20. 12. 2006. | #31 | |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Citat:
Primer dobre price oko web sajta bih upravo naveo sajt Infostud.com Secam se njihovih pocetaka kada su imali gerila marketing i lepili plakate A4 formata po Subotici a danas je to vrlo respektabilan web sajt sa dobro uhodanim timom i koji su A4 format na ulici zamenili sa cetvrtinom oglasa u Blicu. Uvek volim kada vidim inicijativu jednog ili vise pojedinaca koji od neceg malog naprave uspesan projekat. Entuzijazam je jako bitna stvar. Mnogi ne poseduju tu osobinu a zapravo, samo se tako moze uspeti.
20. 12. 2006. | #32 | ||
Knowledge base
Wrote a book
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Citat:
Citat:
Dečko, konkretno napiši koje sam ja to gluposti izrekao u svojoj poruci. Jedno je odakativno ocjenjivati da li neki sajt pravi profit ili ne, druga je sasvim stvar poznavati ljude koji stoje iza tih sajtova. Što se tiče HR Weba, tu postoji jedan ogroman mit o profitabilnosti tih sajtova. Tačno je da se godinama dosta (u odnosu na Srbiju i BiH) ulagalo u hrvatski Web, ali je još tačnije da se najveći dio tih investicija još nije vratio... a ka' će, ne zna se. |
||
20. 12. 2006. | #33 | |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 12.11.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
|
|
20. 12. 2006. | #34 | |
Igor Marinović
Expert
|
Citat:
Glavna vrednost je da se stvara živa arhiva dešavanja jednog grada, a pošto se radi o online glasilu, zabeleženi događaji mogu imati opušteniji ton, pa ima nekada na prvi pogled nevažnih događaja, koji se meni najviše sviđaju. Ima stvarno dosta reklama, fotografi koji postavljaju vesti mogu da postavljaju svoje reklame. Čak i obični registrovani članovi koji vode svoj photoblog mogu postaviti svoju reklamu. Vesti se mogu postavljati i telefonom, pošalje se fotografija telefonom ako je neki događaj u toku, npr. "Dođite na trg, dobra je svirka". U toku je reorganizacija sadržaja i menija, pošto sadržaja ima dosta. Neće se više koristiti engleski jezik koji je bio tu od početka, ali će svakako ostati multijezičan (događaji se postavljaju na raznim jezicima). Drago mi je da je sajt pomenut, mislim da ovo jeste pozitivan primer kako i u relativno maloj sredini može da funkcioniše sajt koji živi od reklama.
20. 12. 2006. | #35 | |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
- pravi pare? što je to? - oni koji su dio profitabilnijeg biznisa su zasebno navedeni - nezavisan kao što sam rekao je termin savršeno na mjestu - adriatica.net je dio adriatica.net grupe unutar koje su i druge tvrtke i koja se brzo širi, zasigurno zahvaljujući i dodatnim ulaganjima. Ono što je bitno je da je start-up sajta pokrenulo 2 dizajnera i jedan programer, a sada na sajtu imaju preko 100 zaposlenih. http://www.poslovni.hr/27952.aspx - ukoliko je netko uložio u sajt to znači da je procijenio da je projekt perspektivan i da tu ima svoj interes. to može biti direktna financijska dobit, marketinški vid, upotpunjenje ponude... i to je na kraju i cilj projektnog menadžera i javnosti općenito - Potaknuti ulaganja u web. Nažalost ni u Hrvatskoj to nije kako bi trebalo biti, ali potencijalna dobit se prepoznaje i profit ostvaruje te je 2007. najavljena kao godina u kojoj će web oglašavanje doživjeti veliku ekspanziju. Jedan od pokazatelja je i planiranje pokretanja još jednog!! novog news portala bluenet.hr... |
|
20. 12. 2006. | #36 |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
|
Neki od vas (ni)su videli/čuli priču www.bebadolazi.net (ima i na mom blogu) - obratiti pažnju na partnere i pokrovitelje. Pratite razvoj ovog Net, wap, sms projekta, a naročito pojavu novih sponzora/partnera.
Npr. na sajtu ne možete videti pokrovitelja EAR, obzirom da po njihovim pravilma ne može se postaviti znak EU ako ista organizacija ne da neka sredstva. U slučaju ovog projekta nalaze se tamo od njegovog početka, a nisu dali ni EUR (daće uskoro, pa će i znak EU biti na ovom sajtu). Znači, dobrar odabir ciljne grupe i dobra prodajna priča mogu svašta i u ovoj državi. |
20. 12. 2006. | #37 | ||
Knowledge base
Wrote a book
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Citat:
Citat:
Da ne dužim priču, jer nije ovo kviz znanja, ukoliko te još interesuje u koje je Internet kompanije sa tvoje gornje liste nedodirljivi EPH još uložio i smatra ih svojim "kćerkama tvrtkama", slobodno se javi preko pp End of discussion. Poslednja izmena od mungos : 20. 12. 2006. u 23:46. |
||
21. 12. 2006. | #38 | |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
Ako si pročitao članak onda si mogao zaključiti da je adriatica.net i prije ulaska EPH bila najveća riba weba ovih prostora, a samo ulaganje nije ništa promijenilo u negativnom smislu, dapače. Naći jednog takvog ulagača u sajt tj. tvrtku koja na njemu radi svakom od kolega s foruma bilo bi ispunjenje poslovnih ambicija i dokaz da se kvalitetan rad i trud u sajt isplati. A po svim pokazateljima isplatit će se sigurno i ulog ulagaču. mogao bih ti još ja napričati toga i o radu u adriatica.net i o nadolazećim projektima Nine Pavića, čelnika Europa Press Holdinga no vidim da tebi to nije potrebno jer razgovaraš ko da si Boga za bradu povukao. |
|
21. 12. 2006. | #39 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
E, a da vas dvojica malo otkulirate? Još samo da skinete gaće pa da merite čiji je veći
21. 12. 2006. | #40 |
Moderator
Wrote a book
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Slazem se sa Bluesmanom, nema potrebe za takvom diskusijom.
Jopa, mene zanima da saznam nesto vise o sajtu adriatica.net i nadolazecim projektima EPH. Interesuje me i pratim trziste u regionu ali nemam neke informacije za te dve stvari.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potrebna osoba za SEO i Internet Marketing | vladagiga | Poslovne ponude i zapošljavanje | 1 | 21. 04. 2009. 17:44 |
Šta je IMA - Internet Marketing Agencija? | Nikola Vavic | Marketing i SEO | 18 | 22. 11. 2007. 01:03 |
Internet Marketing saradnik | g@rfild | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 29. 11. 2006. 11:07 |
Internet marketing tematika u marketing časopisu Taboo | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 0 | 17. 08. 2005. 13:46 |