12. 05. 2011. | #51 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 30.09.2005
Hvala: 5
4 "Hvala" u 4 poruka
|
Pokusao sa da kupim neke knjige jer sam hteo da ih procitam kuci na racunaru, ali ne moze ( ne moze ni ako hoces da ih posaljes na uredjaj)
Kada pokusas da kupis neki naslov koji nije moguce kupiti za nase trzise prvo nema cene,a u uglu stoji da mogu da je kupe samo kupci iz US. Kada sam promenio adresu na sediste u US i pokusao da skinem nekoliko knjiga iz besplatne kolekcije, uspeo sam za 3, ali mi je vec posle nje dobio upozorenje da ne mogu da skinem knjigu jer mi se razlikuju adresa koja mi je prijavljena i lokacija na koju saljem knjige (verovatno prate IP adresu). U prilogu imas primer za 2 knjige koje nisam mogao da kupim. Do sad su resenja bili gift sertifikati, proxy i skrivanje IP adrese, ali izgleda da to vise ne radi. Postoji izgleda jos neko resenje sa VPN, ali o tome jos nisam dovoljno procitao tako da nemogu nista da kazem |
19. 06. 2011. | #53 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
Upad... graphite ili white pitanje je sada ?
|
19. 06. 2011. | #54 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Graphite, kazu da je prividni kontrast mnogo bolji
|
"Hvala" Dzordz za poruku: |
24. 07. 2011. | #55 |
član
Certified
|
I ja takođe planiram da kupim kindle, ali se dvoumim između verzija od 6 i 9 inča. Cena uređaja od 6 inča mi je pristupačnija (oko 120$), ali se plašim da mu ekran nije previše mali, jer nisam još uvek imao prilike da ga vidim uživo. Da li neko od vas ima taj manji model i kakva su iskustva sa kindle i pdf formatom na njemu?
|
24. 07. 2011. | #56 |
majstor
Wrote a book
|
Ja imam, sa PDFom se generalno patis. Medjutim postoje programi koji mogu PDF konvertovati u .prc ili .mobi i onda nemas problema.
Jedino neizvodivo je konvertovati skenirani PDF - gdje je sadrzaj zapravo slika a ne test. Nisam vidio 9" model ali 6" je sasvim ok za citanje i za nosenje.
24. 07. 2011. | #57 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
konvertovani pdf-ovi su upotrebljivi, ali nisu bas sjajni jer prelom bude raspadnut, narocito kod tehnickih knjiga sa primerima koda i sl... ali sad vecina knjiga ima i mobi izdanje, pa ako te bas nervira uvek mozes da kupis...
25. 07. 2011. | #58 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Po komentarima kazu da je 9 inace prevelik za nosenje tj ok ako citas kod kuce.
Ovaj od 6 nosim i u gradskom i moze da stane u zadnji dzep od farki (ako bas pokusas ) |
25. 07. 2011. | #59 |
Dusko Petrovic
Professional
|
bash to, ovaj od 6 incha je skroz zgodan za vucaranje unaokolo, ja sam pola knjiga procitao u prevozu
shto se PDFova tice, meni je skroz ok da ih citam u Landscape modu, bez konvertovanja u neki drugi format
25. 07. 2011. | #60 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Ja ne mogu u landscape nista da gledam
Mada knjige koje ja citam nemaju grafikone tabele i slicno. |
|
|