Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
06. 05. 2010. | #41 |
novi član
Na probnom radu
|
Citam ovde koliko skupo placate firmarinu, pa da iskoristim pricu i ponudim usluge registrovanja agencije za buduce preduzetnike
Ako nekom nije bitno mesto gde mu se nalazi agnecija, a zeli placati najjeftinije, moze registrovati u mojoj opstini. Uslovi nemogu biti bolji, za prvu godinu ste oslobodjeni placanja firmarine, a posle je najjeftinija u Srbiji... Naprimer, za moju malu kompjutersku agenciju kosta oko 3000 godisnje i to tek nakraju 2. godine treba da stigne prvi racun. Inace, ostali troskovikao porez, doprinosi i td. meni izadje oko 7000 mesecno. Eto, ako nekog zanima moze me kontaktirati na PM za vise detalja. P.S. Moze i prebacivanje sedista vase postojece agencije, samo ne znam dal vazi gratis za prvu godinu. |
07. 05. 2010. | #42 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
^ Može, ali od svake registrovane agencije ide po karton piva za sledece devprotalk okupljanje
07. 05. 2010. | #43 |
novi član
Na probnom radu
|
|
08. 05. 2010. | #44 |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
|
Ako nemas nista napisano na sanducetu, zgradi, hodniku, ulaznim vratima, onda si oslobodjen firmarine, tj. komunalne takse, provereno na licnom primeru ovih dana. Znaci, mozes da postavis sanduce, napises svoje ime, ali ne i naziv firme, i samo obavestis postara gde da ubacuje postu.
08. 05. 2010. | #45 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Daleko od toga da si u pravu.
Firma ima zakonsku obavezu da istakne svoje osnovne informacije (naziv, adresa, radno vreme). |
08. 05. 2010. | #47 |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
|
^ Mislim da niste u pravu, ali to mozda zavisi od sifre delatnosti. Nama je pretezna delatnost konsalting i menadzment poslovi (74140), i izjavio sam da se u stanu ne obavlja nikakva delatnost, vec da se ide kod klijenata. Znaci, to je samo sediste preduzeca.
08. 05. 2010. | #48 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
proveri ti to, jer koliko je meni poznato obavezan si da istaknes ime firme tamo gde je sediste. Mozes imati kancelarije gde se radi negde drugde, i tamo ne moras da imas nista istaknuto, ali tamo gde je prijavljeno sediste mora da pise ime firme na interfonu i/ili sanducetu
08. 05. 2010. | #50 |
web dizajner u najavi
Certified
Datum učlanjenja: 07.05.2009
Hvala: 53
5 "Hvala" u 5 poruka
|
100% mora da im istaknutih informacija tamo gde se nalazi sediste firme, a mislim i u isturenim kancelarijama i delovima firme, jer si i njih duzan da prijavis kao komercijalne objekte.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Otvaranje agencije.Dilema. | Milance | e-Business | 25 | 08. 06. 2010. 09:57 |
Citibank UK, otvaranje racuna | cvele | e-Business | 8 | 24. 08. 2008. 04:45 |
Otvaranje prvog Internet parka u Srbiji | Miloje Sekulic | Opušteno | 45 | 17. 06. 2008. 18:09 |
Otvaranje softverske firme za rad sa inostranstvom... sta sve treba? | raindog | e-Business | 105 | 11. 11. 2007. 18:28 |
Pohvala za otvaranje firme u Srbiji kod Guya Kawasakija na blogu | mungos | e-Business | 6 | 02. 08. 2006. 18:59 |