24. 01. 2009. | #41 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
|
Da, za herbal penis enlargement pills ... i eventualno neke ebook-ove.
|
24. 01. 2009. | #42 |
expert
Grand Master
|
^ lol
amazonovi procenti pocinju od 4% za najslabije referale doduse ovo je na punu cenu, verovatno da je procenat u odnosu na amazonovu netnu zaradu dosta veci, zavisi ko sta gleda |
24. 01. 2009. | #43 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pa ako si hteo da budeš duhovit, evo smejem se... ali pogledaj malo clickbank pa ćeš videti, skoro svi public records i phone lookup programi daju preko 60%, a puno njih i 75% što je i limit na clickbank-u.
A evo recimo http://www.usaphonelookup.com/affiliates kao primer. Ili na primer ovaj. Možeš da pogledaš bilo koju kategoriju na clicbanku, recimo Fun and Entertainment i videćeš da prvih 10 nude 75%. I nije nikakva "fora" niti slične budalaštine, ozbiljan program.
24. 01. 2009. | #44 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
@robi-bobi: tih 4% obicno u praksi (u startu) bude realno manje, jer se 4% ne racuna na iznos koji korisnik plati vec se umanjuje za razne troskove (cc procesiranje npr).
Kod Donesi.com je 2% startna provizija i za aktivnije sajtove ce uskoro biti povecanje provizije, a uskoro otvaramo i novi komplementarni servis sa slicnim partnerskim programom gdje ce provizija biti oko 50%. Svakako, najbolji rezultati ce biti sa koriscenjem oba ta programa. |
24. 01. 2009. | #45 |
expert
Grand Master
|
disclaimer: nemam nikakvo misljenje o reff. politici sajta donesi.com, jer nemam pojma kakvo je stanje u srbiji. samo iznosim ono sto znam o amazonu, mozda nekom bude interesantno
pogledajte prilog ova prva knjiga zaista kosta 11.19 dolara (krajnja cena) zapravo 4% od te cene je: 0.4476, sto su oni meni lepo zaokruzili na 0.45 mozda nekad ovih 4% uracunavaju od neceg drugog, recimo vidim da postoji kolona revenue, tako da si verovarno u pravu, ali opet, kazem u mom slucaju: ja dobijam 4% od cene P.S. evo proverio sam: do sad nisam imao slucaj da mi je revenue razlicit od price |
24. 01. 2009. | #46 | |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Moguce da smo obojica u pravu posto Amazon nacin obracunavanja zavisi od opcije koju izaberes kao affiliate (https://affiliate-program.amazon.com...ates/agreement), Option 1: Classic Fee Structure ili Option 2: Performance Fee Structure.
A mislio sam na ovaj clan: Citat:
Poslednja izmena od zira : 24. 01. 2009. u 15:06. |
|
13. 08. 2009. | #47 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 17.09.2008
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
|
I ova tema je zaspala, dizem je iz mrtvih. Pominjao sam ranije male provizije kod donesi.com bez neke lose namere jer zaista mislim da je sve sto oni rade krajnje profesionalno, ali bih zeleo da istaknem jos jednu bitnu stvar. Koliko vidim sada donesi.com ima 4 grada u ponudi sto je jos uvek malo. Zasto je malo? Svi mi koji imamo sajtove namenjene posetiocima iz Srbije imamo posete sa teritorije cele drzave i zbog toga je ovaj affiliate program jos uvek nepovoljan. Nece, i ne moze neko iz Vrsca na primer da narucuje hranu iz restorana u BG-u ili NS-u, to nije izvodljivo. To za nas partnere znaci da gubimo ogroman broj posetioca-mogucih kupaca koji nisu iz ova 4 grada. Ili da budem precizniji svi posetioci koji nisu iz ovih gradova su bezvredni.
|
13. 08. 2009. | #48 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
A možda može taj iz Vršca da naruči iz Vršca?
13. 08. 2009. | #49 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Doc Holiday, Donesi.com je usko specijalizovani i lokalni servis, pa mu je takav i partnerski program I ne vjerujem da ćemo ikada raditi u svakom, pa čak ni u svakom relativno većem gradu Srbije.
Ne zato što to mi ne želimo, već jednostavno zato što nije isplatljivo. Potencijalna zarada u ovakvim servisima u manjim gradovima se ne smanjuje srazmjerno broju stanovnika, nego još drastičnije, između ostalog zbog načina života. Kod nas na sajtu postoji formular za zahtijeve za proširenje servisa. Za 2.5 godine smo dobili samo 1 zahtjev iz Kragujevca, 1 zahtjev iz Niša i mislim da je to - to, dok je interesovanje mnogo veće za sličan servis u većim gradovima drugih zemalja, gdje ćemo se i širiti. I potpuno razumijem tvoju primjedbu, jer i nas to košta prilikom plaćenih kampanja na opštim sajtovima, pa i na ad mrežama koje ne nude precizniji geotargeting. Ali stvari jednostavno tako funkcionišu. Partneri koji su specijalizovani, a još bolje i lokalni, mogu imati najviše koristi od partnerskog programa. Ukratko, nije problem (samo) u nama, već je to usluga koja jeste geografski ograničena. |
13. 08. 2009. | #50 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 17.09.2008
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Imenjace slazem se, niste ni vi svemoguci. Inace ideja je stvarno dobra i mislim da je servis odlican za lokalne forume, oglasnike i sl. sajtove iz ova 4 grada. Ipak svi moraju da jedu, pogotovo mi sto smo ceo dan za kompom.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Zarada na domaćem net-u | kickloop | e-Business | 74 | 31. 12. 2010. 07:17 |
Zarada i troskovi | jasmanac | e-Business | 4 | 16. 02. 2008. 03:07 |
Proglaseno 8 najboljih sajtova u Srbiji, Ovih 8 sajtova ce reprezentovati nasu zemlju | Miloje Sekulic | Linkovi | 3 | 10. 08. 2007. 12:08 |
Statistika AdSense zarada | ppavlovic | e-Business | 16 | 06. 06. 2007. 13:00 |
Stanje srpskih web prezentacija | bluesman | e-Business | 31 | 12. 10. 2006. 17:52 |