08. 02. 2006. | #41 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
@STELLANOVA
Sticem utisak da si se ti nesto nasao uvredjen mojim postom ? Slazem se sa tobom da ima previse "opusteno" tema, ali barem 30% od njih su teme Web orijentisane gde se ne raspravlja o tome "odakle nam dolazi konjsko meso" i sl. No u svakom slucaju, ja i ne mislim da je ES konkurencija DPT-u niti je DPT konkurencija ES-u. Oba foruma imaju svoju publiku. |
08. 02. 2006. | #42 |
expert
Master
|
Ma kakvi, naravno da nisam. Takodje nisam nikoga zeleo da uvredim mojim postom ali...mislim da bi DPT mogao da lepo funkcionise i kao mailing lista.
|
08. 02. 2006. | #43 |
Super Moderator
Invented the damn thing
701 "Hvala" u 194 poruka
|
A koliko vi ono bese imate clanova koji imaju vise od 100 postova ?
|
08. 02. 2006. | #44 |
expert
Master
|
Eh da, sto se tice kvaliteta, evo jos jedne cinjenice tj. zakljucka.
Na DPT ima 72 teme u forumu PHP, a na ES-u 2287. Ja garantujem da bi mogao da izvucem 72 teme koje su duplo kvalitetnije nego ovih 72 kojih ima ovde. takodje isto vazi i za ostale forume, recimo SQL baze, DPT - 14 tema, Es preko 700....itd... dakle nije DPT kvalitetniji, profesionalniji ili nesto drugi nego jednostavno ima malo clanova koji su profesionalci u svom poslu. Sa povecanjem broja clanova dolazi i veci broj pocetnickih pitanja. Ja u tome stvarno nista lose nevidim. To je ko kada bi ocekivali da automobil od 2000 kubika izbacuje vise stetnih materija u prirodu od onog od 1000 kubika. edit: odogovr dinketu, niko nije spominjao broj clanova sa vise od 100 postova. Ne znam zasto je to bitno? |
08. 02. 2006. | #45 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Citat:
Pokusavam da ti objasnim da ES ima mnogo vise clanova na papiru nego pravih (aktivnih) clanova. Zamoli nekoga od admina da ti izvuce podatak o broju aktivnih clanova u 2005-oj recimo, pa ces videti. No svejedno, ispada da se ja nesto prepucavam sa tobom, a to mi nije cilj. Jos jednom, ES ima svoju publiku, DPT svoju, i to je to za mene. DPT nikada i nece imati 100k clanova (nema ga ni es, ali ajde |
|
08. 02. 2006. | #46 | |
Moderator
Expert
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
Citat:
08. 02. 2006. | #47 | |
expert
Master
|
Citat:
Naravno da je na strani DPT-a ali pogledaj poruke, tj. broj poruka i videces da na ES-u ima duplo vise kvalitetnijih poruka i tema nego na DPT-u. Jednostavno neshvatam zasto se ovde nekima nesvidja popularnost i broj clanova koji ES ima pa to stavljaju u negativan kontekst. Prosto sam misljenja da nekima ovde smeta da budu ''medj' rajom'' a se prave profi i vise od onoga sto jesu. Neka se svako zapita koja je svrha foruma pa onda neka mi kaze sta to DPT daj sto Es ne moze. Mislim da nebi doslo do zabune, da neki pomisli slucajno da ja sad nesto mrzim DPT, jednostvano nije tako, to zna i bluesman. Ja sam se uclanio ovde medju prvima i zeleo da napravim nesto bolje od es-a ali sam shvatio da nema svrhe. Jednostavno pored foruma kao sto je ES nema svrhe razvodnjavati ljude, resurse i znanje. |
|
08. 02. 2006. | #48 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Stella, alal' ti vera na ovim spušćanjima
Poslednja izmena od mungos : 08. 02. 2006. u 23:30. |
08. 02. 2006. | #49 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Ne pratim ES, ali sam recimo danas otišao na njega da vidim temu koju je Peđa postavio. Tako svrnem na forum Advanced PHP i tu nađem temu o performansama velikih PHP aplikacija koja ne vredi blago rečeno ni za šta. DPT tema o istoj stvari je pet puta kvalitetnija i zamalo da ostavim link ka istoj (bilo mi malo glupo...)
Primer jedanog uspešanog forum sa velikim brojem članova je SitePoint. Ima gomila početničkih pitanja na PHP forumu, ali opet kad uletiš u PHP Application Design imaš šta da pročitaš jer se tu skuplja izuzetno pametna ekipa (Marcus, Harry, Jeff...). Dva sveta na jednom forumu: početnici i srednje iskusni devloperi s jedne plus ljudi koji čine vrh kad je PHP u pitanju s druge strane. Nije da ne može bolje i kvalitetnije, nego je ES sam odabrao put kojim ide.
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 08. 02. 2006. u 23:50. |
08. 02. 2006. | #50 | |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
Odgovorno mogu da kažem da od broja članova koje imamo svaki je aktivan, na žalost mnogo njih i dalje čita, a ima puno toga da kaže! Suma sumarum, nemoj da opet pričaš nešto što ne možeš da argumentuješ.Ovde se ne gleda ko ima manji member id,tako da ti to ne stoji što si si se "uclanio ovde medju prvima". I rest my case for now ...
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DevProTalk Twitter | bluesman | Web aplikacije, web servisi i software | 13 | 31. 10. 2009. 11:40 |
DevProTalk T-shirts | bluesman | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 27 | 18. 03. 2008. 01:11 |
DevProTalk majice | nixa | Opušteno | 214 | 12. 10. 2007. 17:04 |
Je l' to EliteSecurity opet puko? | Pedja | Opušteno | 7 | 29. 11. 2006. 23:35 |