Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
19. 11. 2009. | #41 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Tnx @ivanhoe & @robi-bobi!
U pitanju je PLAY2GO projekat, čija je transformacija nagoveštena pre par meseci. Ne bih da spamujem ovu korisnu temu, uskoro ću postaviti online... biće free za download, korišćenje i programiranje. |
"Hvala" srdjan za poruku: |
22. 11. 2009. | #42 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Zaglavih sa nalaženjem "Android verzija" sledećih symbian aplikacija... pa ako neko zna:
1. muzički plejer - ugrađeni u Magic je užas... treba mi nešto nalik PowerMp3 na symbian-u (poželjno je da ima mogućnost skidanja covera) 2. video plejer - nešto nalik SmartMovie ili CopePlayer-u 3. programče za odbijanje poziva (crne/bele liste), automatsko slanje smsova i sl. - zamena za Advanced Call manager 4. snimanje razgovora - nalik UltimateVR
22. 11. 2009. | #43 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
|
i ja isto ocekujem da nece biti preveliki odziv nasih programera na takmicenju, ali vredelo bi probati, makar lepog isqustva radi..
ono sto znam kao dosta neproverenu informaciju je da je VIP prodao "samo par hiljada Android telefona", sto znaci da imamo .. sta? koje ciljno trziste? 3000 ljudi? a koliko od toga su programeri?? ja imam HTC Magic pa cu probati da napravim nesto prosto jer me interesuje Android i razvoj mobilnih aplikacija, to jurim vec poslednje 2 godine, a VIP takmicenje.. manje/vise.. pa ako se i tu prijavim, super, ako ne... fun anyways! jel' ce jos neko od vas ucestvovati? |
22. 11. 2009. | #44 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Da postujem ja jos neke korisne aplikacije koje sam do sada "provalio"
aCurrency - Konverzija valuta, slicno currency dashboard widgetu na macu (automatski skida rate online) Advanced Task Killer - Samo ime kaze, background taskove. Android sve startovane aplikacije drzi u memoriji i valjda ubija tek kad vise nema memorije, sto je smrt za bateriju. Sa ovom aplikacijom baterija mi traje jedno 10 puta duze! Frozen Bubble - Moja omiljena igrica, port sa Linuxa Meebo IM - All in one IM aplikacija Places Directory - Sjajna aplikacija, pooput POI-a (Point Of Interested) na GPS uredjajima. Omogucava vam da i bez GPS-a pronadjete najblize lokacije poput restorana, benziske pumpe itd. Sudoku Free - Igra Sudoku Shazam - Ne znam da li sam ranije pominjao, naslonite phone na zvucnik na kome svira neka melodija, i app skine podatke o istoj sa neta. Radi SJAJNO! Listen - Google Aplikacija omogucava da slusate podkastove. |
2 članova zahvaljuje dinke za poruku: |
22. 11. 2009. | #45 |
xyz
Grand Master
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Ja verovatno pošaljem nešto
Ono što malo vidim kao problem su "terms". Mislim na odredbe o "nemogućnosti ekonomskog iskorišćavanja". Zbog ovog mislim da bi svaka aplikacija trebala biti dostavljena jasno označena kao verzija 1.0, sa obaveštenjem na par mesta da je upotreba isključivo u skladu sa uslovima ovog konkretnog takmičenja. Ako je aplikacija iole ekonomski korisna, onda možeš da iskoristiš buzz "izazova" i kreneš od 1.1 što ti inače VIP-ov terms dozvoljava. Naravno, implementiraš "check for updates" operaciju da bi korisnici saznali za 1.1 |
22. 11. 2009. | #46 |
Super Moderator
Invented the damn thing
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Ja sam iskreno veoma skeptican da ce ziri uopste moci i da dodeli neke nagrade (osim ako se neke firme koje vec rade razvoj aplikacija za mob uredjaje ne ukljuce u ovo). No nadam se da gresim
Inace i sam bih se veoma rado bacio na ucenje androida samo da imam malo vise vremena. |
22. 11. 2009. | #47 |
xyz
Grand Master
346 "Hvala" u 163 poruka
|
^ Mislim da bi tebi bilo lakse nego nekom ko vec dolazi iz JavaME/BB razvoja, obzirom da je malo drugacije (komplikovanije) i moras odredjene stvari da un-learnujes
API je dobro dokumentovan i lagano se pravi community pun entuzijazma, tako da ne sumljam da ce biti pregrst HelloWorld aplikacija, a mozda i malo kompleksinijih. Postoji source za FourSquare gde mogu da se vide neke naprednije cake, primenjene u stvarnoj aplikaciji / servisu. |
"Hvala" srdjan za poruku: |
22. 11. 2009. | #48 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
^ http://www.matcheck.cz/androidguipsd/ ko hoće da se igra
22. 11. 2009. | #49 |
Super Moderator
Invented the damn thing
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Aha, znaci prakticno sinktaksa Jave ali kompletno drugaciji API, tipa nema klasa/package-a koji su prisutni u J2SE osim onih standardnih (System ... kako vec) vec je kompletno okruzenje drugacije?
|
22. 11. 2009. | #50 |
emperor Selassie
Grand Master
|
I ja sam počeo da se zezam sa Eclipse-om + Android SDK, al' jako sporo napredujem :S
Off Topic: a da odvojimo VIP takmičenje u odvojenu temu? |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Android Froyo | webgazda | Opušteno | 21 | 07. 09. 2010. 00:31 |
Android telefoni | DejanVesic | Web aplikacije, web servisi i software | 81 | 27. 04. 2010. 11:06 |