13. 09. 2008. | #51 |
profesionalac
Professional
|
Kao gejm programer ili nastavish kao koder dok ti kosa ne osedi i postanesh prvak sveta u cinizmu, ili zavrshish u menadzhmentu, ili kao C++ programer u finansijskoj industriji. So there you go.
Interesantnih/teshkih problema imash u kojoj god industriji da radish, sve je pitanje lichne predispozicije.
14. 09. 2008. | #52 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
|
ok, kapiram...
kul. hvala na info-u, 'preciate it |
14. 09. 2008. | #53 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2007
Hvala: 8
39 "Hvala" u 10 poruka
|
Ovaj se thread stvarno razvukao, iako koliko ja vidim malo je ljudi stvarno odgovorilo na pitanje koje je postavljeno.
Zadnje 3 godine, 1 mjesec i 26 dana od kako sam zaposlen(prvi posao); mislim da ne moram objasnjavati kao mi je kada pamtim svaki dan od kada sam se zaposlio :-) Radim na Solarisu(od 8 pa sada do 10) sa C++, C i shell scripte, radi se o software koji služi za transformiranje CDR-ova(Caller Detail Record), nešto što je jako bitno za telekomunicakije, znači za naše mobilo telefoniranje. Kod sam pisao, vjerovali ili ne jedno vrijeme u vi. Poslje radio u emacs-u. Sada sam u PSPad-u i vi ako treba nešto direko preko shella izmjeniti. Meni je u samo poslu programiranje najgore to što, mi se često znalo dogadati, pogotovo u početku i dok je veći presing da i kada završim posao razmišljam o problemima koje treba riješiti. Neznam kako drugima ali meni to nije drago jer ipak nisam plačen po poslu koji obavljam nego po vremenu koje provedem u uredu, žalosno ali istinito. Pisao sam i user manuale, razne vrste interne dokumentacije, radio procijene za nove feature, sve i svašta. Nije mi dago kada ljudi misle da je posao programera sjedenje pred kompjuterom i lagano piskaranje i da je bauštel(fizički rad na građevini) teži. Jer naradio sam se ja i fizički u životu i mogu reći da mi je fizikalija dosta lakša, ko kaže da je programiranje lakše, taj po meni onda nije nikada ni radio programiranje. Kada uvatim vremena i volje, onda znam gledati(istraživati) i druge tehnologije, napisati nešto u PHP-u, zadnje sam gledao web2py što mi se isto jako svidjelo, ali mislim da je bolje sa djagom se igrati nego sa web2py. |
"Hvala" misko_ za poruku: |
14. 09. 2008. | #54 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
|
@misko
wow. kul. e bas takav jedan odgovor sam trazio, straight to the point. THANKS! anyone else? share with the group! ^_^ |
24. 09. 2008. | #55 |
Developer
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Ove godine na poslu:
- generator c# koda za interni format servisa ( C#) - mali gui alat za pretrage po razlicitim bazama odjednom ( C#) Trenutno pisem u Javi proxy izmedju web servisa i internog formata servisa, i tu me security aspekt apsolutno ugusi, posto nisam bas zainteresovan za tu oblast. Tako da ako vidite da vam je rata za kredit veca... Faks (nabrojacu samo cega se secam): - Ruby - nekakav stack kalkulator - Middleware u javi sa svim implementiranim patternima iz knjige Remoting Patterns (ISBN 0470856629 ) - WebShop na kom sam radio 2 meseca -> ASP.NET, Windows Forms, NHibernate, WCF, WWF ... - Praktikum preko ljeta poredjenje razlicitih OR-Mappera u .NET - Praktikum preko ljeta Cloud Computing (jos uvjek nezavrsen ) - Microsoft Robotics - pravio jednostavne simulacije sa robotima Poslednja izmena od bags : 24. 09. 2008. u 11:26. |
24. 09. 2008. | #56 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Tipičan dan jednog muzičara...
24. 09. 2008. | #57 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 17.03.2006
Hvala: 9
15 "Hvala" u 10 poruka
|
Tipičan dan jednog alkoholičara...
|
25. 09. 2008. | #58 |
133t
Master
|
rockstar programmer?
|
25. 09. 2008. | #59 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Koji gasi tekilu pivom... 63 puta dnevno!
PS: Nervira me ovo trpanje u koševe. Stvarno ne znam kako bi trebalo da izgleda "tipičan programer"... Kao u attachmentu?
25. 09. 2008. | #60 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 17
14 "Hvala" u 11 poruka
|
Ima i jedna cuvenija fotka ... iako i ova tvoja hladi krv u zilama ...
Sergej Brin je na promociji prvog Android telefona spomenuo da prva aplikacija koju je on napisao za andorid meri koliko si visoko bacio telefon kad ga frljnes u fazduh Reko bih lagani dokaz da u programiranju ima neceg vise od samo novca ...
Yahoo, Bebo, Woofy … Technology businesses must cut the baby talk, you’re a multi million corporations not a stuffed animal. Grow up, if I wanted to see uncaring money making machines with cutie names I’d go to a strip club. - Bill Maher |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Više od jednog li:hovera | chandler | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 4 | 20. 09. 2009. 11:00 |
evo jednog crtaca :) | flash_back | Opušteno | 1 | 06. 09. 2009. 01:06 |
Dopremanje (jednog Maca) iz USA | Ilija Studen | Opušteno | 10 | 06. 06. 2006. 23:14 |
Statistike jednog developer sajta | Ilija Studen | Web aplikacije, web servisi i software | 8 | 17. 08. 2005. 01:44 |