08. 11. 2005. | #41 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Pazi, zato što nisam sedeo i vozio BMW ne treba da znači da ne znam da je bolji, brži, lepši od Yuga. Uostalom, video sam jako mnogo PHP skripti, što ozbiljnih OO rešenja (portovi Java projekata, kompleksne biblioteke...) što "skriptica" tako da mislim da mogu da vidim šta je dobar jezik
PS: http://www.klopkazapionira.net/index...31&content=279 Znači, nema bežanja i izvlačenja pričama tip: "A ja mislio da vi imate neke gotove komercijalne projekte koje ste prodali klijentima za XXXX eura". Nema diverzija Citat:
http://www.rubygarden.org/ruby?RealWorldRuby I sad se stvarno isključujem iz diskusije: Ruby, Python i slični, "egzotični" jezici su za ljude koji se ne zadovoljavaju prostim "Bitno da to meni radi posao", već od svog alata traže nešto (mnogo) više. Mislim da tu mašite poentu. Iskreno, mislim da je Ruby kvalitetniji jezik od PHP (jezik koji trenutno koristim). Teško da bilo kod vas može da me ubedi u suprotno (pod uslovom da ima želju za tim). EOD s moje strane.
08. 11. 2005. | #42 | ||
Goran Radulović
Professional
|
Citat:
Citat:
Jes, to je pro zajednica, ali samim time sto je pro zajednica ne treba da bude zatvorena za nove tehnologije, koja naravno nema nikada dovoljno argumenata za raspravu kao neko reshenje koje je zastupljeno 10-tak godina. (sam rails je star negde oko 1god). btw, cini mi se da sam samo ja naglasio da je 'brze, lepse', a 'bolje' si izmislio. To 'bolje' moze potvrditi samo godine upotrebe softwerskog resenja. Ovo brze i lepse si trebao da skontash iz onog kratkog filmica. Ako nisi, stvarno ne znam kako da ti pokusam objasniti kad nisi skontao ono sto je 'nacrtano' (nije flejm, niti te vredjam). Btw, ja imam predrasude prema railsu, ali sam ih spoznao, i pokusavam da ih prevazidjem. Takodje obozavam c-oliku sintaksu, ali ne vidim zasto ne probati nove stvari. Na pitanje zasto nemam par aplikacija pisanih u railsu, imam vrlo prost odgovor: Trenutno nemam vremena za experimentisanje, ali verujte da cim budem imao (u narednih par meseci) budite sigurni da cete vi biti prvi koji cete ih videti. Takodje mislim da je bilo kakva rasprava na temu: php je bolji i obratno besmislena...
Never show weakness, the only pain that matters is the pain you inflict. Poslednja izmena od godza : 08. 11. 2005. u 03:19. |
||
08. 11. 2005. | #43 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Ilija, mašiš Goranovu poentu, čini mi se.
Stvar je u tome da --- zašto svi mi ne znamo/ne programiramo u Rubiju kad je stvar tako dobra? Zašto ti već nemaš par sajtova/aplikacija u istom?
08. 11. 2005. | #44 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Zbog garda koji ste svi odmah zauzeli To je manje više opšti stav web developera (gard) i ja to ne mogu promeniti. Ako vam PHP4 radi posao samo napred. Ja mislim da može brže, bolje, kvalitetnije i da mi u tome Ruby može pomoći. Kome ću to da prodam, kako i za koje pare je već moj problem. Ima neko nešto protiv tog mog stava?
Kao što rekoh, vreme će pokazati. http://scobleizer.wordpress.com/2005...proach-to-web/ Odoh da radim nešto (PHP5 )...
08. 11. 2005. | #45 |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Sretno sa Ruby-jem, a mislim da je ipak mudrije sačekati da isti postane popularniji --- nije baš da ćemo mi ostali da okasnimo ako ne krenemo sa učenjem istog još danas.
