan od takvih je i clan na ovom forumu (doduse ima samo 4 poruke). |
07. 10. 2010. | #33 |
Branimir Ivanov
Qualified
24 "Hvala" u 19 poruka
|
Ne sumnjam, samo što ja govorim generalno.
To što je Rafael Nadal prvak sveta u tenisu, ne znači da su Španci bolji teniseri od ostalih. |
08. 10. 2010. | #34 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 11.10.2009
Hvala: 14
19 "Hvala" u 17 poruka
|
Pa zna se ko su najbolji u tenisu!
Znam da nam neke komšije gledaju pod prozor ali vidiš i sam kakav generalan utisak o sebi imamo. Za razliku od komšiluka manje smo bučni. Oni nekako znaju mnogo bolje da se organizuju, svakog ko vani napravi ama bilo kakav uspjeh u zvijezde kuju. Zato i ne možeš imati osjećaj da kod nas postoji jaka zajednica. Pogledaj Italijane. To je šou što se čini, hiljade ljudi na jednom seminaru a nijedan čovjek nema da se baš nešto izdvaja van Italije (grubo rečeno). |
19. 10. 2010. | #35 |
novi član
Datum učlanjenja: 19.10.2010
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Generalno, hrvatski sajtovi su dosta ispred nasih. I po dizajnu i po sadrzaju. A seo ne znam ko je ovde merio i po kojim kriterijumima.
19. 10. 2010. | #36 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Sad vise ne znam ni ko su nasi, ni vasi...
Najbolje da se tema spusti na gradski nivo
19. 10. 2010. | #37 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Napišite dobar sadržaj i sjedite i uživajte... dalje se sve odradi samo...
|
19. 10. 2010. | #38 |
expert
Grand Master
|
^ pa jeste
ali i nije sve zavisi na sta pucas ukoliko sad kreces u jako konkurentnu nisu, ne vredi ti nijedan nobelovac kao content writer |
19. 10. 2010. | #39 |
Branimir Ivanov
Qualified
24 "Hvala" u 19 poruka
|
Najbolje da se sve zemlje na Balkanu probaju u nekom seo takmicenju, onda cemo videti koji su najbolji seo majstori. Problem je sigurno sto najjaci seo majstori ne gube vreme na takmicenja nego na pravljenje i trosenje dolara
|
08. 02. 2011. | #40 |
novi član
Datum učlanjenja: 22.01.2011
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Nema vise postova, a?
Pa da nastavimo.. generalno mislim da je u Hrvatskoj veliki broj vlasnika sajtova pismeniji po pogledu optimizacije nego u Srbiji. Narvno da su za to zasluzni ljudi koji se bave optimizacijom i izradom web-a. U Srbiji se jos uvek web sajt tretira kao nesto sto treba imati, ali za njega ne treba mnogo platiti, tako da je resenje od 30-50 eura jedino prihvatljivo. U taj novac se ne moze smestiti ni kulturan PSD dizajn bez kodiranja, a o optimizaciji da ne govorimo. Sa mog stanovista treba malo vise baciti akcenat na SEO u Srbiji... dizajn je relativna stvar, da li je nesto zuto ili zeleno nije mnogo bitno jer se o bojama ne raspravlja puno, sem ako nisu neke nove boje za koje sam cuo ovih dana bas..kao.. pink roze... lila crvena.. i tako Pozz
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Web majstori ujedinimo se | trazimcuruzabrak | e-Business | 7 | 28. 08. 2010. 21:30 |
Koji je najvisi vrh na balkanu | robi-bobi | Opušteno | 36 | 25. 01. 2009. 21:07 |
digg like sajtovi na Balkanu? | ppavlovic | Marketing i SEO | 26 | 09. 11. 2007. 11:43 |
Po prvi put na Balkanu, a mozda i sire: NiiT SWEB - dodji i pokazi sta znas | Aleksandar.Ilic | Linkovi | 6 | 27. 04. 2007. 14:34 |