Regular expression i htaccess regex, PCRE, POSIX, upotreba Apache .htaccess , mod_rewrite |
|
Alati teme | Način prikaza |
29. 07. 2007. | #31 |
Bez naziva
Certified
Datum učlanjenja: 22.12.2006
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Napravio novi sajt u IIS-u, dodao domen u hosts file i morao sam da promenim putanju u VS-u zbog debugera, za sada izgleda da ce sve raditi kako treba.
Hvala svima na trudu i strpljenju |
30. 07. 2007. | #32 | |
Bez naziva
Certified
Datum učlanjenja: 22.12.2006
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
I moras priznati da je apsolutni link koji pocinje sa slashom ustvari relativan u odnosu na domen te otuda konfuzija. Jeste da ima puno tekstova na netu ali vecina to pogresno objasnjava. Prvi rezultat na google-u je ova stranica http://www.webreference.com/html/tutorial2/3.html koja navodi URL sa slashom na pocetku kao relativan. |
|
30. 07. 2007. | #33 | |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Citat:
Ne slazem se sa tobom po pitanju apsolutnih putanja. Kada pravim neku web apliakciju trudim se da bude sto univerzalnija i sto manje zahtevna a jedna od uslova je obicno i taj da apliakcija radi kako god da je instaliras, da li u root ili u poddirektorijum. Navikao sam da postujem pravilo da se svaki spoljni dokument u HTML-u referencira relativno, jer je to prirodan i lako portabilan nacin. ne jednom mi se deislo da sam sajt koji je zapocet kao poddirektorijum na nekom domenu, posle par godina premestim na zaseban domen. moj pristup omogucava da je preseljenje vrlo jednostavno, a cesto i ne moram da preseljavam nego samo zalepim domen na postojeci poddirektorijum drugogo domena i to radi i na stari i na novi nacin. Inace, iskopao sam da sam ovaj trik korsiti pre nekih desetak godina u slicnoj situaciji, samo sto sam se s godinama rada u PHP-u navikao da razmisljam da sve sto je dinamicno u dokumentu, resavam u PHP- a ne u HTML-u.
30. 07. 2007. | #34 |
Designer guy
Wrote a book
|
Ja danas jedva nasao putanju do kuce, relativnu.
|
30. 07. 2007. | #35 |
Comfortably Numb
Professional
|
ROFL
Ja, opet, juce jedva nasao putanju...
30. 07. 2007. | #36 |
Designer guy
Wrote a book
|
Ko je vid'o - vid'o.
|
30. 07. 2007. | #37 |
133t
Master
|
|
30. 07. 2007. | #38 |
...
Qualified
|
Off Topic: E Dragane Babicu stvarno ti svaka cast.Uvek se odusevim sa ovim tvojim slikama |
30. 07. 2007. | #39 |
Designer guy
Wrote a book
|
Nema bolje zabave od one kada dodjes kuci demoliran i ides na interweb i postavljas slike sebe u raznim agregatnim stanjima.
Mada da se razumeti, gledali smo koncerte The Pogues i Shane MacGowana celo vece. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Double float problem - resen, ali ima dodatni problem :0 | ljtruba | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 34 | 23. 08. 2008. 03:28 |