11. 07. 2006. | #51 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
da i meni se blog Gorana Svilanovica dopao, moram priznati da sam imao znatno drugaciji utisak o coveku pre nego sto sam krenuo da citam sta pise..
05. 06. 2007. | #52 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
B92 blog je promenio aplikaciju i dizajn. Hajde sada komentari .
05. 06. 2007. | #53 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
meni se lično dizajn, pogotovo tipografija ne svidja, iz razloga jer liči na neku radnu verziju ... što se tiče samog blog sw , ne bih mogao da dam komentar, jer odbijam da se registrujem da bi mogao da dodam komentar, a i bez mogućnosti trackback-a.
Ne postoji direktni unos u <head> tagu ka linku rss-a, a kao što vidim ne postoji ni rss kao opcija, tako da ovo gubi na definiciji blog-a.
05. 06. 2007. | #54 |
Moderator
Wrote a book
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Postoji opsti RSS, desno od opcije Otvori nalog, a uskoro bi trebalo da bude i pojedinacni RSS za blogere i komentare.
Trackback se nije pokazao kao narocito koristan na Drupalu zbog velike kolicine spama-a.
05. 06. 2007. | #55 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Postoji dosta sql gresaka ... pogledacu sutra detaljnije. Sto se tice dizajna, malo je saren ali opet sa druge strane mi se svidja jer je neobican.
05. 06. 2007. | #56 |
Moderator
Wrote a book
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Ivane, slobodno mi posalji sql greske ako si voljan za neki besplatan konsalting i rizalting Ipak ti pises na B92 Tehnopolisu
06. 06. 2007. | #57 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Prva lopta:
Dizajn je očajan (tipografija, boje, konzistentnost dizajna pojedinih elemenata, naslovi itd). Pretpostavljam da ćete to vremenom da ispravljate ali verovatno nećete da isterate do kraja. Količina informacija je svakako veća nego ranije što je uglavnom dobro. Nije dobro što ste malo otišli u drugu krajnost pa je pretrpano (čemu služe tzv. "preporuke"?). Videćemo kako softver funkcioniše idućih dana. U svakom slučaju čestitke, onaj Drupal nije ni trebao da se pojavljuje. Edit: Tek sam sad pročitao Restakov post, izrazito mi se dopada ideja sa širenjem zajednice, nadam se samo da ćete uspeti da izbalansirate politiku moderacije da ne bude ni previše stegnuto ni previše opušteno (moram da priznam da nisam baš razumeo onu paralelu sa Fokus radiom). BTW, šta mislite o otvaranju sorsa? Poslednja izmena od jablan : 06. 06. 2007. u 00:19. |
06. 06. 2007. | #58 |
troll mode
Wrote a book
|
Uf, napisah vec kod mene na blogu... Verujem da je ovo stabilnije resenje ali to tek treba vreme da pokaže. Dizajn mi se zaista ni malo ne svidja, pre svega zbog čudne tipografije i preeeviše boja upotrebljenih u različitim stilovima (komentari su gradient, menu bar je solid boja... )... Ali dobro svaka promena je pozitivna verujem da će se to vremenom srediti
|
06. 06. 2007. | #59 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Svakako mi je jasno, da je ovo nešto što će da poraste u nešto bolje jasno mi je da drupal u izvedbi koju ste imali i nije bio najsrećnije rešenje.
Što se tiče trackback opcije , to je već stvar koja funcioniše i na mnogo posećenijim blogovima sa većom željom za spamom, i koja je jedna od srži same blog ideja, tako da ću taj deo samo da shvatim kao uređivačku politiku ( mada je lakše da se to kaže ). Što se tiče rss-a, i rss za komentare je jedna opcija koja je a must.
06. 06. 2007. | #60 |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
Definitivno je malo preglednije u odnosu na prethodnu verziju, ali nepotrebno "ušarenjeno". Takođe mislim da je neophodna optimizacija koda ili upita pošto se na linku od 1 megabita stranica 1 posta učitava, i učitava....
Još nešto, što se tiče odustajanja od VIP-a, odnosno namere širenja, gubi se malo prvobitni smisao i "razvodnjava" priča (prvobitni VIP-ovci će se izgubiti u blog-šumu), te sve polako prerasta u nekakvu modifikaciju foruma.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Blog software | dinke | Web aplikacije, web servisi i software | 14 | 04. 08. 2005. 16:15 |