30. 03. 2010. | #71 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
@hellas: nisam odbacivao joomla zbog propusta u kodu već zbog žderanja resursa. Joomla je super kada trči u localhost, ali čim ima malo veću posetu - otima sve resurse koje može da dohvati. To se verovatno ne bi dešavalo kada bi ljudi imali neko znanje, ali obično su to bili neki koji su samo trpal i trpali i natrpavali stvari
30. 03. 2010. | #72 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ma to je problem sa svi tim popularnim sistemima, realno za wordpress mozes za jedno poslepodne da provalis kako se prave pluginovi, nisam radio sam joomla modulima ali pretpostavljam da je slicno, i sto je najgore ne zahteva nikakvo znanje programiranja niti poznavanje samog sistema. Koliko puta sam samo video: "hi this is my first plugin", ili "I don't really know php, I'm programming in [stagod], but I needed this feature, so I hacked together this plugin...".
I normalno da to onda nije kod istog kvaliteta kao kad imas placenu ekipu koja razvija aplikaciju, pa usput napise i plugin, ali zna sistem u sitna crevca i ima pogled iz pticije perspektive na ceo projekat. Ali zato je besplatno i ima gomila pluginova. Kome to ne odgovara ima Vivvo koji je veoma bezbedan (radio sam tamo i znam kod u najsitnije detalje, tako da ovo nije odokativno, nego je stvarno odlicno napisan), ali naravno kvalitet te vrste se i placa...
30. 03. 2010. | #73 |
Mladen Milentijevic
Professional
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 43
21 "Hvala" u 21 poruka
|
Nalog da se uploda plugin na wordpress repository se dobije vrlo brzo i ne kontrolisu nesto detaljnije te plugine. A i to su sve free plugini pa se ljudi i ne trude, nego kad nesto rade pa zaostane ako nadju malo vremena uploduju. I ima i losih plugina i dobrih sa propustima. Ali generalno veliki je community pa ispravlja to i krpi i na kraju moze plugin da se pregleda pre nego sto se instalira
|
30. 03. 2010. | #74 | ||
novi član
Na probnom radu
|
Citat:
Citat:
Poslednja izmena od Hellas : 30. 03. 2010. u 19:21. |
||
14. 04. 2010. | #75 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
zanimljiv hack povezan sa ovom temom o kojoj smo pricali [wordpress i lose konfigurisan hosting] - http://www.informacija.rs/Vesti/Hako...assword-a.html
|
14. 04. 2010. | #76 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Ovo je prica o network solutions i slicnim hosting provajderima koji su lose konfigurisali lamp. Na isti ovaj nacin, pre 5-6 godina, siroke narodne mase u Srbiji su se igrale za nesrecnim korisnicima Verata. |
|
14. 04. 2010. | #77 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
^ Mislim da se na ES-u vrtela prica da su skorije imali isti problem ... evo je tema: http://www.elitesecurity.org/t371755...o-root-servera
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
SPAM: SSB Hosting | MorenoArdohain | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 74 | 08. 09. 2008. 18:37 |
.hr spam | misk0 | e-Business | 1 | 17. 01. 2007. 22:13 |
Benq Black Box | kalkulus | Hardware | 7 | 08. 11. 2006. 21:50 |
Sta je spam? | misk0 | Opušteno | 26 | 01. 11. 2006. 12:08 |