Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
24. 04. 2009. | #41 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
To sto se AC ponasa sporo na Gridu je iz prostog razloga jer je AC napisan da trosi 80 mb memorije za login stranu
@mileusna ... tebi bi onaj od 70 eura hetzner fino radio ...
24. 04. 2009. | #42 |
Miljenko Rebernišak
Qualified
Datum učlanjenja: 05.03.2009
Hvala: 4
25 "Hvala" u 22 poruka
|
Preporucujem ti http://www.serverloft.eu/dedizierte-server/index.php umesto hetzner. Drugar ovde ima hostovan shoutcast(u pitanju je regionalna radio stanica, nije igranje) i nema seckanja i slicnih stvari. Tebi bi verovatno i prvi server 79e bio dovoljan. Imali su par meseci free setup sa promo kodovima, pa bi mogao da potrazis.
MT (DV) mi se ne svidja jer malo nudi za tu cenu. Sto se tice VPS imas kompletan pristup kao root. Izaberes iz kontrolnog panela koji OS image ce da vrtis( primer centos,red hat,fedora...). Negativna strana kod VPS je sto neko uspe da ga obori kad pokrene nesto ili se uspori u zavisnosti koliko je VPS rasprodat. Bolje ti je da naces VPS sa Xen tehnologijom(skuplje obicno) u odnosu na OpenVZ sto zbog overhead-a sto zbog manje mogucnosti oversell-a od strane provajdera. Sto se tice brzine MT (gs) meni radi sasvim solidno, ali sporije od dedicated servera. Imao sam par puta problem sa njihovom kontrolnim panelom da pukne ili da cekam dosta dugo da odradi neku funkciju. |
24. 04. 2009. | #43 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Mada bi generalno preferirao US, pošto su mahom sajtovi na engleskom. Na iWebu konfigurisah za oko $80 sasvim pristojan P4. Ima li neko server tamo?
Ili da navatam neki povoljni bargain na ThePlanetu https://www.theplanet.com/servers/outlet.aspx |
24. 04. 2009. | #44 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Ja sada gledam jos jedan server na http://www.ovh.co.uk/ ... ono sto mi treba je sto veci nemereni link , sto oni nude ( zvao sam ih ... ) ... imaju tu i neko objasnjenje kako to funcionise
http://forum.ovh.co.uk/showthread.php?t=1199&page=7
24. 04. 2009. | #45 | |
novi član
Na probnom radu
|
Citat:
Ne znam za ostale njihove ponude (shared....), ali dedicated je proveren .
24. 04. 2009. | #46 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@mileusna: imas i na VPS full root access, i sto se look&feel tice ti imas svoj box sa kojim radis sta hoces, samo imas ogranicenje u pogledu resursa.
04. 07. 2009. | #47 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 16.04.2009
Hvala: 0
7 "Hvala" u 6 poruka
|
uniwebhosting - zadovoljan.
|
04. 07. 2009. | #48 |
Knowledge base
Wrote a book
|
|
31. 10. 2009. | #49 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 23.09.2007
510 "Hvala" u 7 poruka
|
Vidim da se spominje iweb dedicated, a mene interesuje da li je neko koristio njihov shared. Ako jeste kakva su iskustva.
Ja sam trenutno na hostmonster i relativno sam zadovoljan, ali je procesor na serveru u poslednji par meseci preopterećen pa se povremeno sajtovi sporije učitavaju. Problem nije do mene, jer ja jedva da imam i 100-150 unikatnih poseta dnevno. Kad god pogledam error logove na serveru uvek je tu 5, 6 istih sajtova koji izgleda da prave probleme. Očekivao sam da će ih banovati, ali sad sam se već umorio od čekanja. Iz tog razloga sam hteo da kontaktiram njihovu podršk i tražim da me prebace na novi server. Ako to ne uspe onda bih išao na hostgator. Sad da li je kod njih išta bolje nisam siguran. U međuvremenu nađoh ovu temu i videh taj iweb. Cene na mesečnom nivou su im otprilike iste (oko $7). Ali iweb nudi zakup na deset godina ($1.67). Hteo sam da produžim HM još tri godine ako uspem da promenim server ili da uzmem HG na tri godine. To bi mi koštalo između $200 i $250. Ispade da kod iweb za iste te pare mogu da uzmem hosting na 10 godina. Ne znam šta će biti sutra, a ni za par dana i da li će mi trebati hosting ili možda VPS ili server, ali zašto da sad zakupim host na tri godine kad mogu za istu cenu da zakupim na deset godina (neće se baciti). Jedino pitanje je vredi li taj iweb.
01. 11. 2009. | #50 |
novi član
Datum učlanjenja: 31.10.2009
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Eunet grid
Ne znam da li je neko video ponudu EUnet grid servera?
tehnologija virtuelizacije je zasnovana na 3tera applogic operativnom sistemu |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Šta sve preporučujete za učenje PHP-a | chandler | Sva početnička pitanja | 14 | 15. 09. 2009. 15:55 |
Maximalan i preporučeni broj fajlova u direktoriju | mb_sa | PHP | 17 | 27. 01. 2009. 23:01 |
google.co.yu preporučuje francuske feedove? | pcigre | Opušteno | 0 | 09. 04. 2008. 02:00 |
Hosting od 100MB koji je velicine 88MB !!! | shoba | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 8 | 27. 09. 2005. 01:22 |