13. 01. 2011. | #41 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Brate, sve gledam da ne oftopikujem, ali stvarno... covjeka razapeste zbog cirilice. Hoce li biti cirilicom, mandarinski ili na farsiju je pitanje jednog dodatnog language fajla u CMS, stvarno nebitno. Licne preferense na stranu, ali razvoj necega namjenjenog Srbiji, a pri tome drzavnim organizacijama ili organizacijama finansiranim iz budzeta svakako mora biti cirilicno po defaultu.
|
13. 01. 2011. | #42 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ako ces bilo sta raditi za drzavu, onda prvo i pre svega obezbedi veoma jaku vezu da bi ti nekad nesto platili... drzava je trenutno u bankrotu i ne placa dugove mesecima...
13. 01. 2011. | #44 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 09.04.2009
Hvala: 80
72 "Hvala" u 46 poruka
|
Off Topic: УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Члан 10. У Републици Србији у службеној употреби су српски језик и ћирилично писмо. Службена употреба других језика и писама уређује се законом, на основу Устава. |
13. 01. 2011. | #45 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
|
Off Topic: Slepo dosledno pridržavanje pravila mora, pre ili kasnije, da izrodi glupost... Mislim, nemam ništa protiv ćirilice, ali "јквери"... Dobro da nije "јЉуерж"... btw, ovo nije Srbija, ovo je internet...
We professional we dealin' with business Poslednja izmena od japan : 13. 01. 2011. u 14:58. |
13. 01. 2011. | #46 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Ovo je internet? Tamo gdje je sve coool, lajkujemo extra stwari i aj pozzzzzz.
To sto je nekome neobicno sto vidi neke izraze napisane cirilicom ne znaci da su pogresno upotrijebljene. Ako pises cirilicom, pises onako kako je i biske pisao, kako se govori, a eventualno za strane pojmove pri prvoj upotrebi u zagradi stavis originalno napisanu rijec radi jasnoce. Da ne povjerujes da govorimo na ovu temu u Srbiji... |
3 članova zahvaljuje zira za poruku: |
13. 01. 2011. | #47 | ||||
old school
Expert
Datum učlanjenja: 30.04.2006
Hvala: 39
48 "Hvala" u 28 poruka
|
kad budem mogao da programiram u ćirilici, koristiću je i za stručne diskusije..
Nego Citat:
Da li je isplativo ili ne? To ces samo ti znati kad zavrsis.. Da prodajes licence za cms u srbiji i da kostaju 1000e? Iskreno, svasta je moguce. A inace, bas me zanima koliko ti uopste znas o cms-ovima? Koji tip cms-a ces da razvijas? Sa kojom bazom? Za koji tip poslova. Za koju velicinu sajtova? Ne mozes bas na isti nacin da uradis cms koji treba da upravlja sa 1000 sajtova i sa jednim sajtom. Pa koliko znas o tipovima sadrzaja? Kakve tipove sadrzaja zelis da podrzis? Koju kolicinu sadrzaja? Da li ce ti cms raditi samo sa diskretnim tipovima sadrzaja ili sa relacionim tipovima? Da li ce imati versioning? Kakav tip doticnog? Sta je sa workflow? Obican linearni ili nesto komplikovanije ili bez njega? Citat:
Citat:
A inace cms-ovi (licenca) kostaju od 100 do preko 100k evra Citat:
Drupal, wp i joomla su extremno popularni. Cak je eto i Microsoft poceo da koristi WP. Java: alfresco, nuxeo. Mislim da je i Oracle CM u javi, Vignete je bio u javi, ali njega su nesto utopili u druge proizvode. Liferay je kolko tolko popularan, cujem dosta cesto za njega |
||||
"Hvala" Aleksandar.Ilic za poruku: |
13. 01. 2011. | #48 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Off Topic: Na primeru PHP ...kako se pise na razlicitim pismima i jezicima: http://sr.wikipedia.org/sr/PHP http://ru.wikipedia.org/wiki/PHP http://zh.wikipedia.org/zh-cn/PHP http://el.wikipedia.org/wiki/PHP Ali...ovo je ipak forum i kao takav trpi i pisanje koje je uobicajeno za forume i chatove koje je miljama daleko od pravopisa. Ako smo usvojili da pisemo "lajkovati", "hejter", "frejmvork" "Vindouz" pa se niko ne buni...kao i sleng IMHO, ASAP, LOL...ne vidim nista neobicno da se neki izrazi, skracenice izvedene iz eng. jezika pisu cirilicom. Meni to barem deluje simpaticno na forumima, iako se u sluzbenim pisanijama treba drzati pravopisa. Licno volim cirilicu, i vizuelno i emotivno, i biram je kao pismo za citanje gde god mogu. Svakodnevno pisem samo latinicom na racunaru jer cesto koristim eng. u komunikaciji i zamaralo bi me je da svaki cas menjam i pismo i kodni raspored karaktera.
13. 01. 2011. | #50 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
|
upotreba ćirilice u PHP-u.
<?php $ћирилица = 'Србија РУЛЕС!'; echo $ћирилица.PHP_EOL; ?> |
|
|