|
Istine i zablude Sve što ste ikada želeli da znate o ... a niste smeli da pitate, ili niste imali koga da pitate ili vas je neki "znalac" opasno slagao :) |
|
Alati teme | Način prikaza |
08. 08. 2010. | #31 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
^^ ta "pamet", odnosno oprez u odnosu sa medijima je ogromna razlika, jer ona nastaje zbog toga sto, bez obzira koliko mi njih ovde pljuvali, tamo postoje razvijene institucije sistema, kao i javno mnenje, koje i pored manipulacija i svega ipak urade na kraju mnogo vise nego u drugi zemljama gde tih institucija nema, kao recimo ovde kod nas...
uostalom zato i jeste izbila ovolika frka oko ovoga, prica o ugrozavanju bezbednosti je BS za medije, ono sto Pentagon stvarno brine je naravno javno mnenje, koje ne voli da cita o KIA i WIA civilima, o 9 MILIJARDI $$$ za koje se ne zna kuda su otisli i ko ih je uzeo i sl.
08. 08. 2010. | #32 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
^Delom, tj. mislim da je samo do $$$ u tim preostalim dokumentima, Wikileaks bi ih vec objavio, itd.
@3banchi: mislim da pricas kojesta i da si kao vecina na nasim prostorima nerealan vezan za Amere, sto je razumljivo. Ne znam sta znaci to da je Kisindzer izdavao direktive? Jesu to naredjenja da se tako mora pisati ili samo preporuke? Imas neki link? A govoriti o Lavelu kao o nekakvoj "njusci" koja je nesto odlucivala vise o ratu ili miru u Vijetnamu je besmisleno. Samo da znas, da Srbija nije sa druge strane imala te takve Americke "njuske" poput Lavela, vec njuske kakve su na Balkanu uobicajene, pitao bih te o broju mrtvih kod nas i na sta bi licila drzava nakon 1999. To je kao ovaj gore Oksite sto pricao o waterboardingu i zlostavljanju zarobljenika kao da je to mozda u par sa onim sto drugi rade. Cisto da se zna: tri coveka su isla na waterboarding i to naravno jeste mucenje. Kao i ono zlostavljanje zarobljenika sto verovatno moze da se podvede pod neko lakse mucenje. Ali uporedi to sa tim sta "njuske" na nasim prostorima rade sa zarobljenima? Npr. Srebrenica? I jos kaze nisu oni daleko odmakli. Jok, mi smo..
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 08. 08. 2010. u 03:57. |
08. 08. 2010. | #33 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Ne znam koji vi CNN gledate, ali na CNN World ide sve što se dešava u svetu, bilo to dobro ili loše po Amere. Uključujući i Majkla Mura svako-malo kao gosta uživo kod Lerija Kinga.
(o nama ništa, to je valjda dobro) |
"Hvala" srdjan za poruku: |
08. 08. 2010. | #34 | |||
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
Citat:
Citat:
a ono sto zaista zabrinjava je da se menja percepcija zlocina, tipa kad americki vojnici budu osudjeni za zlocin, lokalne televizije imaju mnogo pomirljiviji pristup nego kad se radi o recimo ruskim zlocinima (ili srpskim) snimaju se intervjui sa porodicama, komsije pricaju kako su oni bili dobra deca, psiholozi raspravljaju o ratnom stresu.. U Call of Duty imas scene mucenja i egzekucije zarobljenika. To postaje ok, dok god "nasi" ubijaju "njihove", jer "oni" su to sigurno i zasluzili... za one ljude sto su ih pobili iz apache-a, zvanicno je objasnjenje objavljeno na CNN da je jedan imao RPG (na snimku se vidi da niko nije imao rpg, to je bila kamera)... to sto je posle otvorena vatra na ljude koji su pomagali ranjenima i tom prilikom ubijeno dete CNN nije spomenuo u toj vesti, ali zato novinar citira nekog PR lika vojske koji kuka kako svi zaboravljaju da su tad bili nemiri u iraku...i posto su nemiri ok je roknuti coveka koji ranjen puzi u zaklon, zgaziti tenkom leseve, izrokati civilni kombi sa decom... ne bi smelo da bude, jer u Hagu se nekim ljudima sudi upravo zbog tih istih stvari (i treba, naravno) jednom recju sve je to isto sranje kao sto je bilo i ovde, samo za nijansu uredjenije, ali istovremeno i u jednoj mnogo vecoj razmeri, a sve ukupno prljavo da ne moze biti prljavije...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 08. 08. 2010. u 06:32. |
|||
"Hvala" ivanhoe za poruku: |
08. 08. 2010. | #35 |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Ne, ne ljutim se, naravno da ne Nemam ja problem da mi neko kaze da lupam ako lupam.
