Linkovi Linkovi do interesantnih sadržaja. NO SPAM! Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja |
|
Alati teme | Način prikaza |
17. 10. 2006. | #41 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Hehe, ima nas dosta osnovaca na forumu. Doduše, moja kćerka je u prvom razredu devetogodišnje osnovne škole (počinje se sa 5), tako da sad uglavnom uče kroz igru...
Ali što pisci udžbenika za te razrede imaju anti-talenta za postavku zadataka, to je strašno... Izgubiću sav autoritet pred kćerkom pokušavajući da shvatim što je pisac htio da kaže...
17. 10. 2006. | #42 | |
expert
Grand Master
|
da malo parafraziram
Citat:
EDIT: ajd da ne budem skroz offtopic: pisem: stampano/pisano/cirilica/latinica - kako kad, ponekad sve odjednom uglavnom pisem cirilica-pisano, jer mi je tako najbrze, ali i najnecitljivije uvek imam kod sebe notes i papir kad sam na compu - cesto pisem u todo i reminder programima P.P.S. sto se dece tice - vaznije je dete nauciti lepom ponasanju i nekim drugim stvarima neko da cita ili racuna naravno, ako mu je interesantno - onda super, ali ne i zato sto 'to tako treba' EDIT2: evo i jednog citata iz gorepomenutog filma: 'Most Americans watch Friends, instead of having them' (tako nekako) moje najtoplije preporuke za ovo filmche, pogotovu za sve rabotoholike (vidi temu 'ko moze vise' ) Poslednja izmena od robi-bobi : 17. 10. 2006. u 17:49. |
|
17. 10. 2006. | #43 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Ja kada sam bio mali i kada sam ucio da citam i pishem, cale me je ucio cilrilicu... medjutim poshto sam josh kao mali imao kompjuter u kuci i ja se strashno zanimao za njega, kad god bi mi cale pokazao neko slovo ja bih otishao do tastature da proverim jel ima to slovo Tako sam naucio latinicu
17. 10. 2006. | #44 | |
expert
Grand Master
|
Citat:
odmah sam u glavi stvorio celu sliku. I ne samo sliku, nego i zvuk ukus i miris ozbiljan sam P.S. ijao, tek sad videh sve smajlije na DPT edit: ja latinicu naucio gledajuci filmove |
|
17. 10. 2006. | #45 | ||
expert
Expert
|
Ja sam naucio latinicu prije prvog osnovne (nisam isao u obdaniste, iako smo ga imali u nasem gradicu u kome se autobusi okrecu ), i to uz kviz "brojke i slova", cini mi se da je bio na nekom hrvatskom kanalu. Znam da je voditeljka citala slovo po slovo, a ona ili neka druga ih je redala, sta vec, i malo po malo - ja naucio da citam i pisem latinicu. U skolu su me upisali u Ia razred, mi smo prvo ucili cirilicu a Ib je pocinjao sa latinicom. Malo je bilo zbrke, al' sam se snasao na kraju
Danas mnogo manje pisem "zaprave", ali ne bjezim od toga i koristim svaku priliku da uzmem olovku u ruke. Batalio sam i Basecamp, i TaDa, i krsa desktop "to do" varijanti. 'bes sve to... maltene vise vremena sam provodio organizujuci projekte, milestones, tasks itd (a ja radio sav posao tj. sam sebi "crtao" sve, pazi debila) nego stvarno obavljajuci posao. Nema boljeg basecamp-a od sveske i olovke S potpisima nemam problema, svaki je isti, jednako svrljam i cirilicom i latinicom - nemam "default" Off Topic: Citat:
Citat:
EDIT: koliko smajlija sam naredao... al' ne znam koje da izbacim, nekako mi svi stoje "na mjestu". zamalo opet
Poslednja izmena od oliver : 17. 10. 2006. u 18:42. |
||
17. 10. 2006. | #46 |
Siva eminencija
Grand Master
|
Phiewwwww...
Kafa + novine ujutru u kafitju ... Nema nista lepse Idealno je ako nema ljudi vec mozes sam da sednes i cituckas. A ako je u piptanju kafe "Nebo" u Uzicu gde imaju fenomelnalne, sveze sendvice mmmmmmmmmmm must go
17. 10. 2006. | #48 | |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Citat:
17. 10. 2006. | #49 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Nego, da se vrnemo na temu --- šta mislite da li je internet promenio vaš pravopis na bolje ili gore (ili ništa)?
Ja mislim da se moj pogoršao i primećujem da sam počeo da se, često, pitam da li je nešto ispravno ovako ili onako - a pre sa tim istim rečima ili izrazima nikad nisam bio u nedoumici
17. 10. 2006. | #50 | ||
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Citat:
Citat:
Poslednja izmena od jablan : 17. 10. 2006. u 23:33. |
||
|