Ja bih tebi preporučio da ti pogledaš malo .NET, pogotovo pošto Microsoft od danas daje besplatno za skidanje i korišćenje Visual Studio Express 2005 (razne verzije), sa ograničenjem da besplatna verzija može da se skine do 06.11.2006. Kasnije se plaća $49. Mislim da bi ti to bilo bolje utrošeno vreme.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 10. 11. 2005. u 03:42. |
08. 11. 2005. | #46 |
Goran Radulović
Professional
|
degojs, skroz ok predlog ...
da li je bollje ili nije, ne znam ... time will tell
08. 11. 2005. | #47 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Sto si ti neki tvrdoglav covek Ilija, bre
Nije ideja da te neko ubedi da ne radis Ruby, Buby, Lusy (LSD) od tolike price propustas da vidis sta pokusavam da ti kazem. Bre. Nije niko zauzeo gard, pricamo... mislim da je tema dobra, i ne treba nista dirate, iako se malo rasplinula, tok price je zadrzan i lepo se razvija. BTW, niko ne prica da li je PHP bolji od Roby ili obrnuto. Ja ni jednom recju to nisam spomenuo niti mi je padalo na pamet da poredim. Osim sto ne znam Ruby, nisam ni planirao da u ovoj temi poredimo mogucnosti jezika. Zato ne prekidaj pricu nego isteraj svoje ako mislis da si u pravu. OT: Koj' se bre buni za moderatore? Sta fali temi? Jedna od boljih u kojima sam ucestvovao mesecima. |
08. 11. 2005. | #48 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Da ne ispadne da ja guram nešto posebno .NET, isto bih rekao i za bilo koju popularniju tehnologiju (PHP, Java..) u odnosu na Ruby. Kad Rubi postane popularniji.. knjigu u šake i to je to. Nije valjda da moraš već sad da kreneš i godinama studiraš da bi ga savladao osrednje, a ako moraš - pa onda je jasno zašto nije popularniji, zar ne? Do tad, što reče bluesman, skoro da ucenjuješ klijenta vežući ga za sebe.. A to će verovatno da ti se obije o glavu, pre ili kasnije.
08. 11. 2005. | #49 | |
programer
Na probnom radu
|
Citat:
Još nešto, kažete da će klijent odbiti da menja hosting i to je u principu tačno, takođe kažete da klijenti pojma nemaju šta je u stvari PHP ili .NET (većina ne zna ni zašto je nebo plavo). Pa zašto im onda ne predložiti nešto kao "možemo ovaj projekat uraditi u PHP-u, ali možemo uraditi u jednoj novoj tehnologiji (to "nova tehnologija" će se većini dopasti, ako je tehnologija dokazana naravno) što će nam omogućiti da radimo brže (ovo će im se takođe dopasti) pa će vam "Time to market" biti kraći, pa ćete pre moći da počnete da zarađujete (ovaj deo će obožavati), a i ova tehnologija će omogućiti lakše proširenje aplikacije u budućnosti itd.". Mislim da će klijenti u dobroj meri pristati ako argumente predstaviš kako treba, a ako ne pristanu radi se projekat u PHP-u i gotovo. I na kraju još nešto ako ne budemo suptilno gurali klijente u nove tehnologije (koje valjaju naravno, a Ruby objektivno valja) večno ćemo radili sa klijentima koji će zahtevati Java aplete umesto flasha i AJAX-a, i <font> tagove umesto CSS-a, samo zamislite ta mračna vremena, brrrrrr... |
|
08. 11. 2005. | #50 |
Moderator
Expert
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
Poslednjih par postova puno "prazne priče". Evo probaću ovako, neka nam svi koji imaju ikakva iskustva sa RoR programiranjem ukažu na sopstvena iskustva i neka pokušaju da nas sve edukuju zašto je nešto bolje.
Recimo, neka neko kaže "ej, za ovu funkciju mi je trebalo 3 dana, a sada sam to odradio za 1" (kako? zbog čega? itd.). Samo nemojte opet sa "filmovima", jer to nam je već poznato, svi pratimo aktuelna dešavanja.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Here we grow: Ilija Studen join 37signals | mungos | Linkovi | 10 | 11. 05. 2007. 12:59 |
Ruby-Lang.org | crews_adder | Linkovi | 0 | 19. 09. 2006. 18:23 |
Ruby | mungos | Programiranje | 1 | 29. 06. 2005. 19:05 |