Za waterboarding je poznato da su bila (samo) 3 slucaja. I to je zaustavljeno vrlo brzo, jer jednostavno nije davalo rezultate a znali su ipak sta rade - muce, bez obzira koliko su se legalno pokrili pre toga (promenili su definiciju sta je mucenje). Sto se ostalog tice --- OK, lupam. Nisam znao da je bilo toliko zrtava (preko 100, ali to je ukupno ili samo A.G.?). Ali iskreno, ajd uporedi to sa onim sta se desava na ovim prostorima sa zarobljenim, npr. Srebrenicom, pa mi reci ko se odmakao dalje? Ma sta je tu isto? Posle 2005, ne znam, ali ja mislim da ipak mozes da pretpostavis da je manje bas zbog medijske paznje i ovih slucajeva koji su procureli u javnost. Sto se igrica tice, ne znam bas da mozes na osnovu njih da nesto zakljucujes ozbiljno.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 08. 08. 2010. u 07:21. |
08. 08. 2010. | #36 | |||||||
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Razmisljam univerzalno koliko je u mojoj moci...grozio sam se domace sile na balkanu i bio zrtva takve sile i to mi daje za pravo da se grozim i svake sile u svetu pa i americke. Sta vise smatram ju opasnijom i pogublijom za celo covecanstvo nego i jednu pa makar i najbrutalniju "lokalnu" silu ovde ili u nekoj africkoj pripizdini. Citat:
Citat:
Zato i pricamo ovde o WL..."daj ti meni cinjenice a ja sam dovoljno pametan da izvucem zakljucke. Nemoj skrivati istinu i nuditi mi gotovu informaciju i upakovanu po tvojoj zelji."
... Ej, živote, teško ovo jebote, mani me se živote, ti ga nabijem! Poslednja izmena od 3banchi : 08. 08. 2010. u 10:10. |
|||||||
08. 08. 2010. | #37 | |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
|
Citat:
08. 08. 2010. | #38 | |||||||
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Sad, mogli bi da polemisemo i oko toga sta je donelo njihovo uplitanje u rat kod nas. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Znas sta je najlakse? Sedeti sa strane i nekog kritikovati. A takvih je puno kada je rec o Amerima. Citat:
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 08. 08. 2010. u 17:03. |
|||||||
08. 08. 2010. | #39 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
|
Možda bi jedan od zaključaka ove teme bio: "Sila Boga ne moli!" ???
|
08. 08. 2010. | #40 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Google pozicioniranje, zasto kasni? | marijano | Marketing i SEO | 22 | 12. 11. 2008. 02:17 |
Ima li neko ideju zasto se ovo desilo? | Peca | Marketing i SEO | 3 | 07. 09. 2007. 17:41 |
Zasto mi se poruka brise? | NYCWalker | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 0 | 02. 01. 2007. 19:16 |
Da li ovo moze?!? a i ako moze kako?!? | LiquidBrain | PHP | 16 | 22. 09. 2006. 15:55 |
google - kako zasto ??? | ivanhoe | Marketing i SEO | 0 | 23. 12. 2005. 05:36 |