22. 10. 2009. | #41 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ček, ti si se žalio da ti FW "generiše" neoptimizovane upite. Ja samo kažem da ništa FW "sam" ne generiše, već sam generišeš, samo korišćenjem FW-a kao jezika koji se manje više jednoznačno mapira na SQL. Nema tu magije, SQL je onoliko komplikovan koliko ga komplikovanim napišeš, bez obzira da li koristiš FW ili direktno SQL. Zato kažem da mislim da mistifikuješ celu priču oko FW-a, jer nisam siguran da znaš kako to tamo radi.
|
22. 10. 2009. | #42 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Govorim o onim "munjama" tipa belongsTo... hasOne... hasMany, pa razne schema, pa ti kao kreiraš relacije a onda ti "on" sam generiše querije. I ti tvrdiš da ne "ništa ne generiše sam"? Ko generiše mysql, ti ili fw?
23. 10. 2009. | #43 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
^ ti baš ne voliš ORM
23. 10. 2009. | #44 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
evo gledam nesto Kohanu, upit:
Kôd:
ORM::factory('user')->where('username', 'bla')->find(); Kôd:
SELECT * FROM users WHERE username='bla' ORDER BY users.username ASC LIMIT 1 E sad, daleko od toga da sam ja protiv stvari koje povecavaju produktivnost, samo ja na to gledam iz drugog ugla nekoga ko cesto odrzava i prepravlja tudji kod, a ne samo da gleda kako da za sto manje vremena i truda napravi nesto sto koliko-toliko fercera.. ako je efikasnost rada jako bitna, a lose performanse se resavaju kupovinom jaceg hardwera, onda je ORM pristup super..
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 23. 10. 2009. u 01:17. |
2 članova zahvaljuje ivanhoe za poruku: |
23. 10. 2009. | #45 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
^ baš to. A ja čak govorim o komplikovanijim situacijama.
23. 10. 2009. | #46 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 17.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
|
ORM ne volim, komplikacija mi je kao i Smarty, koristim CI Active Record klasu.
u modelu funkcija za count npr: PHP kôd:
ili get PHP kôd:
a uvek moze i pisan sql sa eskejp: PHP kôd:
|
23. 10. 2009. | #47 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Eh, koliko puta sam čuo (pročitao) ovo... nake mi nađe neko jedan jedini slučaj kada je neko krenuo da radi u jednoj bazi i završio na drugoj. Ili nešto mnogo verovatnije, koliko ljudi uopšte koristi nešto drugo od onoga što najčešće koristi (u zavisnosti od firme u kojoj radi). Nemojte da se se zezamo više sa ovakvim argumentima, to je čisto teoretski tipa "a šta ako udari kometa?" a u praksi zakucani ste sa jednom bazom i tu ćete verovatno ostati do kraja profesionalne karijere u firmi.
23. 10. 2009. | #48 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 17.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
|
Kada se radi razvoj aplikacije koja treba da ima mogucnost da radi na raznim bazama onda je ovo pristojno resenje. To da se prebacujes sa jedne baze na drugu u toku rada je nesto sto nisam rekao.
I ne znam sto si uopste umesao ORM u pricu o FW. |
23. 10. 2009. | #49 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Da li je napravio 4 izdanja ili je koristio db apstrakciju ? |
|
23. 10. 2009. | #50 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
^ mislim da ovde nije baš reč o DB apstrakciji .. a i sumnjam da nisu optimizovani upiti za svaki db tip posebno
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Mobile development frameworks | robi-bobi | Web aplikacije, web servisi i software | 11 | 13. 09. 2010. 21:10 |
Frameworks i SEO | martinluter | Web aplikacije, web servisi i software | 17 | 03. 08. 2010. 13:00 |
Frameworks performance arena: Symfony vs Rails vs Django | Petar Marić | Programiranje | 5 | 21. 07. 2006. 14:46 |