30. 01. 2011. | #51 | |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Momci, izvinite, ali ne kontam
Ako ovdje otvoreno kazete da bi vi tako uradili ispod zita da imate priliku, o cemu onda uopste pricamo? Onda je samo problem sto je to neko drugi uradio pa cemo drvlje i kamenje na njega? Moguce da sam ja iz neke druge price ili sta ti znam, ali mi nije jasno... Citat:
|
|
30. 01. 2011. | #52 | |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
|
Citat:
ima nas i ovakvih i onakvih. Ako se postavi sistem koji ima jasna pravila koja će svi da poštuju, složićeš se da će onda u tom sistemu uvek pobeđivati sposobniji. Postavlja se pitanje šta je sa onih ostalih 90% ljudi koji isto tako žele da žive dobro??? Da li to znači da će im se zabraniti da se bore za sebe i svoje. Pa i oni imaju decu, gladne stomake, supružnike koji očekuju dosta od njih a bogu mi nađe se i po neka vetropirka sa strane da im pojača i podstakne motivaciju??? Nagradno pitanje je kako ovaj problem rešiti??? Odgovore slati na adresu: Marksa i Engelsa bb. mesto:11tisuća Nedođija!" primalac: "Ilija Čvorović zvani Lenjin" |
|
30. 01. 2011. | #53 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
I da odjednom sav materijal na sajtu nikne sam od sebe. Sve slike dobiješ sređene za web od profesionalnog fotografa, sav tekst sređen, sa prelomima, lektorisan, ... Nikada te više klijent ne nazove da pita zašto mu se miješaju slova Z i Y kada prebaci na "našu" tastaturu, zašto ga nema na "Guglu", zašto mu OE jede mailove, zašto ne može poslati 200MB sliku...
|
30. 01. 2011. | #54 | ||
old school
Expert
Datum učlanjenja: 09.04.2009
Hvala: 80
72 "Hvala" u 46 poruka
|
Citat:
Da li bi @zira uradio sajt za 20,000.00 evr, ništa što već ne znaš, treba ti vremena ,manje nego što misliš? Citat:
Zavisi da li imaš vremena, ovde je ipak reč o sajtu, čuja izrada košta "malo"više -- baš sam zapeo, neču više Poslednja izmena od metaphysic : 30. 01. 2011. u 23:46. Razlog: zapeo |
||
30. 01. 2011. | #55 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 15.01.2009
Hvala: 2
3 "Hvala" u 2 poruka
|
Citat:
Samo ono što trenutno postoji i vidi se bi radili za minimalno 700 EUR pa na više, zavisi koliko bi uspeli da "izvučemo" i koliko bi bili popunjeni u tom trenutku tj da li bi nam možda bilo važno da dobijemo baš taj posao zbog reference ili rupe u budžetu sve jedno. Bilo o kojoj firmi koja u svojoj delatnosti radi web sajtove, ono nije projekat na kome radiš mesec dana i za čije potrebe ćeš ti odjednom angažovati ljude koje već nemaš u firmi. Obično se radi i odžava više sajtova od jednom... 250 EUR bi bilo gubljenje vremena, to može da odgovara nekom da se igra honorarno. |
|
30. 01. 2011. | #56 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Pitanje je pogresno jer se veoma razlikuje "raditi sajt" od, politicki korektno receno ucestvovanja u namjestanju tendera.
|
30. 01. 2011. | #57 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 17.03.2006
Hvala: 9
15 "Hvala" u 10 poruka
|
Citat:
Ja sam men se cini mal potego tu pricu, jel mi sve pocelo malo licimjerno djelovat... Ja bi uzeo da radim takav poso, sto da ne. Radim posteno svoje poslove, i ako bi dobio priliku da radim poso za 20K evra, tj, ak je neko voljan to da plati sto da ne? Ja sam uzoran gradjanin, placam porez, socijalno, ovo ono ... imam priliku naplatiti poso 20K koji vrijedi 2K sto da ne? Telekom je ove godine imo 80 miliona maraka ciste dobiti pa ih niko ne proziva za to jesu moralni? Sto, malo im je 8 miliona u plusu? Diskusija treba da ide u pravcu: koji zvaljo je odobrio 20K evra za sajt koji vrijedi 2K evra u drzavi u kojoj 30% naroda nema sutra ujutro sta da jede, a ne ko je uzeo te pare |
|
31. 01. 2011. | #58 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 93
525 "Hvala" u 19 poruka
|
To je jedno pitanje.
31. 01. 2011. | #59 | |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Citat:
|
|
31. 01. 2011. | #60 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
@ zidoo
pa koliko ja kapiram ovde i nije mainstream prica ko je radio sajt, nego kako je posao uradjen/neuradjen i ko se tu omastio. Prica i ide, po meni, u pravcu kojeg spominjes na kraju.