17. 09. 2008. | #41 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
samo da napomenem, ja smatram da je hakovanje bilo kog sajta 100% losa stvar. Ali isto tako smatram i da je policijska brutalnost uzasna stvar, pa mi je ipak bilo malkice drago kad sam gledao kako je Vucic dobio po ledjima.. eto, znam da nije lepo od mene, ali sta ces..
17. 09. 2008. | #42 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.01.2008
Hvala: 14
29 "Hvala" u 21 poruka
|
|
18. 09. 2008. | #43 | |||
majstor
Wrote a book
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
18. 09. 2008. | #44 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Možeš li da kupiš novu Tojotu Korolu model 2001? Ne možeš. Možeš li da kupiš novi Mac, a da na njemu bude MacOS 9? Nisam siguran, ali mislim da ne. Kad sledeće godine izađe Win7, da li će MS biti dužan da održava i prodaje Win XP, Vistu i Win 7? Sve namenjeno istom tržištu, pa da li se to njima isplati, u pogledu troškova? To je ipak i njihova odluka, šta im se isplati, a šta ne. Osim toga, Majkrosoft više nema monopol na desktopu, to je smešno više i raspravljati. I OSX i Linux su alternative za desktop, PC, tržište. Na tom suđenju u USA pre, sud jeste zaključio da je MS monopol na tom tržištu, ali je sudija Džekson tada ISKLJUČIO Mac iz tog tržišta, jer nije koristio x86 procesore (a i da nije, Mac je imao mizerno učešće). Danas je druga priča što se Mac-a tiče, a i Linux se polako probija sve više (npr. Asus EEE i slični, itd).
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 18. 09. 2008. u 00:25. |
|
18. 09. 2008. | #45 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
jos jedna stvar je cini mi se zaboravljena:
- zaposleni u firmama. znam da one milijardere zabole dupe za hiljade njihovih zaposlenih... ali kada krenes... zaposlis petoro... sa tim ljudima provodis 8h dnevno... neminovno je da osecas odgovornost za njihove porodice. odgovornost raste, grabis sve vise... onda kazes sebi da ces davati 20% prihoda u humanitarne svrhe... onda zaposljavas jos vise ljudi... i utripujes se da cinis dobro delo, hranis porodice... to ti jos vise digne moral... nastavis... lepo neko rece da su i najveci diktatori imali neki svoj humani plan no, kada postanes deo sistema... e onda se vise i ne pitas da li ti treba jos, vec to 'jos' od tebe traze drugi [recimo oni koji imaju deonice tvoje firme, ili zaposleni]. da, to je vec masinerija... i to je vec bolesno, ako ti posao uzme ceo dan i ceo zivot... btw, ja samo opisujem sta to ljude tera da 'rastu', i kako sve to pocne. ako covek ne nadje svoj prirodni unutrasnji balans, dzaba sve. Poslednja izmena od Peca : 18. 09. 2008. u 01:23. |
18. 09. 2008. | #46 | |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 21
70 "Hvala" u 46 poruka
|
Citat:
Svaki problem ima obično kontekst; kontekst je ovde "veliki biznis" - pogledaj igrače o kojima je reč. Ako je to zaista biznis, a ne hobi ili zabava, onda CILJ BIZNISA JESTE da bude MONOPOLISTA jer mu tako garantuje najveći mogući profit. Čak i Pera pekar želi da u svom kontekstu (= svom kraju) bude monopolista ili barem najbolji u kraju - jer će tako imati garantovani priliv kapitala. Sledeći put molim te obrazloži tvoju izjavu, ako ti nije previše teško.
18. 09. 2008. | #47 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Чини ми се да је овде био у питању гест хуманости - дифејсери су поздравили Била Гејтса, пензионера који се ослободио прљаво-монополистичко-капиталистичке јурњаве и прихватио се хуманитарног рада.
|
18. 09. 2008. | #48 |
Vaš internet susjed
Certified
|
Ova tema treba definitivno drugi naslov i promjenu podforuma, uvijek mislim netko je napisao nešto u vezi tih hakiranih stranica a vi o monopolu.
18. 09. 2008. | #49 | |
majstor
Wrote a book
|
Citat:
|
|
19. 09. 2008. | #50 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Nije mi jasno sto se bunite sto je lik (Bill Gates) extra snalazljiv, skupio sve na jednom mestu, priblizio sirokim masama vrhunsku tehnologiju, i sebi ispunio sve zelje.
Koliko je sebi doprineo, toliko je i svima ostalima koji se bave IT tehnologijama jer je samo pokrenuo lavinu inovacija. Bilo bi lepo da se u temu ukljuce i "prodavci magle" (nhf) i da vidimo sta imaju oni da kazu na temu monopola ...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Hakovan sajt RTS-a | mileusna | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 27 | 04. 07. 2010. 06:21 |
Microsoft MAPS | rex | e-Business | 20 | 05. 02. 2010. 17:05 |
b92 hakovan! | jasmanac | Opušteno | 17 | 27. 09. 2009. 01:52 |