21. 06. 2009. | #41 |
član
Certified
|
Za bilo koju vrstu prodaje preporucujem
1. Hopkinsa - "Kako ovladati vestinom prodaje" http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?NaslovID=796 2.Dejla Karnegija 3.Brajana Trejsija http://korisnaknjiga.com/naslov.php?id=94 |
22. 06. 2009. | #42 |
troll mode
Wrote a book
|
mislim da desc ne igra nikakvu ulogu u rangiranju...
|
22. 06. 2009. | #43 |
Miljenko Rebernišak
Qualified
Datum učlanjenja: 05.03.2009
Hvala: 4
25 "Hvala" u 22 poruka
|
^ Mislim da je zeleo da kaze da ako se pojavi lep opis na googlu, posetioc mozda klikne pre na tvoj sajt, nego na sajt koji je bolje rangiran od tebe a ima los opis.
|
22. 06. 2009. | #44 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Grešite, meta description je skoro isto važan kao i title. Da ne gušim sada sa detaljima - ima toga informacija o tome na web-u, pa čak i na google sajtu a najočigledniji primer za vas je da potražite neke keyworde na google pa obratite pažnju kako google bold-uje vaše keyworde. To znači da ih traži baš tu gde ih i bolduje
22. 06. 2009. | #45 | ||
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 30.03.2008
Hvala: 139
15 "Hvala" u 11 poruka
|
Citat:
Mislim da nisi u pravu. Da budem jasniji, title tag ima mnogo vecu vrednost i valorizaciju od gugla nego meta description. Naveo si dobar primer :"Pogledajte za neke keyworde i videcete da google bolduje te reci" . Google je te reci izvukao (ako postoje) iz meta descriptions taga, i boldovao je one koje su iste sa upitom ALI istim tim recima (iz meta taga) ne pridaje vaznost pri rangiraju, jer su one tu da korisnik proceni koliko je link relevantan. Ako nema meta description taga, (tj. opisa u tom tagu) google obicno automatski gleda prvo lid teksta (skenira kljucne reci) a posle.. who knows (kazem tako jer mislim da nakon toga i nema bas pravila). Da citiram objasnjenje cemu sluzi meta description : Citat:
22. 06. 2009. | #46 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
People say that Meta Descriptions have no effect on ranking. They are right and wrong at the same time. Meta description has no direct effect on ranking but has a huge indirect effect on ranking. Now take this case: Your site is ranking at #5, then according to Google’s algorithm your site should be getting a CTR (Click through rate) of 10% but because of your better Meta description you are getting a better CTR (may be 2 x 10%= 20%) then Google will get a signal that your site is liked by others. Google should promote your site up.
http://www.seoforclients.com/blog/ma...r-snippet.html |
22. 06. 2009. | #47 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Google koristi meta description kao ekstra kriterijum, to je naročito važno ako je neki keyword koji ima puno rezultata, tako da je meta description i te kako važan za konačan rang strane (ne sajta).
22. 06. 2009. | #48 |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
|
Ne videvši ovu temu, za vikend sam na svom blogu upravo pisao o tome kako se kod nas polako pojavljuje tržište SEO plaćenih usluga. Neki to rade sa 0 din budžeta, a neki to i dosta plaćaju...
Slažem se sa onima koji tvrde da se u Srbiji za različite grupe (traženih) ključih reči može dospeti veoma visoko u rezultatima, i to bez nekog naročitog truda, ali isto tako, u nekim oblastima to je podjednako teško kao i na drugim mestima (državama) - Probajte npr. lako doći do neke dobre pozicije za bitne ključne reči iz oblasti ponude i potražnje poslova... Koliko vidim, u ovo vreme naredne godine biće verovatno duplo manje oblasti u kojima će biti lako doći do dobre pozicije za najbitnije ključne reči (u odnosu na sadašnje stanje). Što se tiče garantovanja za pozicije (a još bolje za procenu posećenosti preko pretraživača), sve zavisi od "dubine" poznavanja tržišta onoga ko radi SEO za određenu oblast i određenu državu. Što imate bolje poznavanje oblasti, imate više podataka o tome koliko se može očekivati posetilaca od određene pozicije na Guglu za određene ključne reči. Btw. podaci sa Gugl keyword alatke inače nisu dovoljno tačni, odnosno te vrednosti su samo na nivou indikativnog, a tačan broj se dobija samo praćenjem posećensti sa konkretnih pozicija za konkretne ključne reči... |
22. 06. 2009. | #49 | |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 17.05.2009
Hvala: 8
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Citat:
Ipak su one bazirane na americkom kulturnom obrascu koji se u potpunosti razlikuje od balkanskog (sta vise, prema vecini faktora smo mi i USA susta suprotnost) . Posebno se ovo vidi kod Karnegija. |
|
23. 06. 2009. | #50 |
član
Certified
|
^ Ne bih se slozio sa tobom.
Ja sam morao da procitam dve od tri knjige kada sam svojevremeno prolazio obuku za prodavca a momak koji je bio vrhunski prodavac ("Wurth") je ucio iz istih knjiga, pogotovu Hopkinsa. Pomenuti sada radi u banci i iskustvo prodavca mu je itekako pomoglo da ima dobru komunikaciju sa klijentima. E, sada, naravno da neces da prodajes na potpuno isti nacin oglas na sajtu i srafciger recimo ... |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Preporuka za banku koja ce vas tretirati kako treba | dinke | e-Business | 45 | 25. 10. 2008. 09:34 |
Šta je IMA - Internet Marketing Agencija? | Nikola Vavic | Marketing i SEO | 18 | 22. 11. 2007. 01:03 |
Zasto se treba zaposliti u internet kompaniji? | Miloje Sekulic | Opušteno | 67 | 26. 09. 2007. 12:56 |
Internet marketing tematika u marketing časopisu Taboo | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 0 | 17. 08. 2005. 13:46 |