![]() |
#51 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Znaci moralo je da počne sa gossip da bi privukli žene da se aktivno uključe ?
![]()
![]() |
#52 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Idu mi na živce ovi tzv. "razgovori o muško-ženskim odnosima"... Uspješno sam izbjegavao ovaj thread danima, ali avaj... To je kao neka latinoamerička serija ili npr. film sa Čak Norisom -ako se uključiš, gotov si... Uvjek to bude prepuno generalizacija i predubjeđenja, svako drži svoju busiju pameti & predrasuda, pa ko koga...
Npr. ja sam, po nekim tradicionalnim balkanskim kriterijumima, de facto papučar... ![]() Sad, naravno da neću izdržati da se ne uključim ![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Maslow#...of_Human_Needs I još jedna stvar: Očekujem da se Isidora Bjelica učlani na forum i uključi u raspravu... ![]()
![]() |
#53 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Off Topic: Ne znam kakvo je njegovo seksualno opredeljenje, ali ja mislim da sex treba staviti definitivno u fizioloshke potrebe ![]() PS. Nisam psiholog, ali znam shta meni treba ![]()
![]() |
#54 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Što se žena u startupima tiče najveći problem je što imamo... malo startupa. Čak i oni koji postoje su više neke micro priče nego stvari o kojima čitamo po kojekakvim blogovima koji pokrivaju startupe. Prvo da stvari malo krenu iz mrtve tačke, a posle toga će ići lako jer će se ukazati potreba za ljudima da pokriju biz deo.
Off Topic: Kažu da ukoliko želite da osigurate da se donose što bolje odluke treba da osigurate različitost unutar ekipe koja donosi odluke: pol, starosne grupe, etnička pripadnost, stručni profili itd. Zato svakom timu treba ženski pogled na stvari, svakoj grupi programera neko ko je osetljiv po pitanju izgleda finalnog proizvoda, grupi idealističnih klinaca koji non-stop jure za novim alatima neki old-school stručnjak itd.
![]() |
#55 |
Petit cervelle
|
![]() Mislim da se ova tema mnogo otegla i otišla u nekom drugom pravcu, daleko od žene i strtupa!
Ravnopravnost polova! Svi imaju pravo da budu dobri u nečemu, pa i da postanu lideri, domaćica, tzv.papučari (nepravedan naziv), "žene barbike" i sl. ![]() Žene kao i muškarci mogu podjednako dobro da vode strtup i da ga pokrenu! Ja ne posmatram posao i život kao bespoštesnu borbu polova i smatram da svi zajedno treba da radimo ![]() I još jedno obavestenje za neobaveštene: Žene vole da vladaju iz senke pa stoga uopšte nije teško imati i drugi username! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Knowledge base
Wrote a book
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Off Topic: Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
![]() |
![]() Citat:
Verovatno je ovo znacajan podatak za osobe koje se bave SEO i drugim nacinima promocije online ![]() Miloje P.S. kako ide onaj vic o tri studenta i diskusiji o virtuelnom seksu kad student elektrotehnike na kraju kaze "Virtuelni - sta?" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Cyber šta ?
![]()
![]() |
#59 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() .. ko te ne zna skupo bi te platio
![]() elem ako je nek dobar u ovom poslu nema potrebe da nosi pantalone tolicno |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
novi član
|
![]() Cao svima :-)
Mislim da je sve receno ovde vec, samo sam htela da dodam nesto :-) Ovde kod mene[USA], guranje zena u IT je veoma izrazeno, skoro i preterano. Nakon guranja na skolovanje, dolazi profiling za radna mesta, zene i manjine. A ako si zena i manjina, sva vrata su manje/vise otvorena, sto pretpostavljam stvara problem kasnije jer kolege smatraju da ste samo tim putem dosli do posla. Sto i dalje povlaci drugi problem, trenutno je najteze naci posao belim muskarcima, jer se oni nalaze poslednji na lestvici, naravno sa istim kvalifikacijama ostalih. Odnosno, verujem da nece uzeti devojku iz Bangladesa sa prosekom 2.4 a odbiti decka sa 3.8 :-) ![]() ![]() Da zavrsim, mozda bi vasi fakulteti trebali da urade nesto po tom pitanju. Prezentacije po srednjim skolama, pokazati zenskom delu populacije da te skole nisu 'no no'. Josh nesto, sad sam se setila. Kada sam radila u skoli kao lab asistent hemije/fizike, fakultet je imao program da dovodi decu iz petog i iz osmog razreda na jedan dan. Za taj dan bi obisli laboratorije hemije, fizike, biologije, inzinjeringa, el, gde smo im pokazivali razne 'flashy' experimente.A nakon toga, dobili bi sladoled napravljen tecnim azotom ![]() Cemu sve to..? Peti razred da se zainteresuju bar malo za te smerove. Osmi razred da isplaniraju raspored za srednju skolu vishe usmeren prema matematici, zbog kasnijeg upisivanja na fakultete drugacijih od sociologije, jezika, itd. Decu iz srednje dovode jako malo. Reci jednog profesora "Za njih je kasno, ako se vec nisu opredelili".I sve ovo opet je jace usmereno prema zenskom delu ![]() Poslednja izmena od Jagoda : 10. 11. 2006. u 06:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Zene, kola i laptop | Ekvador | Opušteno | 25 | 25. 08. 2010. 16:38 |