28. 05. 2012. | #51 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 03.05.2007
Hvala: 40
51 "Hvala" u 30 poruka
|
Tu ima jedno zanimljivo pitanje. Da li vlasnik tog sajta ima pravo, da radi distribuciju proizvoda iz Srbije, ako ima ugovor o delu/radu. Mislim da konkretno ON li krsi neki zakon Srbije?
Njegova firma svakako krsi zakon Srbije (tj odgovorno lice u firmi koje on sigurno nije), zato sto nije osnovala predstavnistvo, tako da duguje srbiji 10% poreza na sav promet. Sa tim sto strano pravno lice najverovatnije ne moze da se tereti za krivicno delo. Pa cak iako je ta firma placala plate radnicima u Srbiji, wire transferom, ipak je to odgovornost preduzeca nije odgovornost nekoga ko je vlasnik preduzeca, a nije odgovorno lice. odgovor: Mozda je vlanik prodao domen toj firmi, medjutim ja ne vidim sto bi to radio, ako nema nikakvog udela, i ako ce mu sve pare policija naravno zapleniti posto su od krivicnog dela. Znaci jedini je moguce da Petar poznaje novog vlasnika firme, ali to pada u vodu, jer bi onda petar prosledio i radnike novoj firmi. Tako da je najverovatnije (moje misljenje sto ne znaci da je to tacno), da je covek mozda uhapsen uglavnom zato da bi neko drugi mogao da preuzme njegovu firmu. Posto je nekoliko ljudi pricalo, da je droga podmetnuta, ako je to tacno, ja ne verujem da bi se toliko trudili bez zrazloga. |
28. 05. 2012. | #52 | ||
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 12.05.2012
Hvala: 10
2 "Hvala" u 2 poruka
|
Citat:
Iskreno ne mogu verujem šta pišeš.. ili je to neki teški sarkazam. Znaš li šta sve možeš da uradiš za 25000E? Podsećam da je ono klasična Joomla sa malo izmenjenim templatom. Ono je klasična krađa i pranje para Ko je u webu bar malo, zna to. Ljudi rade mnogo komplekse sajtove i sa dropdown menijem koji leti svetli i svira muziku na hover za jedno 5x manje pare. Realno, za 25000E možeš uposliti min. 2 php programera i 2 dizajnera da rade na projektu aktivno 6 meseci i da upeglaju celu priču do najsitnijih detalja. Možeš da platiš isto tako dvojicu likova da rade samo SEO i opet bi ti ostalo viška jedno 10000e. Citat:
Neka me ispravi neko ako grešim. |
||
28. 05. 2012. | #53 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
|
28. 05. 2012. | #54 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Za tvoje dobro, bolje bi bilo da je ovo pišeš sarkazam na teški sarkazam. U suprotnom, hitno na jedan dobar, poduži odmor. Vidi gore i kaži da još uvek ne znaš šta je mislio dok je ono pisao.
|
29. 05. 2012. | #55 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
da ne vrtimo opet istu pricu, Dulic jeste ocerupao budzet, ali ajde vec jednom prestanite da cenu sajta racunate kao cenu razvoja, napraviti sajt je najmanji problem u toj prici, i ako tako budete pokusali da radite sa drzavom ima gadno da se opecete...
Tek kad se zavrsi razvoj pocinje prava agonija sa unosom podataka koji morate vi da organizujete, ali obicno se ispostavi da iz razloga "poverljivosti" morate da uzmete njihove ljude da unose, tj. morate da najmite 5-10 njihovih sekretarica koje rade najsporije na svetu, a vi im ne mozete nista jer nisu zaposlene kod vas, a placate im dnevnice za prekovremeni rad. Pa onda ide obuka, pa morate da idete sa njima okolo po sastancima gde se aplikacija predstavja, a onda na kraju dodje pruzanje supporta sa ljudima koji vas zovu iz najnemogucijih razloga, sa najcudnijim pitanjima. Plus svi zivi pokusavaju da im uhakuju sajtove, pa i support ukljucuje da stvarno moras da pazis sta se desava. Ako te razvoj realno kosta 1000e, moras da uzmes jos minimum 9 hiljada inace cela stvar jednostavno nije vredna truda... a onda te naravno svi nagaze da si lopov...
29. 05. 2012. | #56 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
@ivanhoe To sto kazes je ok, ali to ovde nije bio slucaj vec:
Kad je taj web sajt bio gotov na b92 se pojavio clanak u kom pise da je web placen 25k i da je zavrsen, tad je ceo sajt bio jedna jpg slika na homepageu i to je to ne znam da li se jos neko ovde seca. Da bi to vece taj gotov sajt (1 jpg slika) bila zamenjena joomla templateom koji je verovatno skinut za torenta( gde je 90% stranica bilo u izradi ), i onda su "visoki strucnjaci" poput Dulica davali intervjue u kome kazu: "web je radjen uz pomoc komplikovanog jezika CMS-a" i slicne gluposti ... ta jedna recenica mi jos uvek odzvanja u glavi i rado je dajem kao simpatican primer. |
"Hvala" tasmaniski za poruku: |
29. 05. 2012. | #57 | |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 03.05.2007
Hvala: 40
51 "Hvala" u 30 poruka
|
Citat:
Posto je kao sto sam reko vlada postena, onda nema sansi da se desi da npr od tih 25 000 citavih 20 000 ide middleman-u koji je ugovorio posao, i dodatno 4 000 E mesecno za odrzavanje. Znaci sreca nasa sto ljudi iz vlade imaju veliko patriotsko srce, koje kuca za Srbiju i za Kosovo, a ne za materijalne i prolazne stvari, inace bi middleman uzimao 20 000E na ruke, pa onda 4 000 evra svakog meseca. |
|
29. 05. 2012. | #58 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Ljudi ne znam šta se čudite...
Vlada RS sjela i donijela odluku da prebaci 25 000 € za izradu portala ovih novina za područje RS - http://www.pressrs.ba/ E sad to uporedite sa http://www.pressonline.rs/ Dakle za prevod ekavice u ijekavicu plate 25k €... Da su barem dali uslov da domaći tim programera pravi sajt pa ne bih riječi rekao... |
30. 05. 2012. | #59 | |
član
Certified
|
E dobar ti sajt
E ja sam jedna od tih 'tetaka' Sta da kazem, pre nego sto pocnu da oporezuju ljude... ma nema sta da ih diraju, samo zajebavaju ljude, neka naprave dobar pravni sistem i oni ce sami da se prijave. Ko da ljudi sa kojima sam saradjivao zele da rade ilegalno. Citat:
|
|
30. 05. 2012. | #60 | |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 12.05.2012
Hvala: 10
2 "Hvala" u 2 poruka
|
Citat:
Na trenutak sam i pomislio da se zajebava kad je pomenuo poštenu vladu.. ali me ništa ne čudi danas. Čovek se onako baš udubio i posvetio. A da mi odmor treba, treba mi Sorry for offtopic. |
|
|
|