23. 05. 2007. | #31 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Pretpostavljam da kesiraju na serverskoj strani
|
23. 05. 2007. | #32 |
Boban Karišik
Expert
|
Ajaxian inace radi jako jako sporo. Ovaj primer je za wp koji oni koriste, ako pises za neko tvoje custom resenje, siguran sam da se moze mnogo optimizovati...
23. 05. 2007. | #33 |
Domagoj Horvat
Expert
|
hvala Blood!
vise nisam pametan majke mi cini se da imam dvije glavne varijante: 1) XMLSocket() sa necim na server strani. 2) svakih nekoliko sekundi LoadVars(url) iz flasha. URL u ovom slucaju moze biti obican txt fajl koji se pak update-a na svaki novi submit clanka, a Flash ga preuzima svakih x sekundi. ovo drugo mi se ipak, za sad, cini optmalnijim rjesenjem posto ne opterecuje server u smislu skripti, 'samo' otvaranje txt fajla i load varijabli.
23. 05. 2007. | #34 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
|
nije citanje iz txt fajla nego dinamicko generisanje sadrzaja na osnovu pristiglih podataka, a i ne mora biti tih podataka da bi ti skripta vratila nesto
ta skripta - web service - bi ti vracao XML oblik ili mozda i PHP serijalizovane podatke pa bi ih deserijalizovao na klijent strani odustani odmah od prve varijante to se ne radi tako, socket varijanta je za nesto sto treba realtime protok, treba uciti iz primera ozbiljnih kompanija, sem toga pitao si kako ovo razjasnili smo sad vec gubis vreme na bespotreno dvoumljenje kreni sa realizacijom pa ako zapnes rado cu ti pomoci ako ces raditi sa flashom onda pogledaj njihov free library za digg dosta ce ti se stvari razjasniti mada je malo komplikovano za pocetnika pa te mozda zbuni dakle moj savet, predji na delo, varijanta servis
23. 05. 2007. | #35 |
Domagoj Horvat
Expert
|
tako ce i biti...
hvala ti jos jednom!
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ti si backend / frontend developer? Odlično! Možda baš tebe tražimo! | istok | Poslovne ponude i zapošljavanje | 22 | 26. 02. 2007. 19:32 |