28. 12. 2005. | #31 | |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
Stavio sam jedan adsense blok i moja poruka je lepo: "Koristite moj sajt. Ako zelite pogledajte reklame sa desne strane. SAMO AKO VAS ZANIMAJU kliknite na njih." Ali treba biti i covek i dopustiti mi da barem te reklame prikazem. Poslednja izmena od bojan_bozovic : 28. 12. 2005. u 04:21. |
|
28. 12. 2005. | #32 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
|
Niko to ne osporava, ali se osporava stav pojedinih da reklame jednostavno moraju da se vide i gledaju.
28. 12. 2005. | #33 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
I google i yahoo prikupljaju podatke o navikama svojih korisnika i te podatke prodaju za velike pare, ne zive oni samo od reklama... ako Holivud i muzicka industrija nisu propale pored svih ovih emule-ova, torrenta i slicnog, tesko da ce yahoo i google da propadnu zbog jedne FF extenzije.. Uostalom ne znam otkud toliki hip sad oko extenzije za firefox (koji koristi cirka 10% korisnika) kad vecina firewall-ova ima ugradjenu istu tu opciju vec godinama...recimo ja ne koristim doticni adBlock iz prostog razloga sto Outpost to vec radi sasvim lepo i to nevezano za browser, cak moze da filtrira i slike po extenziji i velicini da bi uhvatio bannere standardnih velicina.. I sad kako zamislja bilo ko da meni kontrolise sta moj firewall propusta? Tako da mogu oni da se bune, naravno, ali dzaba im to, musterija je uvek u pravu... |
|
28. 12. 2005. | #34 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ovde se skrenulo u krajnosti... prava pitanja su:
1. Zašto ideš na neki sajt? Verovatno zbog sadržaja. 2. Na sajtu postoje reklame od kojih sajt živi. 3. Ako ti se toliko sviđa sajt pa na njega redovno dolaziš, zašto ne bi dozvolio da se prikazuju reklame, pa čak i kliknuo na neku, time podržavaš sajt koji ti se sviđa. Ako to ne radiš, sajt može da zamre i gubiš jedan top Bookmark. 4. Ako misliš da su reklame preveliki teret, onda možda taj sajt i ne zaslužuje da dolaziš, pa nikada nije ni trebalo da dođe do tačke 1. niti da se upitaš sve ovo. Reklame i sadržaj rade po principu spojenih sudova. Ko ume da nađe meru, može da ima interesantan sajt koji se izdržava od reklama. Ko ne ume, taj ili iz svog džepa plaća drugima zadovoljstvo ili je bio previše alav pa je izgubio posetioce. Kakve filozofije raspredate, ovo je vrlo pragmatično pitanje.
28. 12. 2005. | #35 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
|
|
28. 12. 2005. | #36 | |
Python Ambassador
Master
|
Citat:
28. 12. 2005. | #37 |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
|
@Petar Maric
Gresis. Nisam napisao "kliknite da podrzite sajt". |
28. 12. 2005. | #38 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 09.12.2005
5 "Hvala" u 4 poruka
|
Citat:
Oči-izbijajuće reklame su izrazito kontraproduktivne i zaista mi nije jasno kako web autori misle da će pronalažem novih i novih načina zaobilaženja blokade da postignu veću zaradu / posetu. Primer: SitePoint. Bez dileme veoma koristan sajt, pogotovo za nas. Ali imaju onaj šugavi skript koji startuje apsolutno pozicionirani layer nasred ekrana i tu se pojavljuje reklama dana ili šta već. Kako nisam uspeo u tom prvom pokušaju da nabodem skript koji to radi i blokiram ga, onda sam prosto odustao da išta tamo gledam. Primer 2: moj omiljeni f1.racing-live.com/en/. To je sajt koji očigledno živi od reklama, mada imaju i paid pristup za gledanje trka online i slično. E sad, nisam blokirao reklame u prvih par godina (pratim ih barem 4 ili tako nešto). Ali su onda poludeli sa Flashom. Naslovnu stanu nisi mogao da pratiš normalno. Pa su uveli neke prozirne reklame koje skaču po sred ekrana i čitav minut zaklanjaju prve tri vesti - morao sam da odgledam to jer se tek na kraju reklama "smanji" i onda mogu da kliknem na link. Potpuni idiotizam - zbog toga sada blokiram sve živo što tamo imaju od reklama. Upravo ovakvo ponašanje je dovelo do pojave ad-blockera.
28. 12. 2005. | #39 |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Priznajem da su ti sajtovi preterali (pogledao sam oba), jer cim ti serviraju reklamu na sred strane to nije u redu, medjutim, da li su ti sajtovi toliko dobri, da drugde informacije ne mozes naci? Nije li to lakse od gledanja sorsa da bi nasao tacno odakle reklama dolazi i konfigurisao Adblock? Ima webmastera koji obracaju paznju na svoje posetioce, mada iskreno, nemam komentar za ta dva sajta koja si naveo (a ima takvih i previse).
|
28. 12. 2005. | #40 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Da li je SitePoint dobar? - jeste
Da li je jedini? - nije Da li je šteta ukoliko se napusti zbog reklama? Apsolutno. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
CTR na domaćim sajtovima? | aleksej | e-Business | 2 | 17. 07. 2010. 03:11 |
Aplikacija za blokiranje comp-a | Dzordz | Opušteno | 13 | 05. 03. 2010. 16:51 |
Blokiranje višestrukog glasanja putem IP adrese | istok | PHP | 19 | 24. 08. 2009. 15:21 |
Blokiranje crawlera | pcigre | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 3 | 30. 11. 2007. 12:37 |
Blokiranje pristupa senegalcima i ostalim spamerima | bluesman | Regular expression i htaccess | 6 | 01. 10. 2007. 14:01 |