13. 06. 2007. | #71 |
profesionalac
Qualified
|
Probah ga.... Ali ne može da se meri sa Operom, ne govorim o tome da je spor, da li dobro renderuje, nego opcije, kustomizacija itd. Opera mi je mnogo, mnogo naprednija nekako, sofisticirana.
|
14. 06. 2007. | #72 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 09.12.2005
Hvala: 0
5 "Hvala" u 4 poruka
|
A ova rečenica upravo najviše govori o tvojoj objektivnosti.
AV Poslednja izmena od aleck : 14. 06. 2007. u 16:00. |
14. 06. 2007. | #73 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 09.12.2005
Hvala: 0
5 "Hvala" u 4 poruka
|
Citat:
Mac useri po forumima (pogotovo macrumors.com forumima - oni su piš živi) su uglavnom paljevine, lupetaju najstrašnije (očekuju novi iPod na NAB-u...). Isti takvi su i PC nesrećnici koji misle da Mac kupuju zaluđenici i pozeri. Nešto kao onaj AMD alter-ego Shariku, the PhD. Kada zađeš među normalan svet, shvatiš da ljudi koriste ono što im radi posao i da imaju itekako dobre razloge zašto koriste određeni računar i OS. Najbolje kritike Mac OS-a sam pročitao na blogovima ljudi koji koriste Mac.
14. 06. 2007. | #74 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Koliko sam ja upoznat sa situacijom do pre par godina (za poslednjih par godina ne znam) u školama u americi je mac daleko ispred PC. Ne znam da li je Ilija mislio na škole u Srbiji ili škole u svetu?
Opet, činjenica je da su neki ljudi čudni, ja sam imao situaciju gde jedan naš poznati dizajner ulazi u štampariju i sa vrata ga dočekuje žena kao "filmovi ti ne pasuju", a on odgovara "nemoguće, to sam radio na Mac-u". To je kao da kaže neko "sapleo sam se i pao" a ti kažeš "nemoguće, imaš adidas patike".
14. 06. 2007. | #75 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Tek u zanjih par godina se Mac povratio (Apple je bio truba tokom devedesetih, dok Jobs nije sredio malo stvari) tako da i dalje ima sila korisnika koji su krenuli sa Windowsem i prebacili se na Mac. Mac jeste izuzetno popularan među mladima, ali ne znam cifre tako da neću da lupam.
Ne vidim kontradiktornost u onim rečenicama. Samo sam hteo da kažem da treba razgraničiti uspaljene fanboje od ljudi koji su kupili Mac jer smatraju će na toj platformi raditi lakše i/ili postići više. |
14. 06. 2007. | #76 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Ne znam statistike, ali baš sam nedavno imao prilike da pogledam comp. lab u školi u koju moja ćerka kreće na jesen i nije bilo ni M od Maca.
|
15. 06. 2007. | #77 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
e pa tako, jesam li bio dovoljno metaforican
15. 06. 2007. | #78 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
E da se uključim, valjda mi aleck neće zameriti
Citat:
Ako ti je Mac kao Porše, budi bez brige, imaš ti i Ferari na drugoj strani.. (i otud primedba Dragana da Apple i Microsoft imaju različite ciljne grupe ne stoji: po pitanju hardvera [gde spadaju i monitori], MS, generalno, nema ciljne grupe - jer ne proizvodi kompjutere. Dell ima ciljne grupe, Alienware ih ima, Acer ih ima, itd). Po meni, izbor između PC i Maca (pod uslovom da ti ne treba softver specifičan za jedan OS) --- do toga dovodi neka druga razlika između ljudi. Npr. gde ti držiš svoj PC? Ja svoj držim pored (ili nekad ispod) stola i često lepo ispružim noge na isti, baš lepo dođe. Nekako ne vidim nekog vlasnika Maca da će tako da "ponizi" svoj kompjuter Apsolutno se ne bih uzbudio da ponovo prospem kafu po tastaturi (ionako kupujem stare PC tastature jer mi najviše "leže"; nađem ih za $1).. Kapiraš? E sad, da li bi imao nešto protiv jedne workstation konfiguracije od Alienware? Ne. Ali jednostavno, kad stavim na vagu cenu i moje potrebe.. nešto bi sam sebi izgledao kao budala da to kupim. Opet, očigledno da imaju kupce, a ne bih te ljude nazvao budalama.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 15. 06. 2007. u 04:40. |
|
15. 06. 2007. | #79 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
ali degojs , zaboravljaš da Apple je lep i spolja i unutra.
OsX je jednostavno funcionalan, stabilan ..tra la la .. postadoh evanđelista... da se prodaje OsX u OEM varijanti sa preporučenim hw , sigurno bi se razmislio i za to rešenje ....
15. 06. 2007. | #80 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Nemoj da otpočinjemo tu priču (a čitam da je Joel napisao da mu je taj isti Mac pucao samo tako, itd.), to je priča bez kraja.. a ja nemam Mac pa neću ni da komentarišem taj aspekt. Hajde da to preskočimo Nixa, ne bih menjao svoj PC za tri Maca, to najozbiljnije mislim. Sav hardver mi je "rasparen": dva monitora od različitih proizvođača, 3 miša različita, tastatura polovna za $1.. baš me briga Apsolutno ne marim za to. Bitno mi je kako radi, a ne elegancija, izgled. Nemam ništa protiv da ti mariš za to. Kako rekoh, nemam problem da držim noge na toj svojoj kanti, ne uzbuđujem se ako prospem kafu po tastaturi. Uživanje, opušteno
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 15. 06. 2007. u 05:24. |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Urađeno do sada | Dragan Varagić | e-Business | 4 | 10. 05. 2010. 11:58 |
Sudo u Windowsima (Vista,7-ca) ? | ivanhoe | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 7 | 13. 11. 2009. 19:49 |
Safari 4 | nixa | Web aplikacije, web servisi i software | 20 | 18. 06. 2009. 14:39 |
Iskljucivanje Restart Now dijaloga na windowsima | ivanhoe | Linkovi | 1 | 15. 01. 2009. 08:26 |
problem sa php pod windowsima | ivanhoe | PHP | 6 | 26. 12. 2006. 02:44 |