29. 02. 2012. | #52 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Nisu ovde novinari krivi vec je ovo skolski primer kriticnog PR-a na delu.
Naime, PR agencija koja je dobila posao da odradi FB aplikaciju je, koliko je meni poznato, outsource-ovala izradu aplikacije drugim pod-izvodjacima koji nisu uradili posao kako treba pa je aplikacija prosto receno pukla a da jos nije ni zazivela. Posto je agencija koja je dobila posao ustvari visoko rangirana PR agencija, doslo je do klasicnog spinovanja price u vidu PR saopstenja kako bi se pokrio fail developera i sacuvao obraz PR agencije koja je i dobila posao. Znaci u pitanju je katastrofalno odradjen posao oko FB aplikacije i odlicno obavljen posao PR agencije. ps: verovatno ce se javiti i ovde kako bi ispeglali stvar i poklopili me nekom pricom Poslednja izmena od jasmanac : 29. 02. 2012. u 21:09. |
"Hvala" jasmanac za poruku: |
29. 02. 2012. | #53 |
Иван Бишевац
Qualified
|
Ок, значи лоше/намерно пренета вест.
А шта мислите о другом питању које сам поставио? |
29. 02. 2012. | #54 | |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Off Topic: @biske Mislim da je lose poredjenje igre koju pominjes i FB aplikacije jer su razlicite stvari. Ja nisam video aplikaciju, i sada je nedostupna na https://www.facebook.com/djokovic.of...59926240792385 ali vidim na twitteru komentarisu da nije hostovana na FB, nego na njegovom sajtu!? Meni je ovo nelogicno. @jasmanac Mozes li bar pojasniti ako znas detalje, da li je to klasicna aplikacija hostovana na FB ili na drugom mestu. Citat:
Ako se ovaj off sad razvije ovde, neka je moderator premesti.
01. 03. 2012. | #55 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 11.01.2006
Hvala: 66
11 "Hvala" u 9 poruka
|
Ниједну страну апликацију не хостује Фејсбук. Све апликације се хостују на другим серверима а приказују се унутар iframe-a.
|
"Hvala" JovanT za poruku: |
01. 03. 2012. | #56 | |
Иван Бишевац
Qualified
|
Citat:
Пре два дана сам мало гледао фејсбук секцију за програмере и тамо пише да се апликација прави на тај начин што се направи сопствени сајт а онда га на фејсу ставиш у iframe (http://developers.facebook.com/docs/...torial/#canvas). Моја претпоставка је да овде није коришћен Cloud већ стандардни хостинг, где не може баш брзо да се реагује за повећање ресурса. |
|
"Hvala" biske za poruku: |
01. 03. 2012. | #57 |
Siva eminencija
Grand Master
|
Jasmanac, mislim da si pogodio 110%
A uz to su garantovano developerima budzet odredili metodom otprilike Jos kad vidis koliko aplikacija hostuju na istoj masini: http://themediagrindhosting.com/clients/
HuxleyDev Poslednja izmena od McKracken : 01. 03. 2012. u 01:43. |
01. 03. 2012. | #58 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
@biske
Ok, sad je jasnije...nemam iskustva sa fb app, canvas...radio sam samo soc. pluginove, sto je obrnuta stvar.
01. 03. 2012. | #59 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ma ja mislim da oni spinuju vest oko te aplikacije da bi je promovisali, uospte ne verujem u tu pricu sa milionima koji su oborili server...
Jeste vi znali da postoji neka aplikacija dok niste culi da je "oborila facebook"? Niste, zar ne?
01. 03. 2012. | #60 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Znalo se da postoji aplikacija. Ne moze da se radi viral za aplikaciju koja nije dostupna.
To je umece PR strucnjaka da navodi vodu na svoju vodenicu |
|
|