![]() |
#31 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() to sa cv-em da ima sliku ima smisla jedino kod pozicija kao što je PR manager ,promotor ,brend manager i slično ...tj gde je bitno kako kandidat izgleda zbog samog korporativnog izgleda ... u bilo kojim drugim relacijama ... to nema baš ikakvog smisla
![]() |
#32 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Slika ima smisla i kad npr. tražiš inžinjera -u startu eliminišeš sve s kravatama
![]()
![]() |
#33 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 16.06.2007
Hvala: 0
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Pa jel tvoj sajt za promoterke ili ostale ?
![]() Bolje ukini sliku , sutra ce ti postaviti sliku neko hendikepiran, pa ces misliti da se neko zeza i ukinuti, i biti tuzen zbog diskriminacije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Off Topic: Fizicki izgled i te kako utice na karijeru, mada ne toliko na samo zaposljavanje, slagali se sa tim ili ne. Praksa i istrazivanja to dokazuju, koga zanima, moze googlati malo o tome: http://www.google.com/search?hl=en&q...ople+earn+more
![]() |
#36 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 24.10.2006
Hvala: 2
2 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Off Topic: Bez obzira koliko se nama to ne svidja ljudi sa boljim izgledom dobijaju posao lakse (ali samo u startu) Mozda me nisi razumeo, ali ono sto sam hteo da kazem je da u potpunosti SKLONIS sliku sa leve strane na stranici sa CV. To sto korisnici mogu da postavljaju slike je OK, ali ne treba zbunjivati poslodavce sa "laznom" slikom.....nadam se da sam sada malo jasniji.....izvinjavam se ako nisam |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 11.07.2006
Hvala: 1
2 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() U oko 250 oglasa za posao koje sam video, 5 je bilo "aplicirati obavezno sa slikom u boji". Neka je bio i samo 1, ima smisla postaviti opciju da se uploaduje slika u CV. Ko hoće, neka uradi. Ko neće, opet lepo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Off Topic: Bez obzira koliko se nama to ne svidja ljudi sa boljim izgledom dobijaju posao lakse (ali samo u startu) Off Topic: Off Topic: Fizicki izgled i te kako utice na karijeru, mada ne toliko na samo zaposljavanje, slagali se sa tim ili ne. Praksa i istrazivanja to dokazuju, koga zanima, moze googlati malo o tome: Interesuje me o kakvim pozicijama pricate? Osobe koje sjede u kancelarijama, odradjuju svoje poslove, jedini kontakt imaju eventualno sa naredjenim, timom sa kojim rade - ne vidim razlog zasto bi morale da 'dobro ili bolje izgledaju' od ostalih? Osobe koje kontaktiraju sa klijentima, po meni, trebaju da imaju manire, kulturu, urednost i da znaju da se prilagode situaciji, kako odjecom tako i ponasanjem a nemoraju da budu 'lijepi'. Uostalom, mnogo toga zavisi o poziciji, trzistu tj realnosti o kojoj pricamo i mislim da se to ne moze generalizovati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 16.06.2007
Hvala: 0
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Naravno da slika nije presudna! Ako poslodavci biraju programera ili šefa gradilišta ili direktora proizvodnje, naravno da im je jedino bitno znanje i iskustvo istog.
Ja sam imao sekretaricu sa odličnim retoričkim sposobnostima i primenjenim znanjem koja je bila nezamenjiva u radu sa klijentima, u svom CV-u nije imala sliku i nije mi bitan njen izgled. Hoću da kaže, fizički sasvim normalna i prosečna osoba. Ne bih ni zaposlio neku napucanu da mi zavodi klijente... Međutim, živimo u Srbiji, ne misle svi poslodavci isto! Ovo vam govorim iz ličnog iskustva kada sam ja išao na razgovore, i kada sam čekao po sat vremena da poslodavac "popriča" sa "kolegnicom" kandidatom... Ne piše bezveze u tekstovima koji se bave razgovorima za posao "izgledajte što je moguće bolje..." Možda je pogrešno što pričam realno kako jeste, ali tako je! Ko hoće neka stavi sliki, ko neće ne mora! Vidite i sami kako stvari stoje, prvo se klikne na onoga što ima sliku... Psiha je to... Poslednja izmena od Goran Cirkovic : 21. 06. 2007. u 09:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Gorane,
Procitaj ponovo Maksimov post iznad. Covjek ti govori od ovome: http://www.kadrovi.com/kadrovi.php?i=4&s=1 Profil nema sliku, a slike se pojavljuje sa lijeve strane u baneru (za koji sam vec rekao da je potpuno zbunjujuci) i dolazi do zabune da je to slika covjeka ciji CV gledas. I ako vec stavljate te slike, stavite onda i thumbnail u listing ako postoji slika, a ne onu genericku sliku. I jos nesto, sto moze biti veci problem. Zasto ste se odlucili da ljudi koji traze posao budu izlistani javno, da ih svi vide? Mislim da je opsta praksa kod ovakvih sajtova da profili korisnika nisu javno vidljivi, vec samo za registrovani poslodavce. Poslednja izmena od zira : 21. 06. 2007. u 10:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
AdSense oglasi se ne prikazuju... | bOkIcA | Sva početnička pitanja | 5 | 16. 02. 2009. 14:52 |