Istine i zablude Sve što ste ikada želeli da znate o ... a niste smeli da pitate, ili niste imali koga da pitate ili vas je neki "znalac" opasno slagao :) |
|
Alati teme | Način prikaza |
13. 07. 2008. | #51 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
Elem jedno pitanje na koje me zaista zanima odgovor roditelja.
Da li je neko kupio ili razmisljao da kupi teleskop detetu, pa da se zajedno bave stargazing-om? Kakva su iskustva i kako deca reaguju? |
13. 07. 2008. | #52 |
expert
Master
|
Priliko prvog gledanja mogu se dogoditi stvari koje ce dozivotno stvoriti traumu detetu i iz korena promeniti poglede na svet. Redje se desavaju nocne more i nesanica zbog razmisljanja o tome koliko smo mali i koliko smo daleko od svih ostalih nebeskih tela. Obavezno stavljati roze filter preko teleskopa radi boljeg i vedrijeg pogleda na nebo.
|
13. 07. 2008. | #53 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Citat:
|
|
13. 07. 2008. | #54 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
kao i sve druge stvari teleskop je zabavan nedelju dana, posle im se radi nesto drugo...
13. 07. 2008. | #55 |
Mister
Master
|
Kod mog klinca to traje i manje. Max sat vremena. Verovatno, što su stariji, to više imaju koncentracije. Mislim da je prava stvar da deca nauče šta valja a šta ne, tj. da steknu ispravne vrednosti u životu pa će se više zanimati za "normalne" stvari.
Ako gledam po sebi, bio sam prilično nestašan kad sam bio mali, ali sam onda počeo da sviram pa mi je glavna zanimacija bila muzika, probe i koncerti. Nisam imao vremena ni interesovanja, kao većina mog društva, da "visim u kraju" i sve što ide uz to. Naravno, ne mislim da decu treba siliti da sviraju, treniraju fudbal, karate, itd... Vidim da je sad u modi "naterati" dete da ide na časove tenisa. Kapiram da deci treba pustiti na volju da se bave čime god žele, sve dok kapiraju šta je ispravno, a šta ne. I da je dovoljno pokazati im šta sve mogu da rade i čime da se zabave, osim da blenu u monitor/TV.
14. 07. 2008. | #56 |
expert
Grand Master
|
Off Topic: "I want 10000 tough guys, and I want 10000 soft guys to make the tough guys look tougher" conica, koji potpis, umro sam od smeha inace jako lepa diskusija, iako nisam tata ovo je jedan od razloga zasto volim DPT - pametni ljudi pricaju o IT i jos ponecemu |
14. 07. 2008. | #57 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 22.08.2006
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
|
14. 07. 2008. | #58 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
može biti jako interesantno. Dete se može zanimati i mesecima gledanjem Meseca, Sunca (sa obaveznim filterom!!!) i pokazivanjem drugovima šta je gde i kako.
21. 07. 2008. | #59 |
Moderator
Qualified
|
To sve zavisi od decijih interesovanja, a dobar nacin da to saznas je da pricas sa svojim detetom.
Dovoljno su pametni da kazu sta ih zanima i kada.
24. 07. 2008. | #60 | |||
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
Postoje razni edukativni programi baš za decu do 3 godine (serijal Baby Van Gogh, Baby Mozart... ) koji ne samo da zainteresuju decu već imaju i druge uticaje. Da si malo pogledala baby TV videla bi da tamo nije samo "šarenilo koje se razliva" već deca uče boje, relacije (ispred, iza, ispod...) kao i mnoge druge stvari. Citat:
Citat:
Samo da rezimiram, ne postoji žena ili čovek koji može da se posveti 100% detetu (a ako ima više od jednog deteta situacija je još teža), to je samo utopija većine budućih roditelja. I ne samo to - to je i velika greška, jer tako propadaju brakovi. Videćeš kada budeš majka, zavapićeš za par minuta za sebe.
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Internet brand ... ? | Milos Vukotic | Opušteno | 9 | 28. 08. 2008. 23:18 |
Internet na TV Avala | Miloje Sekulic | Opušteno | 5 | 20. 10. 2006. 21:48 |
Internet je čudo | Ilija Studen | Opušteno | 8 | 01. 10. 2005. 03:50 |