15. 01. 2006. | #51 | |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Je li? A sta je finalizacija u Adi i Javi? Mislis na malloc pa da sabiras i oduzimas poenter kao u asembleru? A to nece ni u Adi mozes samo da dealociras memoriju ako si siguran da ti instanca ne treba (inace se finalizuje automatski) a kako znam Java je to preuzela od Ade i C++. I u Javi i u Adi imas inicijalizaciju i finalizaciju. Ne znam da li u Javi moze da se dealocira memorija prakticno za zivota instance koja ju je alocirala, ako ti ne treba (bibliotecke funkcije npr.).
Citat:
Ovo gore sto sam ti rekao za alokaciju i dealokaciju memorije na Adi vazi od MIL-STD-1815 standarda koji je usvojen 10 Decembra 1980 (Ada Bajron je rodjena 10 Decembra 1815). To sto je C kao i Asembler ja nisam kriv. Ni u paskalu to nemas a valjda ni u moduli-2 ka direktno zvrljas po memoriji. Poslednja izmena od bojan_bozovic : 15. 01. 2006. u 21:48. |
|
15. 01. 2006. | #52 | |||
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Kakve to veze ima sa alatima tipa VS, kakve to veze ima sa webom? Citat:
Citat:
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 15. 01. 2006. u 21:51. |
|||
15. 01. 2006. | #53 | |
član
Certified
|
Citat:
Glavna razlika (IMHO) je to što mi ovde pričamo o web programiranju. Tako da će gooomila parametara biti najobičniji stringovi (ne računajući na neki od RPC protokola), samim tim skoro sve konverzije će se ionako morati da urade u samom kodu. Definisani tipovi podataka će me sprečiti da ja (ili korisnik klase/funkcije) ne prosledim pogrešan podatak - lepo, iako će to u svakom bolje organizovanom projektu svejedno naloviti unittest-ovi, ali ko će sprečiti korisnike sw-a da pošalju pogrešne podatke? Definisani tipovi!? Pa većina propusta kod www aplikacija pisanih u kompajliranim jezicima potiče baš od toga (buffer overrun, ...). Tu ne pomažu striktni tipovi već dobar exception handling sistem i kvalitetno napisan kod. Daleko od toga da C/C++/etc nisu za web aplikacije, ali glavni razlog za korišćenje tzv skript jezika je brzina razvoja sw-a. Što se performansi tiče, koliko ko troši CPU-a je skroz nebitno kada web app, ionako, skoro 90% vremena provede čekajući na I/O. |
|
15. 01. 2006. | #54 |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Cekaj malo, ako ti definises promenljivu page : Integer range 1 .. 3 imas izuzetak automatski kad imas url tipa http://example.com/?page=4 nije li bolje tako?
|
15. 01. 2006. | #55 | |
član
Certified
|
Citat:
A što se tiče strongly/loosely typed priče, samo sam hteo da naglasim da problem nije u strongly/loosely tipovima nego više u radu sa alokacijom memorije i sl. strongly vs loosely typed je više "moj je lepšo/veći ... od tvoga" tip priče jer oba pristupa imaju svoje prednosti i mane. A ovde je (again) tema: "Izbor tehnologije za velike Web aplikacije". |
|
15. 01. 2006. | #56 |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Imaju. Definises niz odgovarajuce duzine i odgovarajuceg tipa. Nego, mozda sam trebao da pustim njega da ti odgovori
|
15. 01. 2006. | #57 | ||
član
Certified
|
Citat:
Citat:
To bi bilo isto da kao da se mail klijent remote izvršava na serveru kada treba da skineš mail. BTW. XWin baš zbog neprenošenja slike sasvim lepo može da radi i preko *modemske* veze. |
||
15. 01. 2006. | #58 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
String p = request.getParameter( "username" ); Customer c = new Customer( p ); Šta je to, u obe linije? Kakve veze upravljanje memorijom ima sa strongly/loosely typed pričom, opet te pitam? Pa i u C++ možeš da koristiš garbage collection. Ili string klasu. Nesh, ti definitivno ne znaš o čemu pričaš. Mene više mrzi da tupim i odgovaram. Ako ti više odgovaraju loosely typed jezici, slobodno ih koristi. Daleko od toga da nisu dobar izbor pa gomila sajtova je urađena u VBScriptu (ASP), PHP-u i slično tako da niko neće da kaže da su loši, da ne može, itd. Ali nemoj da pričaš stvari koje ne stoje za ove druge. I daj.. pa nemoj da pričaš svašta, uozbilji se malo
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 15. 01. 2006. u 23:11. |
|
15. 01. 2006. | #59 |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
|
@nesh
http://www.usenix.org/publications/l...ang/yang_html/ To je potpuni 2D benchmark. A ako treba 128Mb tekstura za 3D da se prenese za X rezultati su jos gori. Poslednja izmena od bojan_bozovic : 15. 01. 2006. u 22:56. |
15. 01. 2006. | #60 |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
@boki: pusti bre sad to.. Svi imamo Google pa možemo da linkujemo sve živo. Meni je jedan dokazivao da postoje vanzemaljci tako što mi je pokazivao koliko stranica na tu temu ima Google.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Izbor PHP Framework | dootzky | PHP | 100 | 21. 02. 2010. 19:15 |
Forum za web tehnologije | Pedja | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 1 | 24. 08. 2006. 14:50 |