|
Web design, Layout, User Interface Dizajn tehnike, user interface |
|
Alati teme | Način prikaza |
23. 10. 2008. | #31 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Projekat “Vokativ“ za manje od mesec dana postojanja dobio je nagradu za inovativnost na polju srpskog interneta od strane beogradskog festivala novih komunikacija B-LINK 2008.
Nagradna B-LINK skulptura Mislim da je nagrada stigla malo prerano, mada možda i nije (za dobre stvari se brzo čuje ;-)) i jako mi je drago što se ovako brzo pročulo za projekat, odnosno što je isti ovako brzo primećen. Naravno, ništa ne bi bilo od ovog projekta da nije bilo Filipa Miletića, koji je pokrenuo celu ovu stvar, kao i Miloša Vukotića, koji je napisao inicijalnu verziju skripte. Takođe, ovo je bilo moje prvo obraćanje (ne tako velikoj) gomili ljudi (preko mikrofona) i pošto me je lepo oblio hladan znoj uspeo sam drhtavim glasom da se zahvalim svima na nagradi i da se izrazim svoje čuđenje ovoj nagradi, pošto zaista nisam mislio da je bilo ko čuo za “Vokativ.” Očekujem slike sa večerašnje dodele nagrada, a dotle se strpite. P.S. Opet fotka načinjena telefonom jer moj foto-aparat i dalje ne radi :-( Poslednja izmena od Nemanja Avramović : 23. 10. 2008. u 23:37. |
24. 10. 2008. | #32 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Bravo!
24. 10. 2008. | #33 |
majstor
Wrote a book
|
Eto, svaki trud se isplati - cestitam.
|
24. 10. 2008. | #34 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Extra ! Cestitam
24. 10. 2008. | #35 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Čestitke... BTW, jesi uspeo da dekodiraš binarnu poruku sa te kocke?
|
24. 10. 2008. | #36 |
emperor Selassie
Grand Master
|
To beše onaj QR kod? Nisam ni pokušavao
|
24. 10. 2008. | #37 |
Vuk Nikolić
Certified
Datum učlanjenja: 02.02.2007
Hvala: 6
0 "Hvala" u 0 poruka
|
E svaka cast
|
27. 10. 2008. | #38 |
Dusko Petrovic
Professional
|
cestitke za nagradu
btw ako je uopshte kod(kriva je slika da testiram, a mrzi me da je sad ispravljam) mislim da je u pitanju Datamatrix kod, QR kodovi su drugaciji i imaju pozicione markere
23. 10. 2009. | #39 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Jako dugo nisam radio na Vokativu, a juče se setih da smo pominjali na forumu interfejs za predlaganje oblika vokativa, tako da sam sinoć uhvatio malo vremena i napravio baš to. Primer je dostupan online, a princip rada je jednostavan – sajtu projekta se proslede nominativ i vokativ (i opciono URL do CSS fajla za izmenu interfejsa) i onda se koristeći našu, uvek poslednju verziju baze, napravi vokativ. Zatim se naš i vaš vokativ uporede i zatim se dešava sledeće:
1. Ukoliko su različiti, a pritom naš vokativ dolazi iz rečnika – ispisuje se poruka da morate ažurirati vaš rečnik (bazu) 2. Ukoliko dolaze iz algoritma – nudi se opcija za unos predloga, koji posle prolazi moderaciju 3. Ukoliko dolaze iz rečnika – ispisuje se poruka da je to vokativ iz rečnika i da nam možete javiti na forumu projekta da smo (eventualno) pogrešili U isto vreme sam razvijao i Vokativ dodatak za Wordpress, koji je već implementiran kod mene na blogu kao i na sajtu Vokativa. Ime pokušava da pokupi “Dispay Name” trenutno ulogovanog korisnika. Ako to ne nađe (trenutni korisnik nije ulogovan), onda pokušava da pronađe ime u WP kukiju. Ako ga ni tamo ne nađe, funkcija će vratiti false (sa mog bloga) |
7 članova zahvaljuje Nemanja Avramović za poruku: |
28. 10. 2009. | #40 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 04.02.2006
Hvala: 8
4 "Hvala" u 3 poruka
|
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Препорука вордпрес теме за музички сајт | biske | Web aplikacije, web servisi i software | 6 | 14. 01. 2011. 05:19 |
Домен стоји, скоро да хвата прашину | urke | Istine i zablude | 2 | 27. 08. 2010. 13:28 |
Интернет маркетинг одолева и кризи | glaspodrinja.com | Marketing i SEO | 3 | 19. 07. 2009. 23:40 |
Како помоћу Php-а генерисати Rdf фајл | Miroslav | PHP | 3 | 30. 09. 2008. 10:03 |
Оптимизовано за Интернет Експлорер | dinke | Opušteno | 19 | 14. 08. 2006. 22:23 |