11. 08. 2008. | #71 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Kada neko kaze "fudbal je zesce sranje" (pa usput provuces kako je to za lamere), pa to ponavlja kad god moze, tako da dosadi i Bogu i ljudima, ocekujes da neko ko voli fudbal (da ne pricamo o fudbaleru koji zivi od toga) to ne shvati licno? Gledaj ti vaterpolo, ali nemoj mene da ubedjujes kako je fudbal sranje. I ti mislis da time sto vredjas fudbal i sve sto on predstavlja ljudima koji vole fudbal, nije uvreda i za te ljude?
Na kraju, zasto uopste pljujes po tom php-u? Jesi cuo nekada da ja pljujem po ruby (a ima razloga). Jesi ti neki php expert pa da umes da uporedis ili si samo cuo od nekoga da to ne valja i da je za lamere? I ja ne mislim da si ti glup sto volis ruby, i necu da ti kazem da je to "zato-i-zato" ili si "takav-i-takav", i bas me briga sta ti radis i cime se bavis... i nema potrebe da ostavljas (za mene) linkove, jer ja znam dovoljno o tome da znam da mi ne odgovara, ne kao jezik (a i kao jezik je ruzan) nego kao platforma od koje treba da zaradjujem. Kako ne razumes? Rekao si jednom, dva puta, 100 puta... aman vise, dosta svaki put, znamo sta mislite. Ne, nisam ja napravio php, niti se tako postavljam, nisi me nigde video da pricam kako je PHP jedini, najbolji, naj..., ali ti se ponasas kao da si ti napisao ruby ili jos gore, kao da ces da dobijes po 1$ za svaki put kada spomenes rec ruby a 2$ kada kazes da je php sranje. Off Topic: I ne dizes mi pritisak, ne znam zasto imas takav utisak. Kada bih se nervirao zbog ovakvih stvari, bio bih potpuno sed (ili celav) jos pre 15 godina. Verovatno je do mene problem jer ja ne umem da kazem ovo na drugi nacin, a to ne znaci da me nerviras nego ne mogu da te razumem i smara me vise da citam same-all-same-all na svakoj temi. Shvati ovo kao molbu da prekinete da smarate sa tom pricom.
11. 08. 2008. | #72 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
How about mi zatvoriti ova tema?
|
11. 08. 2008. | #73 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Ma otkad si ti toliko alergičan na advokatisanje? Nemoj da kažem sad ovde koji si forum uređivao na ES-u (i to dosta dobro)
Nego, ozbiljno, nemojte da zatvarate; Filip me je baš zaintrigirao sa onim firmwareom u Lispu, možda saznamo još ponešto interesantno o tome... |
11. 08. 2008. | #74 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
E ala me nervirate! Ja nisam programer... stoga moje misljenje se mozda i ne vazi...
1. Programeri = Umetnici 2. Dobar alat ne moze da stvori dobrog umetnika 3. Ljudi su razliciti Zakljucak: Svaki programer/umetnik koristi razliciti alat iz odredjenog razloga i to ga ne cini ni manje ni vise programerom/umetnikom. Programerom/Umetnikom ga cini njegov dar da nam ulepsa dan! (dobrim web appom/pesmom/slikom/etc.) Good day to you all! |
11. 08. 2008. | #75 | |
хардвераш
Qualified
Datum učlanjenja: 04.01.2007
Hvala: 4
25 "Hvala" u 10 poruka
|
Citat:
Лисп помињем јер се појављује на неочекиваним местима (пример изнад), за разлику од других специјализованих алата за једну и само једну намену. За мене је ПХП архетип алата за само једну намену, као они супер-ножеви на ТВ-шопу који могу да сецкају парадајз на троуглиће ал ћете грдно да се намучите да их употребите за ишта друго. Зато сам га поменуо у прошлој поруци, као архетип, ништа мање, ништа више. Дисклејмер: да ме случајно неко не би стрељао што пишем ово што пишем, да нагласим да ништа нисам рекао о корисницима/програмерима/итд који рабе ПХП — свако треба да користи оно што му врши посао. ф
Рад је створио човека. Рад ће га и уништити. Poslednja izmena od filmil : 11. 08. 2008. u 20:23. |
|
11. 08. 2008. | #76 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
@Dragi Tata
Ne samo moderisao nego i ucestvovao u (besmislenim) diskusijama @Dzordz, Jablan Umetnost je kad ja uzmem gitaru ili klavijature ili mikrofon. Kad sednem za tastaturu i krenem da programiram, to sada radim zbog para i tu je kraj. S tim u vezi je i moj izbor savrsenog jezika, a nekako je broj nistica na mom deviznom racunu bio mnogo veci sa PHP-om nego sto je to bilo sa Javom. Ruby nisam ucio, ali kad mi neko ponudi dovoljan broj nistica posle prve cifre, Ruby postaje moj omiljeni jezik. P.S. Dobro, posto necete da zakljucavamo, onda zovem Majstora Advocacy-a (crni pojas - 10 dan) - Degojsa |
11. 08. 2008. | #77 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Ma pricajte sta hocete C je zakon ! A ono sto pravi lovu je sasvim ok ...
11. 08. 2008. | #78 | ||||||
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
@dinke: Najveće pare svakako ne leže u PHP-u, nemoj da se lažemo. A i da leže, ne radimo svi na istom motivacionom principu. Ima nas i koji volimo da kodiramo. |
||||||
11. 08. 2008. | #79 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Whatever... iseckao si me, nemam bas zelju da i ja trebe tranziram, samo da ti kazem da ti metodi bas i nisu ok. Mozda motiv i jeste, ali nacin nije. Prvo, ako zelis nesto da promovises, trudi se da tom prilikom druge ne omalovazavas. Drugo, napravi sajt pa promovisi sta hoces, a na drugim mestima to radi bar u granicama dobrog ukusa. Napravi blog pa pisi o velikim prednostima, mozda nekoga i preobratis.
A ako je to sto ti koristis toliko dobro (i bolje od drugih), siguran sam da bi se community sam napravio u roku od odmah, ne bi bilo potrebe da (na neki nacin) spamujes po forumima.
11. 08. 2008. | #80 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Off Topic: Umoran sam a i dosadili smo. Samo par stvari: 1) Vređa me kad kažeš da omalovažavam druge. Ako kažem da je jugo sranje, da li omalovažavam vozače istog? 2) Imam utisak da me posredno teraš sa foruma zato što si se našao lično uvređen mojim pisanjem. Zna se kako se radi moderacija foruma - poruku po poruku i sledeći neka pravila. Zato mislim da nije fer ovakva generalizacija onog što ja pišem i ovo pokazivanje vrata. 3) Što se spamovanja tiče, zna se kako se ono tretira na forumima: brisanje, opomene i ban. Ne vidim zašto bih ja bio povlašćen u odnosu na druge korisnike, ista ta pravila nek važe i za mene. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko danas košta sat programiranja/dizajniranja u Srbiji? | djukabog | Opušteno | 5 | 24. 08. 2009. 16:07 |
Koji jezik/program za učenje programiranja? | STEFI12 | Sva početnička pitanja | 96 | 11. 05. 2008. 03:00 |
Primeri dobrog programiranja | kodi | Programiranje | 6 | 17. 07. 2006. 02:12 |