|
Domain Name Service (DNS) Sva pitanja vezana za DNS servere i domene |
Pogledajte rezultate glasanja: Da li ste za ukidanje dostavljanja skenirane dokumenatacije za RS domene? | |||
Da | 33 | 91,67% | |
Ne | 3 | 8,33% | |
Glasači: 36. Ne možete glasati ovde |
|
Alati teme | Način prikaza |
06. 02. 2009. | #41 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
cvele, izvini što sam glup, ali samo ti vidiš neku sličnost ovde. A ako nisi na 4 strane video mišljenje drugih, ne znam šta drugo da ti kažem nego otvori mozak kada čitaš (ako si uopšte i pročitao bilo šta), dopusti da uđe i neka druga informacija osim onih koje su već formirane u tvojoj glavi. A ako imaš problema da razumeš te stavove, nije problem, pisaćemo sporije. Ovde se ne priča o ukidanju informacija o vlasniku domena već ukidanju birokratskih procedura koje kvalitativno ne doprinose ni sigurnosti ni validnosti podataka.
Evo i da napišem mini novelu, pošto me prilično vređa kada mi neko napiše da sam ovca. Prvo ta priča o "nacionalnom dobru" je po meni boljševička. Priča o nacionalnom dobru je provučena još od onog lobiranja za/protiv zakona o radiodifuziji, da bi dali više važnosti tome i više važnosti ljidima koji o tome odlučuju. Šta će još da urade na kraju? Možda da daju dozvole kao za nacionalne i lokalne frekvencije, pa kao ti možeš - a ti ne možeš da imaš sajt? Ako je nacionalno dobro - onda imaju prava da to rade. A ako je nacionalno dobro onda je u nacionalnom vlasništvu - onda svi odlučuju o tome ili neka se raspisuju tenderi. Ta priča nema kraja i može da se širi do besmislenosti, kakva u stvari i jeste. U ovoj državi (za ostale ne znam) je dokazano mnogo puta da se striktna pravila uvode najviše zbog toga da bi se otvorio prostor za mahinacije i ekstra zaradu određenog kruga ljudi. Što striktnija pravila, to je veća zarada onih koji mogu da omoguće da se ta pravila zaobiđu. Uvođenje takvih pravila samo otežava posao velikoj većini "normalnih" ljudi koji legalno rade, a oni koji su ionako planirali da "vaćare" uradiće to bez obzira na bilo kakva pravila. Da li vam je neko ikada tražio skeniranu dokumentaciju za neki TLD? Mora da ti ljudi ne znaju šta rade. Osim toga, glupo je da se u eri elektronske komunikacije vraćamo na "predmete" i gomile papira. I gde se čuvaju ti papiri? Ko vodi računa o tome? Ko ima uvid u te papire? Da li neko može neovlašćeno da pristupi tim podacima? Šta ako neko klonira moju ličnu kartu i iskoristi za nešto nelegalno? Da ne potežemo priču o skeniranju dokumentacije... za 5 minuta mogu da napravim da sam rođen u Žagubici, živim u Valjevu i da imam 22 godine. Da li to onda znači da treba da dođem lično da bi se uverili da su podaci ispravni i da imam važeću ličnu kartu?
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman I don't always know what I'm talking about but I know I'm right! Poslednja izmena od bluesman : 06. 02. 2009. u 13:54. |
3 članova zahvaljuje bluesman za poruku: |
06. 02. 2009. | #42 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Ovo je i meni palo na pamet kao mogući scenario kada se pokrenula priča o "nacionalnom dobru" ali nisam hteo da širim priču i filozofiram.
|
06. 02. 2009. | #43 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Inace previse si brzo pisao svoj post, aj napisi ga opet samo sporije. |
|
06. 02. 2009. | #44 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
^ 1:1. To ti je za ono sto si mi (i većini drugih) rekao da sam ovca
Citat:
A ako baš insistiraš, pročitaću temu od početka pa ću ti u jednom postu napraviti sažetak svih stavova, čisto da vidiš koliko grešiš.
06. 02. 2009. | #45 |
Banned
Knowledge base
140 "Hvala" u 89 poruka
|
|
06. 02. 2009. | #46 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
^ sto znaci ako dodje neko sa idejom i mogucnoscu da dovede paypal u srbiju ti ne bi ga podrzao jel eto , populisticko je
06. 02. 2009. | #47 | |||
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Citat:
Ti takođe nisi naveo nijedan razlog zašto bi to tako trebalo da bude, svi odgovori ti se vrte ono nekog default obrasca ponašanja u ovoj zemlji: Citat:
Citat:
Tako da ovo oko ukidanja skenirane dokumentacije i nije baš neka populistička ideja, naprotiv... Poslednja izmena od mileusna : 06. 02. 2009. u 16:22. |
|||
"Hvala" mileusna za poruku: |
06. 02. 2009. | #48 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 15.01.2009
Hvala: 2
3 "Hvala" u 2 poruka
|
ne već zato što postoji mogućnost zloupotrebe, a i da nam paypal treba verovatno bi već bio ovde
|
06. 02. 2009. | #49 |
Banned
Knowledge base
140 "Hvala" u 89 poruka
|
|
06. 02. 2009. | #50 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Bre cvele i do Vranje , a u Vranje nema laganje .. 100 kilo svinja, 200 kila mast ...
you missing the point , pravis od jedne kul ideje problem tipa kao na drugoj temi za dns recorde , ti znas da je to potrebno kao sto znas da je i ova glupost potrebna da se nekako resi
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ukinuta obaveza dostavljanja skenirane dokumentacije! | torbica | Domain Name Service (DNS) | 47 | 29. 06. 2009. 15:36 |
CO.YU domen | srdjan | Komunikacije | 15 | 08. 11. 2007. 02:19 |
.me i .rs domen | bokacbl | e-Business | 1 | 09. 08. 2007. 14:56 |
pod domen ili root | Marko88 | Marketing i SEO | 1 | 04. 03. 2007. 15:40 |