25. 07. 2008. | #41 | ||
expert
Master
|
Citat:
Citat:
|
||
25. 07. 2008. | #42 | |
Moderator
Qualified
|
Citat:
Evo ga deo Zakona koji je naveden u dokumentu: Clan 55. 1. Zabranjene su sve aktivnosti ili koriscenje uredjaja kojima se ugrozava ili narusava privatnost i poverljivost poruka koje se prenose telekomunikacionim mrezama, osim kada postoji saglasnost korisnika ili ako se ove aktivnosti vrse u skladu sa zakonom ili sudskim nalogom izdatim u skladu sa zakonom. 2. Javni telekomunikacioni operator je duzan da kao deo sistema, o sopstvenom trosku, oformi podsisteme, uredjaje, opremu i instalacije za zakonom ovlasceni elektronski nadzor odredjenih telekomunikacija. 3. Tehnicke uslove za podsisteme, uredjaje, opremu i instalacije iz stava 2. ovog clana definise Agencija, u saradnji sa telekomunikacionim operatorima i drzavnim organima nadleznim za neposredno sprovodjenje elektronskog nadzora. Znaci - Prvo -- ne moze proizvoljni korisnik, a pogotovu ne svi korisnici i (ne ili !!!) Drugo -- i za toga za koga treba - mora sudski nalog (ili na drugi nacin u skladu sa zakonom).
Train yourself to let go of everything you are afraid to loose. BLOG? http://www.dejankurel.info/blog Poslednja izmena od dkurel : 25. 07. 2008. u 15:05. |
|
25. 07. 2008. | #43 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Ovo ne smemo da dopustimo da prodje... Tacno sam se pitao zasto su sada uhapsili Karadzica, a tek sada mi je jasno...
Sve oci uprte u doktora Dabica, a u pozadini nam oduzimaju privatnost... Ovo ce da prodje totalno nezapazeno u medijima...
25. 07. 2008. | #44 | ||
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pa naravno da nije zakon, niko ne govori o tome, ali u pravilniku mora da stoji pod kojim uslovom neko moze da zatrazi podatke, tamo pise samo "na zahtev" a ne pise da mora da pokaze sudsko resenje ili nesto slicno. Pri tome se govori o proizvoljnom korisniku i periodicnim izvestajima o SVIM korisnicima a evo sta pise u ustavu, clan 42:
Citat:
Osim toga, u prethodnom clanu pise: Citat:
25. 07. 2008. | #45 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Policijska drzava, nema sta...
Kako mozemo da se borimo protiv ovoga?
25. 07. 2008. | #46 | ||
expert
Master
|
@dkurel
Ne mora da pise to se podrazumeva jer je to podzakonski akt. Citat:
Citat:
Ja stvarno ne mogu da verujem odsustvo osnovne logike kada se cita to sto je RRA donela kao pravilnik. Pa to postoji u SVIm EU drzavama, USA, Kanadi itd... Stvarno me plasi to o cemu se ovde raspravlja...
Though nothing can bring back the hour Of splendour in the grass, of glory in the flower; We will grieve not, rather find Strength in what remains behind; Poslednja izmena od STELLANOVA : 25. 07. 2008. u 15:07. |
||
25. 07. 2008. | #47 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Privatnim sudskim tuzbama cim se prvi put sprovede, dizanjem prasine po medijima.
Posto nijednu od ove dve stvari kao pojedinac niko nije u mogucnosti da sprovede, sve oci su uprte u vodece internet provajdere. Nazalost, ocekujem mlake, umerene i diplomatske odgovore. Sve u svemu ovo ce da prodje bez vecih problema |
25. 07. 2008. | #48 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@Stella, da se manemo metafizike, evo ti primeri iz zivota:
- Primer 1: Seselj u Hagu zna da je Natasha Kandic poslala SMS svedoku (sto ona nikako nije smela da radi, ali da ne ulazimo sad u to). Kako on to moze da zna? Da mu nije Karadzic bioenergijom to dojavio... tesko...mnogo je verovatnije da neka sluzba prisluskuje Kandickin telefon (sto je jeli ilegalno), i da te informacije onda koriste za politicke spletke(sto je jeli jos vise ilegalno). - Primer 2: mediji objavljuju snimak privatnog razgovora Zorana Lilića i Žarka Obradovića o pravljenju vlade. Otkud to njima? Ko to snima i sa kojim pravom? Dali postoje "akti" koji, kako ti to kazes, to regulisu? I da se razumemo, i u mnogo organizovanijim i uredjenijim zemljama se desavaju zloupotrebe informacija, seti se samo Watergate-a ili afere oko AirBusa kad je CIA vrsila industrijsku spijunazu u korist Boinga. Postoje mnoge takve price i za Mosad koji vrlo cesto podrzava Izraelske kompanije svojim podacima ( i ne samo podacima).. A kod nas je to sve na mnogo mracnijem nivou..
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 25. 07. 2008. u 15:15. |
25. 07. 2008. | #49 |
expert
Master
|
Sve to stoji ali vecina ovde diskutuje pod pretpostavkom da ce se zakon krsiti. To je apsurdno i jako me rastuzuje da vidim da ljudi razmisljaju u tom pravcu...
|
25. 07. 2008. | #50 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Ne nego cu da razmisljam kao generacije pre moje i da dozvolim da moja deca setaju po ulici 10godina samo da bi videli svinju na raznju.
|
4 članova zahvaljuje cvele za poruku: |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Upotreba Interneta u Srbiji... | glaspodrinja.com | Opušteno | 4 | 03. 08. 2009. 20:42 |